Lollo- Hur f[r man h'sten att stegra?

Lollo om Lollo, Elin och Fanny:
har du tipps om hur man kan lära sin häst det? :)
japp, det har jag!

Allra först måste man lita på sin häst otroligt mycket och även känna den väl, se nkan man börja!

Det som kan vara bra att börja med är frihetsdressyr. Man släpper hästen (först i grimma) i paddocken eller hagen (nåt liknande). Man ska ju försöka att få med sig hästen utan att hålla i den. Man behöver inte släppa den man kan ha den i grimskaft oxå bara man håller i den för mycket! Sen får man hålla på med det tills häste nföljer dig. Om du springer så ska den springa(man kan smacka LITE) efter dig, när du stannar ska den stanna. Hästen ska gå precis bakom dig eller på sidan, inte framför. Om du gör tvär sväng så ska den bara följa efter  digh. På en del hästyar tar det längre dit och andra kortare. När man känner att det funkar riktigt bra så kan man ta nästa steg.
Som är...

Du kan nu sitta upp på hästen och även där försöka lite frihetsdressyr. Prata mycket med hästen så den lyder dig så iställe tför bara tyglarna. Om du har en pigg/het häst är det lite lättare. När du känne att det känns bra så ska du då försöka att hålla i tyglarna, ganska mycket men inte för hårt. Och sen trycka till med skänkeln, i början måste man kanske göra det ganska ordentligt, tryck till ganska hårt med skänklarn och håll i tyglarna. Silka är iaf sån som när hon känner att hon inte kommer undan så stegrar hon sig. Första gången är alltid väldigt svår. När du väl har fått din häst att stegra tänk då på att ta fram handen och nästan krama hästens hals om hästen har tjock och lång man och du har riktigt bra balans kan man även hålla i mannen men det är inte så läät när dom stegrar högre. Om du drar hästen i munnen kan det lätt bli att den välter över för den försöke komma bort. Det har aldrig hänt mig och jag vet att vi aldrig skulle välta över.


Obs!
Det g[r inte p[ alla h'star!
om din h'st skulle stegra 'ven om du inte vill det kan du inte bli f;r arg p[ den! Det 'r faktist vi som har l'rt dom >(

lycka till men var f;rsiktig!

blev n[gonting konstig, konstiga tecken!


Kommentarer
Postat av: Lollo

tack för tippset funkar det med en lite tjock ponny?

2012-06-05 @ 21:44:07
URL: http://teamdalpsta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0