Konkurrans och avundsjuka

Detta inlägget kommer handla om vår kända bloggvärld, ridsportbloggvärld blandannat. 
 
Det finns en anledning varför det är så få som det är som räcker ända fram i bloggvärlden. Det skapas tusentals bloggar varje dag. Vissa bloggar för att det är kul och skiter i statistiken, andra bloggar för att bli störst och vissa provocerar för att få läsare.  Alla gör olika. 
 
I ridsportsbloggvärlden handlar de flesta om samma saker, med fokus på hästen blir det lätt samma inlägg på alla dessa tusentals hästbloggar. Man vill ha läsare, man vill också bli störst som Nellie Berntsson (inte alla vill det jag vet), men det finns en anledning varför just hon eller Linn Olsson med flera är stora. De bloggarna handlar precis om samma saker som vilken random hästblogg som helst. Om deras liv, deras hästar, utrustning osv. Så varför är det just de som har blivit stora? Inte ens de kan svara på den, de kan sättas ett avtryck på läsaren. Antingen stör läsarna på bloggens "huvudperson" = statistik eller så bara gillar de bloggen. Ingen vet - det är bara läsarna som avgör. 
 
Avundsjuka att just de har blivit stora finns också bland läsare, det är där alla elaka kommentarer som anonym kommer fram. Det är där bloggarna blir knuffade, men det är också där de ställer sig upp igen och blir starkare och stadigare. Så är det i bloggvärlden, ger man sig in i leken får man leken tåla. För hela bloggvärlden och internet överhuvudtaget är en stor mobbningsplats. Det är lättare att skriva med anonym "Du är dum i huvudet" än att säga det face to face. Bara ett klick, easy. 
 
Bloggar konkurreras bland andra bloggar, den är bättre än den osv. Men på hästbloggar handlar ju nästintill alla tusentals hästbloggar om samma sak - hästar. So whats the problem? Det handlar om dagens ridpass, utrustning, hästar och allt. Ändå ställer vi fortfarande frågan - Varför blev hon/han känd med inte jag? Hästbloggar och ridsportbloggvärlden skriver samma inlägg. Vissa med mer känsla, andra inte. Vi behåller samma ämne. Det finns somsagt en anledning varför inte alla är kända. Det finns något bakom det som alla ännu inte upptäckt än. 
 
Jag bloggar om hästar, mitt liv och utrustning som precis lika vanlig hästbloggare i Sverige som andra.  Varför är då inte jag känd som hon/han? Hon gör ju samma sak? Vissa ger mer avtryck på läsarna, alla kan inte vara kända. Det är inte bloggarna som bestämmer om de ska bli kända eller inte, det är DU som läser. Störig eller inte, ni fortsätter läsa ändå. 
 
Bli inte avundsjuka för att hon eller han är känd, det är inte många som är riktigt kända, det finns en anledning till det. 
 
Håller du med mig eller är jag helt ute och cyklar? Uttryck din åsikt :)

Kommentarer
Postat av: Liza

Håller helt & hållet med dig Alexandra! ;))

2012-10-01 @ 19:57:18
URL: http://ebbaochliza.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0