Sandra! ♥♥♥

Nu har vi bakat och kollat på Kims jul, hehe :) Sitter och läser lite bloggar mm. 
 
Men nu ska vi snart lägga oss för imorgon blir det att gå upp ganska tidigt och rida :) Hoppas att det är bättre i paddocken då :D
 
Bloggar mer imorgon....
 
 
snart 300 följare :DD Fast har 289 nu men lite gamal bild, hehe :)

Gästbloggning Frida!

Gästbloggning av Frida!<3
 
Hej! Jag heter Frida och jag är 12 år. Jag började att rida när jag var 2 år. Men började på allvar 2009. Då blev jag fodervärd på en b ponny som hette Cruse. Vi hade många framgångar och motgångar... 2010 Började vi tävla. Vi tävlade många clear rounder. Första tävlingen var i Grums. När jag skulle svänga mot sjätte hindret så välte en hinderinfångare rakt framför oss. Och Cruse slängde sig åt sidan. Jag trillade av... 
 
 

 
 
Jag fick en omstart gratis. Gick in på banan och ska starta men då blir Cruse rädd för hinderinfångaren som välte... och då ramla jag av igen. Men hade inte gått över startlinjen så satt upp igen och körde då glömde jag vägen. Så fick lägga en volt. Sen så stanna han på 7:e hindret. Men då kunde jag typ ingenting. Så körde vidare...
 
 
Tävlade och tävlade och tävlade och tävlade......
Det gick ner och upp och upp och ner. Sen så var jag med i laget i Divistion III. Det gick inte så bra då för mig... Laget kom 5:a av 14 lag. Så det var ju rätt bra iallafall.
 
2011 tävlade jag både clear round och LC. Dem tävlingarna gick jättebra. Men under alla år jag hade ridit Cruse så gick han omkull allt oftare och oftare och jag hade i bakhuvudet hela tiden att han skulle gå omkull... Vi slog kullebyttor. Jag föll genom staketet 2 gånger. 1:a gången i 50cm höga brännäslor och 2:a gången i 1 m höga brännäslor.. När han gick omkull fick han ju skrapsår på knäna. Oftast så han det fösta aldrig läka förens han gick omkull igen. Så det blev sårskorpor på sårskorpor.... Han fick kortare och stappligare steg för varje gång han gick omkull. Vi åkte in med honom och då såg dem att det var jätte många små lösa benbitar i knäna. Det skulle vara omöjligt att laga...Han hadde en rörelsestörning i frambenen och en avsprängningsfraktur i sitt ena framknä. Så vi fick avliva honom...2002-7/10-11<3 
 
 
Så jag började på en annan b ponny som heter Malte. Han har jag ridit sen i vintras! Vi har haft många fram och motgångar vi också. Från att hoppa 50 och som högst 60cm till att hoppa 90/95cm. Så det har gått uppåt! Båda två VAR osäkra på högre höjder. Men tillsammans övervann vi den rädslan. Jag litade på honom och han litade på mig. Vi var 1. Så nu är vi säkra på högre höjder och han hoppar med GLÄDJE! Jag har tävlat 3 tävlingar på Malte. 
Första var i Kil: Då körde jag 1 Clear Round(60cm). Jag tror vi fick 9 fel..? 4 fel för vägran och 5 tidsfel. (Det var innan vi litade på varandra!)
 
andra var på Krk: Då körde jag 1 Clear Round och 1 LC(70cm). Jag var felfri i clear rounden och så fick jag ett stop i LC.
 
Tredje var i Säffle: Då tävlade jag 1 Cler Round och 1 LC. Jag var flefri i båda och slutade på en 3/4 plats i LC.
Skulle tävlat i Arvika. Men fick inte. Skulle då tävlat LC och LC+5 och eller LC+5(75cm) och LB(80cm). Men Säffle blev våran sista tävling:( Nu börjar jag bli förlång för honom.... Men ska rida honom så länge jag bara kan.


 
 
Jag har även en blogg med en kompis som heter:
 
 
Läs&Kommentera gärna!
 
Kramisar från Frida<3 (Ni får stå ut med lite stav fel här och där!)
 
 
 
 
Bilderna blev inte med så Frida, skicka bilderna till vårane-post (den kan du) så laddar jag upp bilderna i efter hand :)
 
 

Hahaha true :D


Pizza!

Nu har vi kommit hem från stallet och har ätit PIZZA!!!!! Mums vad gott :) Nu ska vi blogga lite, kolla på film och sedan baka!!!!!
 
Ridpasset:
 
Det var sjuuuuukt blött i paddocken så vi skrittade och travade bara. Det gick väl bra, vad ska man mer säga?
 
Stalltjejrna ♥
Instapics ♥  follow @emmaaaaah ♥
 
  och Sandra :)
 
 

Alexandra hissar

Denna tröjan från JW! Riktigt snygg är den och ett plus är att den är vändbar också. Skulle passa min vändbara röd/blåa väst från KL perfekt. 749kr får du ge för den HÄR.

Sandra! <3

Nu är Sandra här så vi ska åka till stallet och rida Silka nu! Vi ska rida i paddocken tror jag :)
 
När vi kommer hem ska vi baka något, mums! får se vad det blir!
 
Glöm inte att fööööölja mig!!!!!!!!!!
 
 

Föööööölj mig!!!!!!!!

Snälla följ mig! Hjälp mig till 300 followers!

@emmaaaaah

Follow me on instagram @emmaaaaah
 

Rätt avstånd

Många som rider använder ofta fel avstånd när dom hoppar. -" Det är ju skillnad om det skulle vara ett hinder på 120-130 ju" Men igentligen är det inte så stor skillnad, tycker JAG! Ska man hoppa en linje ska man ha rätt avstånd. Visst är det ett litet hinder, hästarna kan oftast trampa om men jag tycker inte att det är rätt!
 

Jag hade en gång hoppat en komination med Poseidon på 2 galoppsprång och skulle hoppa Silka sen. Jag visste vad avståndet var och visste att det var en halv meter kortare än en linje för Silka så jag provade att hoppa. Jag hållde in henne ganska mycket och det stämde precis! Jag fick in 3 galoppsprång.

Jag vet att ALLA någon gång har hoppat en linje med fel avstånd, någon gång! Men jag säger bara en sak:

Var försiktig med era hästar!

Vill ni ha reda på lite avstånd så vet jag en JÄTTEBRA sida! Här :D

 

 

Det är lika med bommen på fel sida....

 

Fortsättning följer....

 


Hej!

Hej! förlåt för min dåliga uppdatering men igår så va Farmor och Farfar var här så jag ville inte sittta vid datorn så mycket då!
 

 
 
 
Ridpasset:
 

Gick bra! :D
 
 

Tålamod?

Caroline (hon som jag tränade för i söndags) sa såhär på träningen:
- Herregud vilket tålamod du måste ha Alexandra att sitta och rida henne varje dag! Det är inte många i din ålder som har det tålamodet.
 
Jag har inget bra tålamod alls, inte ett enda. Laddar datorn lite för segt eller mobilen, då vill jag kasta den i backen haha.. Men varför har jag då så mycket tålamod när jag sitter på Magic.. ?
 
Men det är något med Magic som får mig att fortsätta kämpa, det har jag gjort i över 2 år nu. Jag har aldrig gett upp för henne. Jag ska kämpa för henne föralltid. Det är något som får mig att jag kan sitta där i 1 timme bara för att LÖSGÖRA henne. För det är så lång tid det tar. Hon har aldrig varit FEI-hästen i dressyr, aldrig den som kan göra perfekta slutor, aldrig den som trampar under sig. Men ändå sitter jag på henne och har hur mycket tålamod som helst, jag väljer att kämpa för HENNE. Inte för mig själv, utan för henne. På träningen såg jag från marken när Caroline satt upp och red henne att hon kan om hon vill. Då trampade hon under sig och såg ut som alla andra, alla andra som går i form i varenda steg. 
 

Jag har använt mig av en graman EN gång under 2 år, och det var typ i 20 min. Jag använder martingal vardagligen och det räknas ju också som en hjälptygel men jag har aldrig annars använt en annan hjälptygel på henne. Jag fattar inte själv hur jag orkat att sitta där på henne nästintill varje dag i 2 år och ändå behållt tålamodet. Tålamodet som jag inte egentligen har. 
 
Magic är den mest speciella hästen jag haft, hon är den mest personliga också. Hon är inte som alla andra, hon är inte som en häst. Hon är som min bästa vän, på riktigt. Hon förstår mig bättre än alla andra. Därför kommer jag aldrig kunna sälja henne. Hon ger sånt stort avtryck. Jag har hållt fast vid henne dessa år och aldrig slutat kämpa för HENNE. Alla andra som rider en perfekt sluta, där kommer jag på min galenpanna som varken kan gå i form eller är kontrollerbar. För så har det varit. Men att första gången jag satt upp på henne, redan från skritten på provridningen, jag sken upp och sa till mamma. - Jag vill ha henne. Jag hade bestämt mig, även fast hon vägrade på ett hinder på provridningen, även fast hon inte kunde ridas i form, så hade jag bestämt mig. Det är nog därför VI hör ihop. 
 
Detta blev en luddig text som egentligen skulle handla om mitt tålamod, haha.. 
 
Men med rätt ryttare kommer Magic vara i toppen, på SM, kanske inte med mig, men en dag iallafall. Hon har viljan och kapaciteten, bara modet fattas... En dag kommer hon också vara som alla andra, men tills dess kommer vi nog vara ganska udda ;) Och udda är inte fel.

Funkar denna?

 

Worlds greatest

 

Morgondagen

Nu har jag skrivit 2 långa och INTRESSANTA inlägg, ett har ni kanske läst redan, ett kommer imorgon på tidsinställt. Det som kommer imorgon är ganska luddigt, men behövde få ur mina tankar. 
 
Jag har bestämt mig för att blogga BRA nu, hellre 3 bra inlägg än 10 små inlägg som inte är intressanta, right? :) Eller vad tycker ni? Men jag har mycket tankar som jag behöver få ur mig.. 
 
Imorgon ska jag kliva upp tidigt (första tidiga morgonen på lovet) och bege mig ut mot stallet. Vi har "bokat" paddocken kl 9, så gissar att jag behöver vara där runt halv 9 och fixa iordning Magic. Hoppning står på schemat och jag ska nog hoppa 1 m bana inför helgen. Ska ju tävla 90 och 100 cm (LB och LA) då. 
 
Sedan ska jag åka till Frida och tillbringa resten av dagen där :D
 
Nu ska jag äta chips och göra något vettigt haha!

Variation

Jag rider ju inte ut sådär 33 gånger i veckan. Men det är för att vi har en bana också, har man bara en paddock kan man inte sitta där 6 dagar i veckan och trimma. Det funkar inte. Banan ser jag som att "rida ut", inte rida ut på det sättet. Men på banan kan man konditionsträna, sträcka ut hästarna i galopp och annat. Det är mycket bättre träning än om jag rider ut och konditionsträning. 
 
Men klart jag rider ut också, på vintern gör jag det väldigt ofta. Nu på hösten blir det mindre eftersom det är så blött i skogarna, för här i Värmland är det skogar åt både höger och vänster håll haha.. Iallafall hos oss så då kan man ju inte rida ut lika ofta när det är så blött. Eftersom banan är rätt så torr då väljer jag hellre att rida där. 
 
Men jag är väldigt noga med variera hästarnas träning, aldrig jag sitter 5-6 dagar i veckan och rider i en paddock. Tillslut tappar hästarna lusten att arbeta.
 
Magic är ju alltid glad och har bjudning av sig själv och svår att tappa lusten, men för henne är det också viktigt.  För när hon tappar lite lusten börjar hon tjaffsa och greja. Jag lägger upp mitt schema med så lite paddock som möjligt, minst en dag där jag rider dressyr, trimmar igenom henne. En dag för hoppning och en dag för bommar eller liknande. Kan bli mer om det är för blött på banan, inte mer än 4 dagar MAX rider jag i en paddock. Resten av dagarna som blir kvar rider jag antingen på banan och få henne tycka det är superkul eller så rider jag ut. 
 
Det är viktigt med variation för hästen, annars tappar den somsagt lusten att arbeta och jag tror ryttaren gör det också. :)

Dagens ridpass

Idag gav jag och min ponny (haha vad töntigt det lät..) ut oss på äventyr. Eller ja, vi säger så.. 
 
Nejmen, red till Rävlinge idag, vi var ute i 30 min tror jag. Det var huuur blött som helst i skogen, men sedan kommer det ju några vägar man kan galoppera på och trava. Så vi körde några vändor där. Magic tyckte det var verkligen jättejättekul! Sen när jag skulle trava av förvånades jag av att Magic var hur mjuk som helst och sökte sig ner och var jätte arbetsvillig. Så himla fin är hon, min ponny. <3

Make my day ♥

Ååh detta gjorde min dag!! Tack snälla du! ♥
http://asecretgirl.devote.se/blogs/22896301/championjumpers.htm
 

Tävling

http://fantasias.blogg.se/2012/october/utlottning-1.html

Dagens vill ha

Idag är det en sådan dag jag vill bara ha ett ridhus, eller behöver inte vara just ett ridhus, det är bara bra om det är med tak :D
 
För att kunna hålla igång ordentligt på vintern i mörkret också för att lyckas på tävlingsbanorna är det ett plus i kanten om man har tillgång till ridhus. Som tur brukar vår paddock vara lika fin på vintern + att flera ljus ska komma upp i veckan. 
 
Vi har ridhus 5 min med bil härifrån, men att köpa ridhuskort för 1600kr (800kr per häst och jag kommer ju ha 2 hästar inom en framtid) och sen är underlaget inte det bästa heller. Vi köpte förra året för vintern var ju en katastrof så paddocken blev också en katastrof så gick inte att rida där, vi får se hur paddocken blir detta året. I värsta fall får vi köpa ridhuskort i år med. 
 
Vill ha ridhus :(

Tisdag 30:e oktober

Sitter här och ska nog snart äta. Sedan blir det stallet. Ska bara mysa med världens bästa idag, borsta extra länge och ha kul på ridpasset! Vi ska rida ut, vet inte vart men helt själva iallafall, behövs. 
 
Längtar jättemycket till helgen!
 

Tjena!!!

Nu ska jag snart äta och sen åka till stallet :) Farmor och Farfar är här för annars skulle jag vara helt själv HEEEELAAAAAA dagen och det är inte så kul! Spelar lite tidsfördrivsspel haha! 
 
ps.älskar min nya namnskylt! :D

Ingen lust att blogga

Har ingen blogglust för tillfället, ska göra en hallonsmoothie och sen kolla TV ett tag! Gick inte att sova över men vi hörs kanske senare. 
Spelade wii förut hehe. 

Hejhej ^^

Nu sitter vi här och ska äta strax, sedan ska vi nog till stallet kanske. Vi ska sova hos Emma inatt. Just nu sitter vi och spelar spel = tidsfördriv haha :P
 

Hästar vårdar kulturmiljö

 

Rationellt och effektivt är inte alltid bästa lösning i modernt skogsbruk. På Tuna gård har inletts ett projekt där igenvuxen mark ska återfå sin gamla karaktär med hjälp av riktiga hästkrafter.

 

Arbetet, med stöd från Skogsstyrelsen, inleddes den gångna helgen när åtta ardennerekipage med timmerkälkar och griplastvagnar fanns på plats för att ge nytt liv till gammal urskog, betesmark och färdvägar som till stor del vuxit igen under år som gått.

Det åtta hektar stora området, som ligger runt ett gammalt torp från 1700- talet på Tuna gårds marker, ger en bra bild av hur det såg ut i det gamla bondesamhället.

- Det kommer att bli fint, säger Åke Hammarskjöld på Tuna gård till Vimmerby Tidning.

 


Nutellamuffins

 
R E C E P T 
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Ev. hackad choklad
Glasyr : Nutella eller något annat chokladliknande.

Sätt ugnen på 200 °C. Rör ihop en sockerkaksmet fast med våra mått över, det ska även vara kakao i. Ha ev. i hackad choklad. Placera ut muffinsformar och fördela smeten i formarna. Sätt in dom i ugnen ca 10-20 min, kolla av dom emellanåt. 
 
Ta ut dom och låt dom stå i några minuter innan du brer ut Nutella (man kan även ha något annat jordnötssmör eller smält choklad) på muffinsarna. 
 
KLART :D
Kladdigt men äckligt gott ♥
 
Här är en video på lite när vi smetar och kladdar med Nutella haha :D
 
 
 
ps. nya namnskyltar!
 

Snyggast i Kil

 
 

Bakar våra egna nutellakakor :)

Nu bakar vi våra egna nutellakakor! Recept + bilder kommer senare ;)
 
/ A & E
 

Dagens ridpass 28 oktober

Gick superbra på träningen idag!
 
Caroline satt upp själv och red Magic för att lättare kunna ge mig tips. Kan säga att det var en helt annan häst jag satt upp på sen. Magic var sjukt snygg hahaha från marken när hon gick i form. Magic var sjukt duktig idag iallafall!
Nu ska vi tillbaks till stallet och ta med båda systemkamerorna för att fota haha :D

Hos Alexandta :)

Hej!
 
Sitter hos Alexandra nu för ikväll ska jag sova här :DDD Var väldigt längesen nu.... ska bli kul :) 
 
Ridpasset idag:
 
Jag red med Sandra för hon sov hos mig från lördag till söndag så hon följde med mig till stallet. Vi red i en liten skog där jag och Alexandra har byggt ett litet hinder. Vi tränade på lite framåtbjudningar, halvhalter mm. Vi hade oxå lite olika övningar vi gjorde! Det var kul och det gick bra! ;)
 
Imorgon...  ska jag hoppträna för mamma! :D

 
Till helgen... ska jag och och tävla i Laxå! Där hoppar jag L:C & L:B ;) Dethär blir sista eller näst sista tävlingen för mig därför vill jag hoppa lite lägre då ;) Och sen blir det ju första inomhus tävlingen för mig, haha ;) Och så är det ganska litet ridhus oxå. 
 

Kan inte hålla sig för skratt

- Jag kan inte hålla mig för skratt när jag rider honom, säger Rolf-Göran Bengtsson om Quintero La Sillas comeback på tävlingsarenan den gångna helgen i Odense efter nära ett år som konvalescent.

 

På Stall Bengtsson & Kristoffersens webb fortsätter Rolf-Göran att berätta om hästens glädje att vara tillbaka.

- Han vill helst hoppa alla hindren på en gång och benen far hit och dit. Quintero La Silla som aldrig bockar lyckades bocka två gånger när vi gått i mål och han busade mest hela rundan igenom. Han är en rutinerad häst och vet precis vad det handlar om, men det lär nog behövas några rundor innan vi är tillbaka i de större klasserna. Både hans kropp och hans mentala sida behöver komma i form. Quintero La Silla vill verkligen och var otroligt glad över att vara tillbaka på tävlingsbanan, det gick inte att ta miste på, skrattar Rolf-Göran.

- Det är såklart otroligt kul att Quintero är på väg tillbaka. Han är väldigt speciell och har varit en fantastisk tävlingspartner under många år, tillägger Rolf-Göran som gör nästa start med hingsten i Oldenburg. Därefter, och beroende på hur det går, läggs en  längre tävlingsplanering.


Mot stallet

Om 20 min ska jag sticka till stallet för jag ska ju dressyrträna för Caroline, det behövs verkligen :)
Soligt och fint är det också, ännu bättre. Tyvärr kan ni nog inte få några bilder, men hoppas det är okej ändå!

Älskar er!

Åh statistiken är bäst och kommentarerna med!
 
Love u <3

Ur hästarnas synvinkel

Jag tycker baraelviras.blogg.se skrev ett riktigt bra inlägg om sadeln och ryttaren tryck och bett påverkar hästen, ni borde läsa det. Riktigt läsvärt och jag har aldrig tänkt så :/
 
Läs det HÄR.
 
"Genom högklassig forskning och avancerade experiment har man nu fått fram att hästens muskler klarar av en ryttares tyngd i ungefär 12-15 minuter, 15 minuter är absolut max vad hästryggen orkar. Efter knappt en kvart börjar hästarna känna av obehag och blodcirkulationen försämras. Ungefär 20 minuters ritt tar det innan hästen får symptom som kan liknas med när vi människor sitter med benet så att kroppsdelen inte får något blod; det betyder alltså att blodtillförseln inte fungerar som den ska. När det gått 20-25 minuter kommer tecknen påblodbrist och grova muskelkramper. Man kan alltså ha en hur bra sadel som helst, men felfritt kommer det aldrig bli."
 

Träning imorgon som gäller

Imorgon ska jag träna för en som heter Caroline, hon red mammas häst Graphica ett tag innan vi avlivade henne :/ Men det blir skoj, har aldrig tränat för henne förut :) Hon kommer hit, haha lyx. Klockan 12.15 är det.
 
Det blir markarbete, ska ha D-ringsbettet som jag red med idag. 
 
Till helgen är det ju tävling också, blir kul! Hoppar LB och provar en LA. Har ju känts så bra nu på sista tiden när vi hoppat låga klasser så känns som vi är redo för LA igen. 

Dagens ridpass

Magic

Red henne i paddocken i halvmörkret. Tog fram några bommar. En enskild bom för galopp och 2 som travbommar, dessa red jag över och tränade övergångar och lydnad. Herreguud vad pigg hon var. Jag fick inte stopp på henne! Hon bara drog och drog.. Riktigt pigg var hon! Men annars var hon riktigt mjuk och högergaloppen var helt underbar.
 
Cillton
 
Red henne också i paddocken. Dock inte så länge eftersom jag är ganska stor på henne, blev typ 5 min galopp och mest trav. Hon var riktigt tjurig idag och spelade surkärring. När hon började söka sig neråt blir hon automatiskt segare och då är mitt mål att få fram henne riktigt där så hon ska trampa under sig. Då blev hon skitsur haha.. Galoppen var riktigt fin annars!

Sorry readers

Har inte haft någon blogglust idag.. 
 
Sov länge idag, var verkligen hur trött som helst igår, kunde knappt hålla uppe ögonen. Därför orkade jag inte blogga, har nog aldrig varit så trött? Är trött idag också trots jag sov länge. Ska rida 2 hästar idag. Magic och Cillton. Magic ska gå ett markarbetspass med bommar och Cillton tror jag att jag rider på banan. :)
God frukost iallafall. :D
Cillton.

Ny häst hos Peder

Peder Fredricson avslöjar på sin twitter att han fått en ny häst i stallet.

 

Det handlar inte om vilken häst som helst. Nykomlingen är den internationellt meriterade, 10-åriga DWB-hästen Damgaardens  Extens och en klar förstärkning i Peders hopplag, som köpts av Peders mångåriga hästägare Astrid Ohlin.

Damgaardens Extens (sto f -02 e Crelido-Aleksander) har tävlat framgångsrikt både individuellt och i nationshoppningar med Linnea Ericsson. Paret medverkade senast i nationshoppningsfinalen i Barcelona och var där felfritt i den första rundan men avstod start i den andra när Danmark var klart sist och utan chans att avancera. Bland andra resultat kan nämnas femte plats i sommarens Longines Falsterbo Grand Prix.


Häst räddad från stallbrand

En häst kunde på tisdagsmorgonen räddas från ett brinnande stall i Kalix-Nyborg.

 

Branden, som startat i en parkerad bil, hade spridits till ett närliggande stall och fått fäste i taket. De boende på gården hade agerat snabbt och hunnit få ut hästen undan eldslågorna enligt SOS Alarm.

Tillkallad räddningstjänst hade släckt branden efter någon timma. Varken människa eller häst ska ha skadats. De materiella skadorna är däremot oklara. Polisen ska genomföra teknisk undersökning på brandplatsen.


Trött

Tittar på tv, brb


HÖSTLOV!!!

Yeeeey!

Flyinge byter underlag

Melonbanan på Flyinge, utebanan som ligger intill stora ridhuset, ska få nytt underlag. Banan svämmade över under Avelschampionatet och behöver nu ett ansiktslyft.

 

Höstens regnande har inte hjälpt till när det gäller att hålla ridbanorna i fint skick, och med hårt slitage är det dags att byta underlag. Flyinges banor används mycket och ofta, så var femte år behöver underlaget bytas ut.
- En privat ridbana klarar sig kanske en hel livstid men det gör tyvärr inte våra. Materialet blir söndertrampat och då måste det bytas. Nu kommer banan att bli fin att rida på igen, även om det regnar mycket, säger Sune Hagström, fastighetschef på Flyinge.

Melonbanan var tidigare en fruktträdgård, och när man nu har börjat gräva på banan upptäcktes tre ridbanor ovanpå varandra.
- Vi har grävt ner till botten på banan och där hittade vi en brunn. Nu ska allt bort och dränering och underlag göras om.

 
 

2 lektioner kvar :D

Bild och idrott , sen höstlov <3
/A


Svenska

Nyss haft svenska, ska ha engelska om 15 min. Fredag idag, yaaay men kan inte va glad pga en sak.. :/

/A


Hahhaha so true!


Skönt

Alla läxor och prov KLARA för denna veckan, känns så skönt :D Höstlov, here i come!!
 
Orkar inte fixa tidsinställda så ska försöka blogga imorgon i skolan då vi har ganska långa raster mellan varje lektion, så då hinner jag nog slänga in ett inlägg. 
 
Nu ska jag gå och fixa hallonsmoothie, sedan försöka sova. 
 

En dag kvar..

.. till höstlov! :D Wiie!
 
Idag red jag 2 hästar, först Magic en sväng med Emma och Silka. Hon var riktigt pigg idag, jobbade och lösgjorde henne sedan i paddocken. Sedan red jag Cillton, så kul var det att rida b-ponny igen :D Hon var riktigt härlig och mjuk att rida!
Syrran och Cillton

Kolik

Kolik hos häst:
 
Kolik är ett samlingsbegrepp för smärtsamma tillstånd i mag- eller tarmsystemet hos hästen. Det finns andra lidanden – till exempel i njurarna, urinvägarna eller könsorganen – som kan ge kolikliknande symptom.
 
Kolik drabbar hästar oftare än andra husdjur. Det har lanserats många teorier om orsakerna till detta – och det handlar om en mängd samverkande faktorer.
 
 

Orsakerna till kolik

Själva ordet kolik betyder från början ”tarmkramp”. Oavsett orsaken till koliken, är symptomen ofta likartade och för veterinären är det i allmänhet svårt att snabbt avgöra vilken typ av kolik det handlar om.

Gaskolik innebär att tarmarna är fyllda av större mängder gas. Detta tillstånd orsakas inte sällan av foderbyte eller foder av dålig kvalitet. Förstoppning kan uppstå i samband med plötsliga foderbyten eller långa transporter. Symptomen är ofta matvägran och allmän oro och besvären kan vara långvariga. Oftast är förstoppningen lokaliserad till grovtarmen.

Sandkolik är vanligast i södra Sverige, där hästar som går på hårt avbetade sandjordsarbeten lätt får i sig sand. Ibland kan det handla om ganska ansenliga mängder. Sanden lägger sig kvar i tarmarna och ger så småningom upphov till varierande grader av kolik.

Tarmomvridning eller så kallad tarmknut ger plötsliga och mycket häftiga symptom. Tillståndet kräver oftast kirurgiskt ingripande. Detsamma gäller tarminkarceration, det vill säga då tarmen klämts in i någon organspringa i buken. Tarmvagination (tarmen går in i sig själv) ger samma typ av kolikbesvär som ovanstående.

Livmodern hos dräktiga ston kan vid förändringar av dess läge i bukhålan ge upphov till koliksymptom.

De första åtgärderna vid ett misstänkt kolikanfall

 

  1. Gör dig en klar bild av symptomen. Iaktta hästen en stund, så att du kan ge en klar och konkret redogörelse för hästens beteende. Hur yttrar sig anfallet? Matvägrar hästen? Står den bara och skrapar – eller lägger den sig ned så fort den släpps? Reser den sig igen. Och i så fall hur snart? Tittar den mot buken? Kastar den sig hejdlöst i boxen? Har den slagit sönder sig själv eller boxinredningen
  2.  Ta puls och temperatur på hästen. Vid kontakt med veterinär kommer denne ofta att fråga direkt om puls och temperatur. Du bör kunna ge svar direkt.
  3.  Lyssna efter tarmljud. Lägg örat mot bukväggen vid hästens flank och lyssna efter ”kurrande” eller andra ljud som tyder på aktivitet i tarmsystemet. Sådana ljud tyder på bibehållen matsmältningsfunktion, vilket är positivt.
  4. Kontrollera slemhinnorna. Har slemhinnan i ögon och mun normal färg? Jämför med en frisk häst.
  5. Kontrollera avföringen. Du bör konstatera om hästen över huvud taget haft någon avföring och om den i mängd, färg, konsistens och lukt skiljer sig från det normala. 

Vad gör jag med hästen?

Det är viktigt att du verkligen studerar hästen enligt ovanstående schema – och att du inte utelämnar någon punkt. Veterinären får då ett bra underlag för att gradera symptomen – och därmed för att avgöra om och hur snabbt veterinärbehandling ska sättas in. Ofta kan veterinären efter en klar symptombeskrivning per telefon ge hästägaren instruktioner om hur hästen ska hanteras tills veterinären är på plats.

Om hästen visar lättare koliksmärtor, kan det ofta vara lämpligt att flytta den till en större box. Allt foder ska vara borttaget. Hästen kan också släppas ut i till exempel en ridhusmanege eller på en loge – eller på annat sätt ges tillfälle att röra sig fritt under fortlöpande tillsyn. Det är olämpligt att köra, rida, longera eller på annat sätt utsätta hästen för krävande motion. Detta kan öka riskerna för hjärtpåverkan och andra komplikationer.

 

När ska jag tillkalla veterinär?

Om hästen visar tecken på kraftig smärta eller stark oro tillkallas alltid veterinär. Detta gäller även när hästen kastar sig omkull, rullar över rygg, svettas eller har en puls som överstiger 70 slag per minut.

I de flesta fall då en häst visar koliktecken är det klokt att ta en telefonkontakt med veterinär och låta denne bedöma symptomen. Om hästens tillstånd hastigt skulle förvärras, har veterinären då en god bild av det inledande förloppet.

De flesta av landets större hästkliniker kan utföra de operativa ingrepp i bukhålan som kan bli aktuella vid ett kolikanfall med ett häftigt förlopp. Om ingreppet utförs i tid, är prognosen för tillfrisknande oftast god.

 

 


True ;)


Visste ni att...

.. Magic vägrar gå över en bom när jag leder tillexempel, alltså VÄGRAR. Hon gör det inte bara. Dock när man rider är det inte några problem? knäpphäst ;)
 
.. jag har provridit en annan D-ponny 2 ggr utan att nämnt det på bloggen? ;)
 
.. jag längtar tills 9:an då vår skola blir helt klar då? kommer nog bli awesome
 
.. jag har inte tappat min iPhone en ända gång? Bara 1 gång med skärmen uppåt ;)

Samshield hjälmar

Något jag har fått syn på riktigt nu är Samshieldhjälmar. FYYY vad snygga dom är! Eller ja, det finns bara en "sort" jag skulle vilja ha.
 
Förr tyckte jag dom var fula som stryk, aldrig jag skulle bära dom på mitt huvud. Men nu är de sååå snygga!
 
 
 
 
Dessa över är mina drömhjälmar.. 
Dock kostar de endel med swarovski :/ Men NÅGON gång ska jag ha en sådan!
 
 

Till stallet! :)

Nu ska jag till stallet. Båda hästarna ska få vila idag men jag ska dit och borsta dom :) Bloggar nog mer när jag kommer hem! 

Visste ni att...

.. Jag ÄLSKAR saltlakrits..
.. Att Poseidon har två "snoppar" (tecken) på "huvudet"..
.. Att vårat besöksrekord är 177..
.. Våran blogg är snart ett halvår gammal..
.. Jag ääääääääääälskar mina hästar så mycket!!!!!!!!!!!..
.. Jag ska tävla 2 tävlingar till på detta tävlingsår.. (troligtvis)
..Jag ska snart till stallet..
.. Jag har inget att göra :( ..
 
 

Varit och hämtat brorsan :)

Har varit och hämtat Lucce nu! ;)

Spanskaglosor

Äter + pluggar för fullt , kom hem för 15 min sen. Stallet sen!

/A


Soooo true!


Snart

Snart färdig

/E

Håller med Alexandra!

Håller verkligen med Alexandra! Statistiken är gryym! Bara kommentarerna som fattas, kanske sak vi ha en tävling om vem som kommenterar mest under en vecka.....
 

Imorgon i skolan

Imorgon i skolan är det läsdag :/ Det är ganska tråkigt för man ska bara läsa hela dagen! Men man kan busa lite då oxå! hehe... ;)
 

Vad tycker ni? ;)

Vad tycker ni om nyheterna jag lägger upp NÄÄÄÄSTAN varje dag?
 
http://championjumpers.blogg.se/category/nyheter.html
 
Vore roligt om ni sa vad NI tyckte! Ska jag fortsätta med detta?
 

Angelica rider VW- finalen

Rolf-Göran Bengtsson och de andra toppryttarna får sällskap av Angelica Augustsson när det är dags för final i Volkswagen Grand Prix på Flyinge den 14 november.

 

- Det ska bli jätteroligt att komma och tävla i Flyinge, säger Angelica Augustsson i ett pressmeddelande.  
De fem bäst rankade svenska hoppryttarna på världsrankningen är direktkvalade till finalen. Vilken häst Angelica tar med sig från sitt stall i tyska Mannheim är ännu oklart. 

Biljetterna till Volkswagen Grand Prix på Flyinge börjar säljas idag - läs mer.

Finalen på Flyinge går den 14 november, på onsdagkvällen, i en 1,50-klass där ryttarna rider om 465 ooo kronor i prispengar. En deltävling återstår före finalen, hos Billdals Ridklubb den 27-28 oktober.
De två bästa svenska ryttarna i finalen vinner även varsin plats till Stockholm International Horse Show, där de får rida de internationella hoppklasserna.

 


Hemma från skolan nu :))))

Har  precis kommit hem från skolan nu, så jag ska äta lite och sen ska jag göre engelskläxan!
 
NO provet idag gick faktist ganska bra! :D
 
 

Par åtalas för djurplågeri

Två personer i Varberg åtalas för djurplågeri, då deras gamla häst utsatts för vanvård.

 

Hästen, som nu är avlivad, var över 30 år gammal och i mycket dåligt skick då den upptäcktes under ett besök av länsstyrelsens djurskyddsinspektörer. Hästen var enligt Hallandsposten oerhört mager, hade tovig päls och illa skötta hovar som gjorde det svårt för hästen att röra sig.

Två personer som delat på skötseln av hästen åtalas nu för djurplågeri vid Varbergs tingsrätt. De förnekar brott.


Today

Lång dag idag i skolan. Slutar halv 4, uschhhh...
 
Får nog rida i mörkret idag, ljuset i paddocken kanske kommer upp idag eller imorgon, hoppas så fort som möjligt. Annars finns det ju en lampa på banan men platsen där den lyser är ganska liten :/
 
Längtar tills imorgon, secreeeet. Men det gör jag, hur mycket som helst. Ni får veta så snart som möjligt!
Sötis Cillton och Magic i hagen!

Tävling inbokad

Hoppar LB + LA den 3/11.
(Ja, ska fixa nya namnskyltar som passar till designen ;))

Skolan ;(

Nu ska jag snart cykla till skolan! Idag har vi NO prov ;(((( kommer gå sämst! Bloggar mer när jag kommer hem.......

/E 🐴


Dagens ridpass 23 oktober

Hoppning stod på schemat. 
 

Joggade fram henne, hon ville inte jobba idag så skippade att bråka och bara red framåt liksom. Ville somsagt inte bråka.. Vissa gången gav hon efter riktigt bra och jobbade sig igenom, andra inte.
 
Hon var rätt pigg idag, rusade mot hindren. Hon är ALLTID 100 ggr piggare hemma än på tävling, där är hon coollugn. Men hemma är hon seriöst inte rolig, hon skenar nästan mot hindren.. 
 
Men gick ganska bra, är sådär nöjd :)
 

Statistiken är GRYM

Nu saknas bara kommentarerna ;)

Fång

Har tänkt att skriva om sjukdomar hästen kan ha så finns det alltid här ifall ni behöver veta!
 

Fång

 

 

Fång är en mycket komplex sjukdom som främst drabbar ponnyer, men ses även hos andra hästraser. Sjukdomen ställer till problem över hela världen och intensiv forskning pågår därför kontinuerligt. Då sjukdomsbilden och utlösande faktorer är relativt väl dokumenterade är den grundläggande orsaken (fysiopatologin) dessvärre ej fastställd.

Detta betyder att det ännu inte finns någon medicin mot sjukdomen fång utan behandling utgörs i form av symtomatisk medicinering (smärtstillande t ex fenylbutazon och finadyne), boxvila, foderförändringar, viktminskning och hovvård (t ex gipsbandage, verkning, PG-beslag).

 

Symtom på fång

Fång påverkar egentligen hela djuret, men det är främst i hovarna som symtomen blir påtagliga. Oftast drabbas båda framhovarna, men fång kan även uppstå i en hov (upplevs då som en hälta ), i tre hovar eller alla fyra hovarna.

 

Mild fång

stelhet ( upplevs ibland som stelhet i bakbenen ), går sämre på grus/asfalt än på mjukt underlag, problem med att vända. Hästen rör sig med korta trippande steg. Värme och puls i en eller flera hovar.

 

Kraftig fång

Rör sig ovilligt, gungar bakåt. Problem med att vända som ovan samt problem att lyfta respektive hov t ex vid kratsning av hovar. Skiftar vikt på frambenet. Tillbringar mer tid än vanligt att ligga ned. Dessa symtom kan eskalera till att hästen ligger ned hela tiden.

 

Utlösande faktorer

Överbelastning av kolhydrater. Den absolut vanligaste faktorn till att hästar får fång. Kolhydraterna påverkar tarmfloran i grovtarmen på ett negativt sätt. Här kan alla hästägare göra en insats för att undvika fång hos sina hästar (se senare).

 

1. Akut överbelastning. Tex då hästen kommit in i foderkammaren och förätit sig på kraftfoder. Vid kraftigt vår- och höstbete då gräset innehåller höga halter av fruktans (ett vattenlösligt socker).

 

2. Långvarig överbelastning. T ex överviktiga ponnyer ( övervikten kommer av för högt intag av energi, framförallt kolhydrater, i förhållande till hästens dagliga förbrukning

 

Infektioner/förgiftningar

T ex vid kvarbliven efterbörd hos ston, efter kolikoperationer och andra allmänna infektioner.Här finns teorier om att endotoxiner skulle vara utlösande faktorer eller att infektion/förgiftning stör tarmfloran på liknande sätt som kolhydrater.

 

Råd till er hästägare

1. Var försiktig med att släppa hästar på kraftigt bete (framförallt överviktiga och lättfödda ponnyer). Detta är särskilt viktigt på våren, men också på hästen då gräset växer en andra omgång. Gräset innehåller nämligen höga halter av fruktans vid dessa tider. Fruktans ökar också då gräset blivit "stressat" tex efter en frostig natt. Alltså: BEGRÄNSA TILLGÅNG TILL BETE!!!! Har man en överviktig ponny/häst så är den inte lämpad att släppas på bete mer än korta stunder.

 

2. Var försiktig med kraftfodergivan. Behöver din häst verkligen kraftfoder? Dodson & Horrell har tagit fram ett kraftfoder för "fånghästar", FIBERGY ( inte att förväxla med fibergi ). Fibergy kan med fördel ges som alternativt kraftfoder då det innehåller väldigt lite kolhydrater. Tycker man att hästen tappar för mycket vikt kan vegetabilisk olja t ex rapsolja blandas med fibergy.

 

3. Alla foderförändringar skall göras gradvis för att inte störa tarmfloran.

 

4. Har man problem med övervikt trots att hästen bara får hö / hösilage kan grovfibergivan bytas ut mot en del halm.

 

5. Glöm ej att ge mineraler och vitaminer ( ge extra vitamin E om olja ges ).

 

6. Regelbunden skoning + verkning

 

 

Veterinärbehandling av fång

Initialbehandling av fång:

 

1. Kliniskundersökning. Försök att identifiera underliggande/utlösande faktor/er.

 

2. Röntgenundersökning. Hovbensrotation + hovbenssänkning kan mätas och graderas, ger en indikation på prognos.

 

3. Smärtstillande. ( tex fenylbutazon, finadyne )

 

4. Verkning av hovar samt gipsbandage med klack. Gipsbandaget fördelar trycket bort från tån till trakten + strålen.

 

5. Mjuk bädd + strikt boxvila.

 

6. Förändring av fodergivan. Inget kraftfoder eller betfor/melass. Hö och halm (magert hö kan ges med fördel) ges 50:50, 1,5 % av hästens kroppsvikt. Om hästen är överviktig, uppskattas dess normala vikt och fodergivan blir då 1,5 % av den. VIKTIGT är att hästen ej skall svältas då fång är ett sjukdomstillstånd och ett sjukt djur måste få mat!

 

Beroende på hur dålig hästen/ponnyn är kan det vara nödvändigt att behandla den på djursjukhuset under en tid.

 

Långtidsbehandling av fång

Ca 2 veckor efter initialbehandlingen har påbörjats (denna tid beror på hur snabbt hästen svarar på behandling).

 

1. Smärtstillande mediciner minskas ned för att sedan avslutas. Hästen skall då röra sig obehindrat utan smärtstillande, annars fortsätter behandlingen tills djuret är komfortabelt.

 

2. Boxvila (eller liten utebox max 5 x 5 m) i minst 2 veckor. Hästen kan börja skrittas/ ledas för hand då den har varit utan smärtstillande i minst 2 dagar, förutsatt att den är symtomfri. Utevistelsen ökas gradvis tills hästen kan släppas i mindre hage. VILA ÄR AV STÖRSTA BETYDELSE!!!!

 

3. Verkning och skoning. Tån skall hållas kort och trakterna får ej bli för höga. Oftast rekommenderas PG-skor.

 

4. Inget kraftfoder. Håll hästen smal. Detta betyder oftast inget kraftfoder. Fibergy (fångfoder från Dodson & Horrell rekommenderas som alternativ att kunna blanda i mediciner, vitaminer och mineraler).

 

Övriga punkter

- Alla hästar blir inte friska trots intensiv behandling!

- Graden av smärta och hur hästen svarar på behandling är avgörande för prognosen för överlevnad.

- En häst som en gång haft fång kan alltid få det igen.

- Att identifiera utlösande faktorn kan i många fall vara omöjligt, men är viktig för korrekt behandling.

- Korrekt foderstat + hovvård är nyckelorden i kontrollen av fånghästar.

- Det är bättre med förebyggande vård, framför allt med ponnyer som är i risk zonen för att drabbas av fång, än att vänta tills symtom uppstår.

- Räkna med minst 6 veckors vila efter avslutad behandling, innan hästen kan börja ridas igen. Detta för att minska risken för hovbensrotation.

 


Plugga

Ända sen jag kom hem från stallet har jag pluggat, pluggat och åter pluggat... Engelskprov imorgon, spanska gloser tills på torsdag, idrottsgrejj tills på fredag. 
 
Nu ska jag sätta mig och skriva idrottgrejen, så enkelt när man kan bara mejla iväg det. 
 
Hoppningen btw gick väldigt bra :) Mer om det sen!

Till stallet ♥

Nu ska jag till stallet! Får rida runt banan idag med Silka för Alexandra och Amanda ska hoppa :P 
 
Poseidon rider jag när mamma kommer hem ifrån jobbet för jag får inte rida honom själv + att jag kommer inte upp själv, hehe :P Får se om jag bloggar när jag kommer hem!

Dansk häst hos Rolf-Göran Bengtsson

 I helgen som gick gjorde Rolf-Göran internationell debut i sadeln på Gazette Ask, ett 9-årigt danskägt sto som världsettan fått i sitt stall.

 

Gazette Ask (e Baloubet du Rouet-Grannus, uppf/äg Stutteri Ask) är tidigare tävlad av Stutteri Asks beridare Søren Møller Nielsen, som ridit hem flera internationella placeringar med stoet.
Men nu blir det Rolf-Göran som tar hand om stoets vidare utbildning upp i klasserna, på uppdrag av den danska ägaren.

I Odense blev det flera placeringar, med en femteplats i Grand Prix över 1,40-hinder som bästa notering.

 

 

 


Skitunge slåss med bandyklubba

En ny livsfarlig mördare har kommit till Sannerudskolan i kil. Han går i ettan och har något stoort fel på sin hjärna.
6A:s tjejer spelade square på 10 rasten. Bollen åkte bort mot gungorna där han står. Han tar bollen och springer iväg med den. Till slut får 6A:s tjejer tag i honom och tar bollen. Dom fortsätter att spela och då går skitungen och spelar bandy. Bollen åker bort igen och tjejerna springer efter. Han försöker ta upp bollen men ist ställer han sig och slår bandyklubben STENHÅRT i backen och skriker flera gånger. Några försöker ta bollen från honom men då kommer hans kompis bakifrån med en bandyklubba. Emma var jätenära honom och VET NI VAD DEN DÄR DUMMA SKITUNGEN GÖR DÅ?????!!!!!!!!!!!!! HAN SMÄLLER TILL MIG MED DEN DÄR SKITKLUBBA RÄTT PÅ MIN FOT ALLT HAN ORKAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SÅ NU KAN JAG KNAPPT GÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Jag går och säger det till Karin (och några av mina kompisar) och vad säger hon då??!! Jo hon säger bara_
"Ähh, det går nog bra" och sen skiter hon i det!!!!!!!!!!!
 
Dåliga lärare, dåliga elever, dåliga rastvakter är det enda som finns på den här SKITSKOLAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

HATAR SANNERUD!!!! BÖRJA ALDRIG PÅ DEN SKOLAN ALDRIG!!!!!!!!!!!
 
 
En sur 

Sjukdomen Kvarka

Kort fakta om Kvarka:

Nu när tävlingssäsongen är i gång så börjar också vissa sjukdomar att sprida sig. Det är klart att när man har tränat hela vintern så uppstår en viss frustration när man helt plötsligt inte får åka iväg och tävla fast hästen är ”frisk” men grannens häst hostar lite. Kvarka orsakar inte bara djuren lidande utan i många fall kan häst och stall ägare drabbas ekonomiskt, tävlingar blir inställda, inga träningar kan hållas på anläggningen osv.
 
Lång fakta om Kvarka:
 

          Kvarka
  • orsakas av en bakterie, Streptococcus equi
  • smittan sprids bl a genom direkt kontakt mellan hästar eller indirekt via sjuka hästars saliv, var från bölder eller snor, genom stallpersonal, vattenhinkar, transporter, utrustning mm
  • bakterien kan finnas kvar i omgivningarna i upp till 1år
  • följdsjukdomar, anasarka, kastad kvarka är de klassiska följdsjukdomarna, blodbrist kvickdrag, struppipning hjärtmuskelinflammation kan även förekomma
  • ibland har hästen haft en virusinfektion innan kvarkan bryter ut
  • inkubationstiden  är 2 – 14 dagar
  • vaccin finns
  • kan behandlas med antibiotika
  • den behandlande veterinären måste anmäla misstänkt kvarka till Länsstyrelsen, och/eller Jordbruksverket
  • vid misstänkt kvarka måste stallet/anläggningen isoleras

Klassiska symtom på kvarka

  • feber, (normaltemperatur hos en vuxen häst är 37,2-38)
  • näsflöde, ofta tjockt och varigt/gulaktigt
  • hosta
  • svullna lymfknutor i huvud/halsregion
  • nedsatt allmäntillstånd

Klassiska symtom på kvarka

  • feber, (normaltemperatur hos en vuxen häst är 37,2-38)
  • näsflöde, ofta tjockt och varigt/gulaktigt
  • hosta
  • svullna lymfknutor i huvud/halsregion
  • nedsatt allmäntillstånd

Lite Mer Fakta om Kvarka

 

Symptom på kvarka: Det är inte alltid som hästarna får alla dessa symtom, sjukdomen kan ibland förlöpa med mycket lindrigare symtom exempelvis, enbart näsflöde, hosta eller feber. Det här gör att kvarka är lätt att förväxla med andra luftvägsinfektioner.

Inkubationstiden. Kan ibland verka längre då smittan kan finnas latent utan att hästen
visar någon symptom. Sjukdomen bryta då oftast ut på grund av stress exempelvis nytt stall, annan sjukdom eller foderbyte.

Ny häst i stallet: När det kommer en ny häst till stallet kan man få ett ”kvarka utbrott”,en anledning kan vara att den ny hästen bär på kvarkabakterien. Men en annan orsak kan vara att det redan finns en häst som bär på  kvarka smittan men inte uppvisar någon/några symtom, övriga hästar i stallet kan ha en viss immunitet mot den här bakterien.

Man kan jämföra med när barnen börjar på ett nytt dagis, de har ingen immunitet mot de virus eller bakterier som finns där utan de drabbas ofta av maginfluensa och förkylningar.

Kastad kvarka:. Bakterien sprids i kroppen via blod och till inre organ och kan orsaka bölder, i vissa fall kan även lederna drabbas. Prognosen för hästar som insjuknar i kastad kvarka är dålig.

Anasarka: Är en överkänslighetsreaktion mot kvarkabakterien. Hästarna får ödem (vätskeansamlingar) på kroppen, främst på huvud och hals. Hög feber brukar också vara en del i sjukdomsförloppet. Prognosen för hästensöverlevnad anses vara god efter behandling.

 

Veterinären. Undersöker hästen och om hon misstänker kvarka så tar hon ett svabbprov.

Nu innebär inte alltid ett negativt svar att hästen inte har kvarka, forskning har visat på  att hästen kan ha bakterien fast provsvaret varit negativt, eftersom det kan vara svårt att hitta bakterien vid provtagningen.

Om hästen visar symtom som tyder på kvarka men provsvaret är negativt, bör man för säkerhets skull hantera hästen som om den hade kvarka.

 

 


Kvarka hos Katrineholms RF

Katrineholms Ryttarförening fick i förra veckan en ny ponny till sin ridskoleverksamhet. Men bara ett par dagar efter att ponnyn anlänt insjuknade den, och prover visar nu att det rör sig om kvarka.

 

Ponnyn Lussi flyttades direkt till isoleringsstall, och provsvaren har nu visat att det rör sig om kvarka. Ridskolestallet är isolerat, medan privatstallen är öppna men ryttarna får inte använda stora ridhuset. Enligt föreningen pågår lektionsverksamhet som vanligt.

Om ingen annan häst insjuknar kommer ridskolestallet att öppnas från torsdag 25 oktober. Klubben hade planerat en tävling till helgen, men den flyttas nu.


Fortsätta..

Då blir det fortsätta med detta då...
 
 

Tack. <3

I förrgår och igår stod statistiken högt, gör mig peppad till att blogga, THANK U ALL <3

Hoppelihopp

Nu ska jag gå ut till stallet och fixa iordning Magic. Ska hoppa idag, tror det inte blir någon film, vill bara fokusera på min ridning idag och Magic. :)

Marita ser inga hinder

Tänk dig att galoppera med öronproppar och en bindel för ögonen. Så är det för Marita Rantanen-Peterson som lever med dövblindhet. Men trots att hon varken ser eller hör, njuter hon för fullt av ridningen.

 

– Att känna samspel med hästen. Det är enormt, säger hon.

Solen skiner från en klarblå himmel och ute på fälten betar hästar på de gröna ängarna. Men det märker inte Marita Rantanen-Peterson, som är på ridläger för funktionshindrade i Sämsholm. Hon är i full färd med att rida på fjordhästen Quick inne i ridhuset. Hon skrittar längs långsidan, sätter i gång i trav vid bokstaven H. Vid E lägger hon till en volt och placerar sig i mitten på ridbanan.

Marita Rantanen-Peterson är dövblind och förutom tekniska hjälpmedel är minnet hennes viktigaste redskap. Hon är noggrann med att memorera bokstäverna på ridbanan och räknar hästens steg för att veta när hon ska vända eller lägga en volt. Dessutom håller hon två ridspön som sticker ut på varje sida för att känna var väggen är.

 

 

 


Follow me

Alexandrarystedt
Följ följ följ uppdaterar massa mer där :D


I bilen

Sitter i bilen påväg hem nu! Red bara Poseidon idag och det gick superbra!! Berättar mer imorgon.......

/E ☺🐴


Svar på tal!

Hur fåtr ni musik på viderna?N Tacksam för svar!

Jag laddar hem atube catcher och sen redigerar jag filmen i windows live movie maker och så står det ju lägg till musik så trycker jag bara där så väljer jag låt! Kan förklara bättre imorgon eller nått ;)

/E


Ny design!

Tycks?
Hiss eller diss? :)
 
Före:
 
Efter:
 
 

Tävlingen!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska bloggtävlingen avslutas! Här är alla som var med och hur många rätt dom hade:
 
1. Dyon Working Collection 
2. Prestige 
3. 8 
4. 5 
5. JH collection 
6. Schabrak 
7. Lyx 
8. Har du en egen häst? 
9. Prestige sadlar 
10. Sarja 
11. 25 Maj 

// Jimmie    
 
Jimmie du fick 6 rätt! Bra gjort :)
 

Emma
 
Vilket träns tycker Alexandra är finast? 
     3. Wednesday från Herve Godignon 
  
    2.   Vilken sadel gillar jag mest? 
    1. Pessoa 
  
   3. Hur många uppstallade hästar finns det på Stall Lersäter? (har kommit en ny mäen den räknas inte med för Alexnadra har skirvit i ett inlägg hur många hästar som är uppstallade då hade inte den kommit) 
  2. 8 
  
  4. Hur många dagar var jag i falsterbo? 
1. 4 
  
 5. Vad var det jag Hissade igår? 
 2. JH collection 
  
 6. Vad gillade jag mest utav det jag hissade? 
 3. Ridbyxor 
  
7. Sist när jag gjorde Lyx vs Budget, vilken av dom gillade jag mest då? 
 1. Lyx 
  
8.  Hur var den första frågan jag ställde? (som går att se) 
1. Vad heter din häst/favorithäst? 

9. Vad har Alexandra gjort en recension på ganska nyligen?  
2. PC boots 
  
10. Vad var det Simberg Singoalla kallades? 
 1. Sarja 
  
11. När skapades Champion Jumpers? :D  
1. 25 April 
 
Emma du fick...... ALLA rätt! Superbra gjort :)
 
Hanna
1. Wednesday från Herve Godignon 2. Knights 3. 7 4. 3 dagar 5. Jh collection 6. Ridbyxor 7.Lyx 8. Vad heter din häst/favorithäst? 9. Pc boots 10. Sarja 11. 25 april
 
Hanna du fick 8 rätt! Jättebra gjort :)
 
Sandra
1. Dyon Working Collection 
2. Pessoa 
3. 8 
4. 4 
5. JH Collection 
6. Ridbyxor 
7. Lyx 
8. Vad heter din häst / favorithäst? 
9. PC boots 
10. Sarja 
11. 25 maj
 
Du fick 10 rätt! Asbra gjort :)
 
Evelina
 
1.Wednesday från Herve Godignon 
2.Prestige 
3.8 
4.4dagar 
5.jh collection 
6.ridbyxor 
7.lyx 
8.vad heter din häst/favorit häst? 
9.pc boots 
10.sarja 
11.25 april
 
Du fick ALLA rätt!!!!!!!! Supergooood gjort!!! :))))
 
Julia
 
1.3 
2.1 
3.2 
4.1 
5.2 
6.3 
7.2 
8.2 
9.2 
10.3 
11.1
 
Du fick 8 rätt!!!!!! Bra gjort :)


Alltså... Det hela står mellan Emma och Evelina! Ni båda blir etta eller tvåa. Sen ska vi även ha trejde placerad och det ser ni ju direkt men det är, eller?
 
 
DENNATJEJEN!!!!!!!!!!!!
 
 
Och vinnaren är....












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen mindre än
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Evelina Jernstedt!!!!!!!!!!! Stoooooooooooooooooort grattis!!!!
 
Och tvåan är ju då Emma!!!!!!!!!!!!!!! 
 
 
 
 
 
 
Det finns olika priser som ni får välja mellan i tur och ordning
först ut är Evelina
sen Emma
och sist men inte minst Sandra 
 
stooort grattis till er alla men hörrni, ni som inte vann/tvåatrea ni ska få ettt litet trösttpris :) Skriv eran blogglänk i DETTA inlägg så ska ni få en varsin FEEET länk!
 
 
Evelina, Emma och Sandra, ni får välja mellan:
  1. Gästbloggning
  2. Feeeet länk
  3. Header
  4. 10 skyltar, till eran blogg, om ni fattar tex. /Emma Hiss o Diss, 10 st
  5. 5 st skyltar
  6. Ett bildspel med max 50 bilder + valfri låt
  7. Bildspel med max 30 bilder + varlfri låt
  8. Bildspel med max 20 bilder + varfri låt
  9. Skriva eran blogglänk i varenda inlägg jag gör i en vecka
  10. En redigerad bild med hjälp utav GIMP (ni får bestämma hur ni vill ha)
 
Evelina, du kan skriva vad du vill ha i DETTA inlägg så skriver jag när det är nummer 2 turs osv.
 

Nya skydd från Veredus

De var ganska snygga faktiskt och de verkar helt klart riktigt bra!
'
 
Skyddet har en dubbel ventilation som ger perfekta förutsättningar för hästens ben. (OBS fler skydd kommer inom kort.)

Vento har testats noggrant av bla Marcus Ehning. Hemligheten ligger i de innovativa lagren av material inuti skyddet: det innersta lagret, som har kontakt med hästens ben, är i tvåvägs-stretch för maximal komfort. Mellan-lagret är Aerox, microperfererad neopren, de mikroskopiska hålen är designade för att släppa igenom värmen från benet.

• Det yttersta lagret är ett särskilt 3D material med mesh, detta material underlättar för den varma luften att röra sig uppåt.

• Det stötdämpande skalet har ventilationshål nedtill där sval luft sugs in och ytterligare hål upptill där den varma luften trycks ut. • Carbon Vento kombinerar skyddet från kolfiber och stötdämpande gel med fördelarna från den dubbla ventilationen. Värmen från hästens ben passerar genom det innersta och mellersta lagret och fördelas i 3D- meshen. Sval luft sugs in genom det nedre ventilationshålet tack vare hästens rörelser och trycker värmen, som samlats i 3D-lagret, uppåt och ut genom det övre ventilations-hålet. Ventilationen är alltså både horisontal – från insidan och utåt- och vertikal – från nederkant och uppåt: en innovativ teknologi, som för första gången används i benskydd!

• Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor

• Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan.

• X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm gel hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet.

• Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar ‘överbelastning’ på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på.
 
1499 :- för framskydden och 1299 :- för bakskydden. 

Lite läxor

Nu ska jag plugga lite för på onsdag är det prov igen, DÖ!!!!! Sen kommer frågesportstävlingen avslutas, o jag kan säga att det är en gämn match.....


/E


Bloggar jag läser

 
 
 
 
Här är lite bloggar jag läser!
http://carolinebagfeldt.blogg.se/
http://nellieberntsson.se/
http://fridamic.blogg.se/
http://ponniebruden.blogg.se/
http://vibymuppen.blogg.se/
http://linnolsson.se/
http://fridaochsanna.blogg.se/
 
Det här är bara NÅGRA av de bloggar jag läser men jag läser de inte VARJE  dag utan bara ibland när jag hinner :)
 
Bilderna är klickbara ;)
 

Placeringar på olika nivå

 
Fredagen gav en del placeringar på olika nivå för svenska ryttare på internationella  hopptävlingar vid sidan av världscupmeetinget i Helsingfors.

 

Till det bästa räknas Rolf-Göran Bengtssons andraplats på 1,40-höjder med Corcega La Silla och Antonia Anderssons åttondeplats  med Ouganda La Silla i en 1,45-klass  i den trestjärniga rundan i danska Odense.
På samma plats blev det två placeringar till Anna Olsson och ett pris till Rolf-Göran i en enstjärnig 1,40-hoppning.
I en unghästklass för 7- och 8-åriga hästar på 1,40-1,45-höjder var Jenny Johansson placerad med den 8-årige Caleno på enstjärnig nivå i Baltic Horse Show i tyska Kiel.


Dagens to do

Idag tar mamma med sig Magic ut på en tur, hon ska gå med henne. Så jag ska ägna tiden att plugga istället, går ut till stallet säkert sen också. 
 
Riktiga tråkämnen är det idag, MEN sista veckan innan höstlovet. High five på den! :D

Provridning Mr Frozzy <3

 

Äta!

Ska gå ner och äta nu + se på solsidan :) Håller på och ladda upp filmen från provridningen igår, velade fram och tillbaks om jag skulle lägga upp den, men gör det nu ändå.
finis <3

Amanda och Cillton

Elin
Kan du lägga upp en bild på Cillton? :)
 
 

Sure de kan jag :)

Stallet!

Nu ska jag till stallet, yay. 
 
Kom hem en häst förut, Cillton heter hon. Det kommer bli min syrras B-ponny. Hon är så söt, hon och Magic går tillsammans i hagen. 
 
Vi hörs sedan!

Kvalklart i Finland

 
 Det blev två svenska placeringar i fredagens kvalhoppning för plats i söndagens världscup i Helsingfors.

 

Med kval endast på 1,45-höjder dög det inte att bara nolla för att nå placering och prispengar. Det krävdes också en gångbar tid, vilket både Peder Fredricson/H&M Sibon, som åtta, och Daniel Zetterman på tionde plats med Glory Days klarade.
Klassen vanns av britten Scott Brash, som med Bon Ami (val f -01 e Pavarotti van de Helle-Richebourg) var 0,04 sekund före Henk van de Pol/Chesterfield och en tiondel bättre än Robert Smith.
I en tidigare 1,40-hoppning kom Jens Fredricson tvåa med Calido V Klavertje Vier.

 

 


Glöm inte tävlingen!

Glöm inte bort frågesportstävlingen! http://championjumpers.blogg.se/2012/october/fragesport.html#comment 
Den avslutas senare idag tror jag ;)
http://championjumpers.blogg.se/2012/october/fragesport.html#comment
http://championjumpers.blogg.se/2012/october/fragesport.html#comment
http://championjumpers.blogg.se/2012/october/fragesport.html#comment
http://championjumpers.blogg.se/2012/october/fragesport.html#comment
(Bilden är klickbar)
 

Bedrägeri med hästteccken

 
 En ung kvinna i Alfta är misstänkt för bedrägeri med hästtäcken via internet.

 

Polisen har fått in tre anmälningar mot kvinnan som annonserat om hästtäcken på Facebooks säljsidor. Samtliga anmälningar är från personer som beställt täcken och betalt i förväg. Några täcken har kvinnan dock inte levererat.

 

 


ÄR SÅ HIMLA GLAAAAD!

Åh, vart ska jag börja??
 
Igår åkte vi ner ända till Halmstad och provred den som kanske skulle bli min nya häst. <3
 
Vet inte men igår hittade jag min rätta häst, såååå fiiiin <3  Pluspoäng för att han är skäck ;) Hahaha men de ska besikta honom nu, hoppas han går igenom. 
 
Han heter Mr Frozzy, han är född 97, valack, en riktig läromästare. Han har tävlat upp till Msv A med förra ryttaren, nationell Msv B (en nolla kvar till Msv A) med nuvarande ryttaren. Han har gått SM med förra ryttaren, vet dock inte vilket år?  Vi tänkte först på åldern, men behöver verkligen ha en bra läromästare som jag kan komma upp i klasserna med! Han har mycket kvar att ge, det kan jag lova. 
 
Imp. Irland är han. 
 
Han var så himla härlig att hoppa med, hoppade 120 cm bana med honom på provridningen, liksom första gången och han ställde upp jättemånga gånger. Han var väldigt lätt att rida annars. Han var väldigt jämn i sin galopp och blev bara piggare och piggare för varje hinder, haha! 
 
Mer om honom kommer om han går igenom besiktningen. Är så glad och allting nu!
Trodde aldrig jag skulle hitta den rätta <3
 
 

Lite gamla bilder

 
Mina goingar!

Tidsinställda

Har fixat líte tidsinställda inlägg nu så ni får iallafall MINST ett inlägg om dagen tills på tisdag av mig ;)))))))
 

HAHAHAHA


Sova hos mormor och morfar

 
Idag ska jag sova hos mormor och morfar! Har precis ätit, pizza, mums :)
 

Lycklig

Åker hem sjukt lycklig efter att hittat min rätta häst <3

/A


Bloggningen

Jag vet att min uppdatering är jättedålig, men jag hinner inte! Jag har haft 3 prov denna vekcan och har ett på måndag igen. För mig så är ALLA prov viktiga just nu! Jag (och min klass) ska få betyg för FÖRST GÅNGEN! Vet inte hur det känns för er men det är SKITNERVÖST!!!!! Det enda som det pratas om i skolan är BETYG BETYG BETYG OCH ÄNNU MERA BETYG! Alla i min klass tycker att det är jättenervöst och jag med. Så på vardagarna blir det PLUGGA PLUGGA PLUGGA. Jag vet inte hur ni gör men jag pluggar lite varje dag, oxå har jag 2 hästar, oxå blir det mörkt, och paddocken går inte att rida i, den har typ spruckit så det bara rinner. Det finns ingen belysning så man måste rida innan det blir mörkt, hur ska jag hinna blogga oxå!
 
När jag får lite tid över... så tänker jag inte sitta framför datorn dag in dag ut, bara för att vissa andra lever för sina bloggar tänker inte jag göra det! Jag vill umgås med min FAMILJ lite oxå! Det tycker jag är mer sunt iallafall...
 
Jag vet inte vad ni tycker.... men min familj går före ALLT! Skulle inte dom finnas skulle jag inte kunna ha några hästar. Dom lägger ner sig sååååååååååååååå mycket, bara för MIN skull! Dom betalat, skjutsar, hjälper till i stallet, köper grejer till hästarna.... hur skulle jag klara mig utan dom? Så jag sitter hellre med min familj än sitter framför datorn heeela tiden!
 
Jag tänker blogga när jag hinner... och om det inte passar så SKIT IT DÅ! Jag gör så gott jag kan men duger det inte så visst fine, jag bryr mig inte!''
 
Tänker inte sitta framför.... datorn dag in dag ut BARA för att blogga, om det vore JÄTTEVIKTIGT så kanske men det är en blogg! Jag trodde att man skulle blogga för att ha kul? Inte för att jag är tvingad.
 
Bloggen lider... Jag tänker inte låta någon tvinga mig att blogga för att bloggen lider utan jag bloggar när jag känner för det och inget annat! Jag bloggar så mycket jag hinner och an och duger inte det så SKIT I OCH LÄS BLOGGEN DÅ!
 
Det finns fler bra bloggar... Jag tvingar er inte till att läsa bloggen men visst uppskattar jag det men jag tänker inte göra mig till för att ni ska läsa den, jag tänker vara mig själv så om ni vill så får ni gäärna läsa den men jag tävlar inte om vem som har flest läsare, det är bara en kul grej och kul att ni läser den!
 
 
 
 
 

Dagsböter för olycka med egen häst.

 
 En 68-årig kvinna har dömts till dagsböter för brott mot djurskyddslagen efter en olycka med en egen häst.

 

Olyckan inträffade förra hösten när kvinnan lät sina hästar beta på tomten trots risk att de skulle skada sig på diverse bråte. Där fanns också en dåligt täckt brunn som en av hästarna trampade ner i och fastnade. Efter att räddningspersonal arbetat förgäves en timma beslutade  en tillkallad veterinär att hästen, som brutit båda frambenen, skulle  avlivas.

Kvinnan, som ägde hästen, har dömts för brott mot djurskyddslagen och ska betala 50 dagsböter á 70 kronor.

 

 

 


öhm..

Kan man KÖPA sig till followers nu? Seriöst.. 

Till morfar

Stallet är avklarat och nu ska jag till morfar :)

/ E


Kingsland vinter

Mer saker,
Alexandra tävlingsskjorta från Kingsland 2012Ridbyxa Kelly Slim Fit från Kingsland 2012
Ridbyxa Kelly Slim Fit från Kingsland Update 2012Gomer mössa från Kingslands update kollektion 2012
Gummistövlar med neoprenfoder från Kingsland vinter 2012Rosa dunväst Catlin från Kingslands update kollektion 2012
 
 
Btw... denna HV Polo tröjan från deras vinterkollektion är verkligen TO DIE FOR, perfekt är den. Inget enda fel! Ååååh shiiit vad snygg..
 

Beatiful

 
Tack för den fina filmen Hanna! :')

@ Bilen

Nu sitter vi i bilen :) Har med mig datorn så går det snabbare att lägga upp inlägg, mobilen tar det ju 100 år :P

Provridning imorgon

Imorgon kommer vi vara borta hela dagen, ska provrida en superfin häst, är jättespänd.. Hoppas den verkligen passar :D
 
Har fixat några tidsinställda, kanske hörs på mobilen. Annars kan ni följa mig på instagram för mer uppdatering :D @alexandrarystedt
 

Hejhej

Bloggen får inte bli lidande så får uppdatera ändå. 
Har halsont och allting också, känns ännu bättre. Ska plugga nu, hatar religionskiten -.-
 
Idag ska Magic ridas någonstans, vet dock inte vart.. Imorgon ska vi iväg hela dagen, det blir kul!
Bloggen kommer väl bli lidande i helgen.. Om inte någon fixar tidsinställda då..Men de tror jag inte det blir. Får väl försöka få fram lite inlägg annars blir bloggen lidande.
 
FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM SÅ FÅR NI MASSA UPPDATERING FRÅN MIG VARJE DAG @ alexandrarystedt

Snälla följ mig för jag och en kompis tävlar om vem som får 300 followers först haha :P Är ju tävlingsmänniska så! hjälp mig :)
 

Jag har det oxå SVÅRT

Det är faktiskt SÅHÄR! Har FYRA otroligt viktiga prov, musik, no, Sverige, Europa! Tror ni mig inte fråga mina klasskompisar. Jag hinner inte alltid blogga. Bloggen kommer sist av ALLT, först hästarna sen proven efter det skolan/läxor sen min FAMILJ och allra sist bloggen.... Om ni tycker att vi har dålig uppdatering så skit i och läs bloggen då! Jag uppdaterar när jag kan . Slut.

/E


Hinner inte

Blir svårt nu att hinna blogga då jag har fullt upp, har 1 prov nästa vecka som är sjuuuukt viktigt, måste plugga ordentligt till det. Kommer inte hinna plugga så mycket i helgen så pluggar så mycket som möjligt nu.. 
 
Blir svårt OCKSÅ när Emma inte uppdaterar, blir jag som får sköta om bloggen själv, får se hur det blir, orkar verkligen inte sköta den själv.. :/
 
Följ mig på instagram så får ni mer uppdatering där! Alexandrarystedt

Hello again

Nu är jag hemma från skolan! Tack för allt stöd förresten med Domino, men har det bra iallafall trots allt.. :/
Till helgen blev det inte Skåne, men ska iväg och provrida 1 (ev. 2) D-ponny/er på lördag!
:( 
 

Glad

Sånt här gör mig glad ♥
http://ebbaochliza.blogg.se/ http://ebbaochliza.blogg.se/ http://ebbaochliza.blogg.se/

Thinking of you every second

Äter nu, eller försöker äta. Tuggorna bara växer i munnen, om 10 min ska jag sticka till stallet och säga ett sista hejdå till Domino. Vet inte om jag pallar det.. 
 
Ska iväg till Färjestad sedan och rida Magic, orkar inte vara hemma bara. Måste komma bort, vi hörs när jag orkar. Det är tufft nu..

Domino

Hej. Som ni vet ska ju Domino avlivas idag... Förstår att Alexandra verkligen är ledsen vilket jag oxå skulle vara. Men jag är ganska ledsen jag med. Visst det är inte min häst men ändå!!! Han stog där när jag kom till Stall Lersäter och ända tills nu! Jag skulle ha fått tävla honom någon gång den här sommaren, vi hade pratat på det men han blev ju så dålig.... Jag har hoppat honom ganska mycket för Alexandra är ju lite stor åt honom och det är ju svårt för Amanda.... Jag kaaaanske ska åka upp till stallet och säga Hejdå! Men sedan åka fort därifrån..... Får se om jag klarar det......




Hejdå Domino Z



/E


Today i'm sad

Idag 17 oktober 2012 somnar världens finaste B-ponny in, den som lärde mig allting. Då var det dags att ta farväl av ännu en ponny, den som har betytt mest.. 

Jag har valt att inte skriva så mycket om Domino på sista tiden. Han har ju haft en lungsjukdom och hostat ända sedan 1 års ålder. Det är inte förrens denna sommaren han blev riktigt dålig. Tänk dig att du andas i ett sugrör, så andas han varje dag. Varje minut, varje sekund. 
 

Vi har testat massa mediciner, pulver, fodertillskott, foder, blött hö och allting. Ingenting har riktigt funkat, denna sommaren blev han så dålig. Ni skulle inte känna igen honom idag om ni såg honom. Han mår inte bra, inte alls. Han har tappat ALLA muskler, man ser revbenen och jag orkar inte se honom längre, det är hemskt. 
 
Igår sa jag hejdå, verkligen kramade om honom och sa att han är bäst. Trots han kämpar och lider varenda dag är han ALLTID glad, fatta vilken kämpe. Han är så gullig, vi 2 var en. Han litade fullt ut på mig, jag litade på honom. Efter 5 år tillsammans känns det i hjärtat. 
 
Så han ska få somna in idag, efter nästan 4 månaders kämpande när han var riktigt dålig, ska han få galoppera fritt på Trapalandas ängar utan varken hosta eller ont. Fri och lycklig. 
 
Han har lärt mig allting, han kom till mig 14 april 2007. Nu 5 år senare ska vi skilja oss. Efter Sarja somnade in trodde jag skulle dö om Domino gjorde detsamma. Nu har vi kommit dit och jag är levande. 
 
Hoppas ni förstår att jag inte kommer blogga något mer idag, idag är jag ledsen, so you know. Vet inte ens om jag kommer kunna koncentrera mig idag på skolan, det enda jag kommer tänka på är Domino. Idag kl 5 lämnar han jorden, jag kommer inte vara hemma, jag skulle inte klara av det. 
 
Nu ska jag sluta skriva innan jag börjar gråta en flod, för gråter det gör jag när jag skriver detta inlägget. När jag skriver att jag aldrig kommer få träffa honom mer, aldrig andas in hans lukt, aldrig få sitta på hans rygg, aldrig få känna att vi är ett, aldrig pussa honom mer. Aldrig aldrig kommer jag uppleva det igen. Domino står i sin box för sista kvällen i sitt liv, imorgon kommer han få gå hela dagen med sin älsklingstjej Magic, sedan ska de skiljas åt de med. 
 
När jag orkar kommer jag skriva vår historia, men inte nu på några dagar. Det klarar jag inte av. 
Forever we, always. 
 
Att detta kan hända på de senaste veckorna är hemskt. 
 
Kommer aldrig få se dig igen, idag är det vår sista dag.. Never again 
 

                Domino Z
21 april 1993 - 17 oktober 2012
 
 
 
 

Idag

Idag tömkörde jag Magic, gick helt okej, överpigg ponny dock. 
Imorgon kommer ett inlägg kl 13 som kommer kanske förvåna många, eller tvärtom, i dont know. orkarintemer

Hemma!

Nu är jag hemma för ganska länge sen, Äter Ben & Jerry glass ♥
Magic ska nog longeras idag. Nu ska jag sätta mig med en design så hörs vi sen..

Rolf-Göran Bengtsson kommer till Flyinge

 I förra veckan stod det klart att Globen-tävlingarna blir utan Rolf-Göran Bengtsson i år. Men världsettan gör en start på svensk mark under hösten, när det vankas final i Volkswagen Grand Prix på Flyinge.
 

Vilken häst Rolf-Göran tar med sig till finalen, dit de fem bäst rankade svenska hoppryttarna på världsrankningen är direktkvalade, är ännu oklart.
- Jag är lyckligt lottad som har flera bra hästar, det underlättar väldigt när det är så många stora
tävlingar, säger Rolf-Göran.

Finalen på Flyinge går den 14 november, på onsdagkvällen, i en 1,50-klass där ryttarna rider om 465 000 kronor i prispengar. En deltävling återstår före finalen, hos Billdals Ridklubb den 27-28 oktober.

De två bästa svenska ryttarna i finalen vinner även varsin plats till Stockholm International Horse Show, där de får rida de internationella hoppklasserna.

 


Inga inlägg

Ursäkta, orkade verkligen inte fixa tidsinställda till idag så detta är de enda ni får. Sorry!
 

Godnatt!

Idag vilade Magic ! Gick bara med henne lite ute och myste. :)
Imorgon en tråkig tisdag, vill ha helg... 
 
lågt över ? :)

Hiss och Diss

  • Skåne till helgen!
  • Det går så himla bra med Magic nu!
  • Vi har inga prov i veckan :D
  • Folk som ljuger.... Ärligt säg som det är istället, tror att man är dum. Jag kan ju se. 
  • Måndag idag.
  • Kommentarerna är dåliga just nu. 


Hemma från skolan

Hemma, inte alls trött faktiskt efter coopern, hela klassen sprang typ på samma tider haha!
Ska fixa matteläxan snart, sedan sticka ut till stallet. Vanlig tråkig måndag som alltid. 

Häst fastnade i transport

Larmet till SOS kom in klockan 19.15 på söndagkvällen, då en häst fastnat i en transport. Ägaren, som körde bilen, hörde hur hästen förde liv i transporten och stannade därför till vid rastplatsen. När ägaren stannade såg hon att hästen hade vänt sig om i släpet, fått panik och sedan sparkat upp framdörren. Hästen hade även fastnat med rumpan utanför transporten.

- När jag kom till platsen satt hästen fast med rumpan halvt utanför dörren och bakbenen under bilen, berättar ett befäl på räddningstjänsten för tidningen.
Innan de hann göra någon insats tog hästen sig ut ur transporten för egen maskin, då den sparkade sig loss. Befälet försökte lugna hästen genom att lägga en filt över huvudet på den, men efter en stund verkade hästen vid gott mod och började äta gräs, skriver tidningen.
En ambulans kallades till platsen för att ta hand om den chockade ägaren.

 


Hemma från skolan ;)

Är hemma från skolan nu ;))))
 

Sporrar

De senaste 2 tävlingarna vi har varit med 2 har jag plockat av sporrarna och lagt ifrån mig spöet. De senaste 2 tävlingarna har det gått superbra. Magic blir stressad med sporrar, spö är alltid bra att ha med tog inte med det idag. På de senaste har hon verkligen varit lugn, som igår, hur lugn som helst!
 
Jag tror vi har hittat lösningen på våra problem, för just nu är hon jätteärlig och hoppar hur bra som helst! Hoppas hoppas.

Today

Idag är det måndag.... tråkigt men sant. Denna helgen har gått FÖR fort, riktigt fort har den gått. Det var nyss fredag? 
 
Aja, idag ska vi springa coopern, och vi får sluta direkt efter vi sprungit klart :DD YAY, otaggad och trött men jaja
Magic ska skrittas eller promeneras, vi får se. 
 

Faaaiilll haha?

Haha what?

Resultatet idag

Detta var första inomhustävlingen för hösten, sjukt nöjd är jag! Nu är vi på topp igen :D
 
LB A:0+A:0
Hoppade inte så mycket på framhoppningen för att det var så lerigt. Upplevde att hon var nästan trög, haha? Inne på banan var jag bara lugn, gjorde min livsbästa runda, kändes såååå bra! Red lugnt och Magic var lugn. Ville bara ha en bra runda för ingen ide att satsa och rida som en dåre i LB, det är inte där man ska bevisa något. 
 
Dubbelnolla blev vi alltså och sista slog oss, trots det blev jag inte alls besviken, kändes som vinst för oss :)
 
LB Final i Div 2

Hoppade fram 2 språng tror jag, gick sådär. Inne på banan var hon också jättelugn, det var typ bara 7 st (?) som var felfria av 30 så det var svår bana med svåra linjer. Men Magic skötte sig sååå bra genom hela banan, behöll lugnet och nollade! ♥
 
Laget slutade 4:a denna omgången och VANN totalen :DDD
 
Dagen <3
 
Så galet nöjd idag! Nästa tävling vet jag inte än vart det blir, men LA ska jag hoppa iallafall ;D 
 
 

Påväg hem

Nu är vi Påväg med världens finaste häst bak, hon har varit hur duktig som helst idag och nollat varenda klass. <3

Arvika vann totalen , vi är grymma ;) Gjorde min bästa runda idag också, filmer + mer resultat kommer när jag får tillgång till en dator :)

/A


Hemma hos mormor och morfar :)

 
Hej! min uppdatering har inte varit så bra och kommer inte bli så mycket bättre heller :P Har nu varit i stallet och ridit Silka och ikväll när mamma kommer hem ska vi longera Gangstern, hehe ;) Men nu spelar jag lite tidfördrivande spel :) ses!
 

2:a <3


Malin Baryard rycker in ;)

Här får ni en liknande film som ni fick igår men här är det även med galopp! Hoppas ni lär er något av det :)
 

Till stallet!


Frågesport

Hej och godmorgon! Har tänkt att börja dagen med en frågesport, vad tycker ni om det va? Här är lite regler!
 
  • Alla svar kommer kunnas att hitta på bloggen utom den den sista för den ska vara lite extra svår!
  • Ni kan ta hjälp utav andra
  • Det kommer vara fina priser!
  • Vi får se hur många som är med, om det är under 5 så är det 1 som får pris och om det är över 5 så är det 2 och över 10 så blir det 3 över 15 så blir det 4 osv. osv. Så för er egen skull, sprid frågestunden! 
  • Ni kan oxå få en extra chans om ni delar det på FB, BDB, twitter, instagram
  • Men ni måste lägga upp detta på eran blogg om ni har, annars FB/BDB (vad ni nu har)
  • I eran kommentar ska alla svar stå nummrerade och länken där inlägget finns där ni delade frågesporten
  • Om ni delar den på facebook behöver ni inte ha någon länk!
Hoppas att ni förstår hur jag menar :)  Här är frågorna!
  1. Vilket träns tycker Alexandra är finast?
     1. Dyon Snake Style
     2. Dyon Working Collection
     3. Wednesday från Herve Godignon
 
    2.   Vilken sadel gillar jag mest?
    
    1. Pessoa
    2. Prestige
    3. Knights
 
   3. Hur många uppstallade hästar finns det på Stall Lersäter? (har kommit en ny men den räknas inte med för Alexnadra har skirvit i ett inlägg hur många hästar som är uppstallade då hade inte den kommit)

  1. 7
  2. 8
  3. 5
 
  4. Hur många dagar var jag i falsterbo?
 
  1. 4
  2. 3
  3. 5
 
 5. Vad var det jag Hissade igår?
 
 1. Kingsland
 2. JH collection
 3. John Whitaker
 
 6. Vad gillade jag mest utav det jag hissade?
 
 1. Schabrak
 2. Västar
 3. Ridbyxor
 
7. Sist när jag gjorde Lyx vs Budget, vilken av dom gillade jag mest då?
 

1. Lyx
2. Budget
3. Ingen
 
 
 
8.  Hur var den första frågan jag ställde? (som går att se)
 
1. Vad heter din häst/favorithäst?
2. Vad heter din favoritlåt?
3. Har du en egen häst?
 
9. Vad har Alexandra gjort en recension på ganska nyligen?
 
 
1. GG schabrak
2. PC boots
3. Prestige sadlar
 
10. Vad var det Simberg Singoalla kallades?
 
 1. Sarja
 2. Simberg
 3. Singoalla
 
11. När skapades Champion Jumpers? :D
 

1. 25 April
2. 25 Maj
3. 27 Mars
 
 
Hoppas ni svarar på alla dessa frågor och ALLA går att hitta UTOM den sista!
 
+ den som vinner får välja mellan flera priser
 
om ni inte kan någon fråga så varför inte gissa? :)
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass igår

Igår red jag bara ett litet pass i paddocken , blev verkligen jättefövånad att hon var så lydig! Hon var jättelydig och fin , kändes så bra!

Nu taggar jag tävling, sticker över till stallet vid halv 9 och vi åker 9, då ska vi hem till Emma och hämta Felicias ARK jacka sen åker vi mot Arvika! Då ska jag stå som funktionär på banan, tävlar nästsista klassen så.

/Alexandra


Tävlingen

Imorgon är det ju tävling på hemmaplan, Arvika RK. Så taggad div 2 finalen! Hoppar LB som förklass och laget går i LB :)
 
Jättetaggad som sagt, även om det gick sämst i fredags, eller jag red sämst. Men taggad iallafall.
Kommer hålla er uppdaterade från mobilen, orkade inte fixa tidsinställda!

Nej nu ska jag äta!

Nu ska jag gå och äta pappas fläskfil'e gryta, MUMS!

Bilderna från idag! (BILDBOMB)

Nu kommer bilderna från idag :)
 
Hahahahaha hållde på att åka av! hahahahahah
Sådär gör hon nästan alltid när vi byter galopp det är därför jag tränar mycket på det för jag vill att hon gör rena galoppombyten :)
 
 
 
 

Vet att jag sitter som en kråka men kolla inte på mig utan kolla på den vita skönheten

 
 

Lydnads övning!

Idag gjorde jag 3 olika lydnadsövningar! Den första såg ut såhär:  (dom svart (linjerna är andra hinder som sotg i paddocken som jag INTE hoppade idag)
  1. Hoppa hindret (ett räcke)
  2. 2 Landa i höger galopp som att du skulle rida åt höger så svänger du ut lite åt höger
  3. Byter galopp från höger till vänster, om hästen inte byter kan du även vända en liten volt
  4. Du ska nu tänka att du ska vända rätt upp och då byter du galopp men sen ska hästen gå i förvänd galopp en liten bit för att sedan hoppa hindret. Detta kan vara lite svårt men du kan oxå vända till höger och göra en volt så att hästen byter galopp!
  5. Hoppa hindret
  6. Landa i vänster galopp så ska hästen gå i förvänd galopp halva svängen ungefär
  7. Byt till höger galopp
  8. Öka galoppen utan att stå upp, smacka eller använda skänklarna förmycket
  9. Gör en halvhalt och gör banan igen om du vill :)
Hoppas att ni förstog hur jag menade men ni får väldigt gärna säga till om ni inte förstog. Dethär är bara ett tips på en lydnads träning med galoppombyten och fövänd galopp! 
 
Vill ni ha dom andra 2 "banorna" oxå? så KOMMENTERA!!!!!!!!!!!
 
 
Lärde ni er något av detta? Har ni lust att prova detta hemme? Vad tycker ni, bra/dålig övning?
 

Hemma från stallet!

Hej! nu är jag hemma från stallet :) Jag kommer att skriva om ridpasset i ett annat inlägg då jag öven tänker ha med några övningar jag gjorde! Men iallafall, Lucas fotade och fick några jättefina kort :D kommer upp snart!
 

Outfit

Längesen jag gjorde en outfit så här bjuder jag på en:

Silka and Poseidon!

 

Åka till stallet!

Nu ska jag åka till stallet :D Mamma sa att jag inte behövde rida Poseidon för han lär vara RÄTT pigg nu! och hon jobbar ju, jag vill gärna ha med henne efter att han har vilat 1 dag!
 
Idag ska jag rida Silka i paddocken, kanske skrittar fram/travar fram runt banan! :) bloggar mer när jag kommer hem!
 
 
 
 
men visst har jag haft mycket bättre uppdatering idag, eller hur? eller vad tycker ni? ;)

Skååååneeee

Nästa helg kanske vi åker till Skåne för att provrida några hästisar, fast det är inte bestämt men hoppas det, blir så kul! Har hittat några jag gillat. 
Sötis du är fortfarande den som betyder mest <3

Hjälpa Pappa!

Nu ska jag hjälpa pappa att vika tvätt! Inte så kul men det måste oxå göras....

Städat mitt rum!

Nu äntilgen ser det inte ut som ett bombnerslag i mitt rum :DDD äntligen haha!

Malin Baryard rycker in :)

Här visar Malin Lydnad och Rytm :) En lärorik film som är värd att titta på!
 

Information om Silka och Poseidon!

Tänkte ge er alla lite extra information om pollarna då jag får många frågor om dom!
 
Vi börjar med....
 
Namn: Silka
Smeknamn: Silkis, Silkan, Silka, Älskling, Skruttan, Gumman osv osv.
Född: 1998
Ras: Okänd
Stamtavla: okänd- okänd, B-ponny imp Danmark
Färg: Skimmel
Gillar mest: Galoppera SNABBT , HOPPA och mat, hehe
Gillar sämst: Bara va och dressyrpass
Det bästa med Silka är... Att hon är såååå SJUUUUUKT snäll!
Det sämsta med Silka är... Att hon är sjuuuuukt stark!!!!
Namn: Poseidon V (en 5 fast med runskrift)
Smeknamn: Poseidon, Posseman, Älskiling, Gubben osv osv.
Född: 2008
Ras: WelshCob/ Welsh (Hans pappa är D-ponny, WelshCob och hans mamma är B-ponny Welsh men hon dog nästan precis efter  att han föddes :/
Stamtavla: 
Gillar mest: Springa Springa Springa och Hoppa! och mat, hehe
Gillar sämst: Skritta, dressyrpass, gå i hagen, bara va!
Det bästa med Poseidon är... Han är såå himla snäll för att bara vara fyra!
Det sämsta med Poseidon är... att han vill äta på allt haha!
Poseidons stamtavla!
Morfar: synns inte så bra men det står Mirth Master
 
Poseidons tecken: Strimbläs/ Skjuten stjärn och 2 snoppar, en på mulen och en under + vita lite vita hår på högersidan (om man står och framför honom)
 
 
 
 

Svar på frågestunden - Alexandra

* Vilka / vilket är erat mål med din / dina hästar? 
Magic är att kvala Msv B, få BRA rundor i LA. 

* Hur högt skulle ni vilja tävla ( höjd )? 
Så högt det bara går :D

* använder ni era tävlings saker hemma eller på träning?
Tävling och ibland träning, fast min CO hjälm på träning och tävling
 
*Vad är det högsta ni har hoppat med era hästar? 
125 cm med Magii

*Vad är det högsta de har löshoppat? 
Har aldrig löshoppat Magic, gissar på att hon inte funkar där då hon behöver otroligt mycket stöd från ryttaren

*Hur ser era drömhästar ut och ska vara?
Kan göra ett inlägg om det!
 
*Hur många rosetter har ni??
Runt 70 st skulle jag gissa på.
 

*Vilket programanvänder du när du gör sånna här bilder??
GIMP 2
 
*Varför ska du köpa en d-ponny när du har en jätteduktig c-ponny??
För att jag vill utvecklas och ha 2 hästar :)
 
 

Svar på frågestunden!

Från Anonym:
Hej vad använder ni för pogram när ni ex skriver hiss/diss?(svara gärna i ett inlägg)
 
Vi båda använder GIMP!


 

Från Elin:
 
Kan inte ni göra ett inlägg om nån/någon ryttare (som tävlar samma nivå som er och samma tävlingar typ) som ni tycker har slitit mest med sina hästar eller fortfarande gör. Nån som ni "beundrar"! 
Kan ni även lägga upp övningar ni gör ibland? :D 

älskar eran blogg! :)
 
Kan vi väl, om ni vill det så visst!



Från Sandra:
 
* Vilka / vilket är erat mål med din / dina hästar? 
Mitt mål med Silka är att debutera MSV och med Poseidon är att komma ut på en riktig tävling :)

* Hur högt skulle ni vilja tävla ( höjd )? 
Asså.. det vet jag inte riktigt med Silka vill jag ju debutera MSV men vi är ju inte där än på ett tag men nu så L:A 90 MSV 100cm något sånt... jag vet inte riktigt

* använder ni era tävlings saker hemma eller på träning?
Jag använder dom mest på tävling men ibland på träning men det är väääldigt SÄLLAN jag använder dom hemma! 
 
*Vad är det högsta ni har hoppat med era hästar? 
115cm med Silka och 80 cm med Poseidon

*Vad är det högsta de har löshoppat? 
Silka vet jag inte riktigt och inte Poseidon heller men Poseidon är det nog mellan 110 och 130cm och Silka har jag ingen aning men högre än 110cm

*Hur ser era drömhästar ut och ska vara?
Svår fråga har ingen aning kan svara på den frågan i ett annat inlägg!
 
 
Till Emma 
 
Hur många rosetter har du??
Jag vet inte riktigt mellan 40 och 50.
 
Hur gammal är silka? 
Silka är född 1998 (14år)
och ska du sälja silka eller ha kvar henne när du har blivit för gammal att tväla på henne?
NEEEEJ!!!!!!!!! Säljer jag henne tänker jag inte rida mer, punkt slut.
 
 
 


Från Gabrielle:
 
Vilket programanvänder du när du gör sånna härbilder??
 
 
Jag använder GIMP!
 
 
 

Har svarat på mina frågor så får Alexandra svara på sina :)


Planer idag!

Godmorgon! Har kollat på TV lite men nu ska jag snart äta frukost!
 
Planer Idag:
 
  • Åka till stallet och rida pollarna
  • Blogga
  • Blogga myyycket
  • Hinna göra lite bilder i GIMP + att svara på frågestunden :)
  • Äta 
  • Stäääda, och Lucas fyller snart år och så!
Dethär är mina planer för idag, kanske ska göra något mer men aja får se!
 

VINNAREN!

Nu kommer vinnaren av designtävlingen och det är....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DENNA TJEJEN!
 
Hon får en hel bloggdesign med header och allt!
Grattis grattis, skriv ett mejl till [email protected] med allt du önskar på designen, färger osv + bilder till headern :DD 
 
 
 
 
Men 2:a pris var ju en header också och då går andraplatsen till.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DENNA BLOGGEN!
 
 
Grattis till er också :D Ni har vunnit en header!
Skicka ett mejl till [email protected] med önskemål om färger, utseende och bilder! :D
 
 
 
Grattis till alla och tack till alla 18 deltagare som var med, var gärna med nästa gång :D
 
 

Film

http://www.youtube.com/watch?v=KiWJZkDzHPg&feature=channel&list=UL
Innan NI sitter och ska bedöma mig nu, läs detta. 
 
Jag är inte perfekt, det bara GÅR inte få det snyggt på Magic, för hon är så upp med huvudet och allting, hon går i FEI dressyr. Detta ridpasset red jag dåligt, Magic skötte sig bra och hoppade av 1 galoppsprång för tidigt och fick omtramp ibland men ändå ställde upp. Jag är mänsklig precis som du. 

You are like diamonds in the sky #2

Visst är våra fina hästar för söta? :D 
/CH

Tomorrow

Imorgon blir det en dag som jag är ganska upptagen!
 
Kl halv 2 ska vi  äta på resturang för vi ska fira min lillasyrra som fyller år. Sedan fixa och packa inför Arvika på söndag, blir kul!
 
Nu ska jag fortsätta se på X-factor snart, vill ha saltlakrits :(

Dagens ridpass 12 oktober

Hoppade idag och det gick sämst. Det var inte Magic som dummade sig någonting, förutom att hon var okoncentrerad, stressad och slarvig idag på hinderna.. 
 
Så arg på mig själv hur dåligt jag rider. Stör henne och allt ja. Känns sämst inför helgen men brukar kännas bäst på tävlingar så vi får väl se.
 
Film finns, kanske lägger upp den senare. 

Emma Hissar!

 
Hööks har lyckats SÅÅÅ bra med JH Collection :DD Det finns sjuukt mycket snygga grejer! Det jag gillar mest är nog ridbyxorna och schabraken! Tycker att både dom gamla och dom nya ridbyxorna är superfina! Själv har jag dom gamla tycker att dom är snyggast men dom andra är oxå jättefina!
Dom nya har så himla mycket vita sömmar och så och sen tycker jag är väldigt bra med båda att det är med typ "mudd" nertill, fast dom gamla är bättre med det tycker jag för dom har större mudd.
Men som sagt, båda är superfina och hööks har lyckats superbra!
Utav schabraken tycker jag oxå alla är ganska fina men här är topp 3!
 
1.
2. 
3.
Dethär är bara vad jag tycker det finns säkert andra som tycker annorlunda!
 
 

Malin Baryard rycker in!

Här är en superbra film för er som vill ha hjälp med att lära din häst galoppombyten :)
 
 

I LOVE MY CRAZY HORSES ♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Friday!

Har ätit lite nu och har inte så mycket att göra :) Ska kolla på TV lite med Lucas nu, han ville det ;) Får se om jag ska till stallet idag, mamma ha fixat allt innan hon åkta till jobbet men ska kanske rida Silka :) 

Longeringen FILM

Filmade lite från longeringen också!
 
Se i HD!

Professional's Choice boots

Ska nu görs en recention på PC bootsen. 
 
 
Har 3 st par, ett par limegröna, ett par turkosa och ett par röda. 
 
BRA: Jag är nöjd med alla mina par, köper man ljus färg på bootsen får man ju räkna med smutsiga sen om man haft dom i leran osv. De är av riktigt bra kvalitè, har inte gått sönder en enda gång. De sitter bra och är märkt med "left" och "right" så man sätter rätt boots på rätt hov ;)
 
DÅLIGT: Det enda jag kan tycka är dåligt är att om man har haft dom i lera eller dom blivit lite smutsiga (särskilt på mina limegröna och turkosa) så är det HUR svårt som helst att få bort det. Fick gnugga i 20 min med tvål och allting innan jag fick bort lite bara.. Så det är ett minus.
 
SLUTSATS: De är riktigt bra boots, klart värda 329 :-. Det med minuset är ju bara om man köper ljus färg och om man väljer att använda dom i lera. Sen en sak till ni borde veta att de är väldigt små i storleken. Magic har Medium på sina vilket är den minsta storleken om man ska ha mer färger än svart man kan välja på. Hon har small egentligen på boots men medium på dessa. Large eller medium skulle passa till D-ponny eller stor C-ponny :) 
 
Tipsar starkt om dessa boots!

You are like diamonds in the sky

 
Kan inte se mig mätt på denna ponnyn, visst är hon snygg? 
Hon galopperade på lagom stor volt men att det ser ut som hon "ligger" ned i vissa svängar är för att hon vill gärna inte riktigt gå ut lika stor som jag släpper henne på linan på vissa platser.

FREDAG

En jobbig fredag dock.. 
 
Tråkiga lektioner såsom matte och engelska och bilden är astråkig nu med för man får inte välja längre vart man ska sitta.. Idrotten är riktigt tråkig denna vecka med, vi har kondition och ska springa coopern (2 km) på måndag. 
Inge jobbigt så men blir arg på mig själv om jag inte förbättrar min förra tid.
 
Men senare på eftermiddagen ska jag hoppa så det blir kul, kommer dock vara helt slutkörd då haha :P 
 
Ps... fler bilder från igår ligger på tidsinställt kl 11!
 

Magic 11 oktober

Idag longerade jag henne lite. Fotade porträtt först med Emma och Silka, sedan gick jag och Magiii in i paddocken.   Longerade henne bara lite så hon fick springa av sig. Det kan man ju säga att hon utnyttjade stunden.. Fick bromsa henne hela tiden med rösten! Och shiiiit vad fin hon var, hon gick och krökte på nacken helt utan varken inspänningsgrejer eller hjälp av ryttare, bara sprang och såg snygg ut. 
 
Så stolt jag över min tjej. Galen är hon, men otroligt fin också. 
Mer bilder ligger på tidsinställt imorgon. 
Underbara du. 

Snabbt

Har ätit nyss och ska baka nu, bilder från idag  kommer sen!
 

Hej!

Jag vet att min uppdatering är jättedålig nu men jag hinner verkligen inte... Gör så gott jag kan men det går inte.... Men om ni vill att jag ska fortsätta att blogga så får ni nöja er med ett inlägg om dagen typ... Bara så ni vet... Men jag gör så gott jag kan....

/ E


Finis

Jag älskar dig inte för att du har vunnit SM 300 gånger, jag älskar dig för att du är världens bästa ♥

2 Tim håltimme!

Vi har 2 tim håltimme nu!! Musiken är inställd och bara en lektion sen också som börjar 13.50 ;D

Vi ses sen när jag kommer hem! Är så glad också för fick ett A på ett oförberett prov i spanska.


Härlig dag

Idag är det torsdag för dom inte visste det :D
 
Haha men idag ska vi se på film i 2 timmar i aulan, bättre än matte och slöjd iallafall tycker jag. Faktiskt, hoppas filmen är bra, annars blir det långtråkigt menmen. 
 
Imorgon ska jag hoppa, tror det blir film + bilder då också! På söndag är det tävling på hemmaplan, riktigt kul helg kommer det bli. 
 

Glöm inte!

Glöm inte designtävling, lottas ut idag!
http://championjumpers.blogg.se/2012/august/tavling-1.html#comment

Dagens diss

Dessa från den nya JH kollektionen, tycker märket ligger helt fel där, hade varit snyggare om den var lite mer gömd, bra idè dock som inte lyckades.. 
Den längst upp var ful också. Gillar inte dessa alls!

Tävlar

http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/september/bloggtavling.html#comment

Imorgon

Imorgon lottas designen ut, om du inte är redan med VAR DET NU! :D
http://championjumpers.blogg.se/2012/august/tavling-1.html#comment

Lala

Leker med syrrans surfplatta!

Dagens ridpass ;)

Hej!
 
Vet att min uppdatering har varit ursel men ska försöka att bättra mig!
 
 
SILKA:
 

Gjorde olika övningar idag, lite hoppning och lite markarbete. Hon var mjuk och fin o det gick jättebra!
 
POSEIDON:
 
Idag var han väldigt pigg min lilla huligang, (huligan + gangster = huligang) Hoppade lite med honom och lite markarbete även där! :D
 

Finast behöver inte vara alltid bäst

Detta inlägget blir nog lite av allting men ska försöka att hålla mig till ämnet. Magic är en sådan häst folk stör sig på, hon går inte som alla andra, hon går inte som en dressyrhäst. Men ändå ska hon behöva bli kallad att hon inte kan någonting. Lika är bäst, är man lite udda är det fel....
 
Dags att fatta att hästar som kan ingenting inte rids. Magic är en svår häst, det är inte lätt att sitta perfekt på henne, djupt ner i sadeln och bara rida runt på min 300.000 kr häst som har hoppat internationellt och kan piaff och passage och hoppar 1,90. Så är hon inte. Jag ljuger om jag säger att det varit lätt. Magic är en jättepersonlig häst. Hon är skygg av sig, känner hon inte människan, så blir hon rädd. Hon måste lita på en. Men hon är tuff i ridningen och det är mycket häst i ett sån liten kropp. Jag är bara 13 år, jag är inte heller fullärd. Jag kan inte sitta som Roffe eller Patrik Kittel i sadeln. 
 
Jag försöker så gott jag kan, igår  på ridpasset var jag bara mjuk i handen och saktade av istället för att byta galopp  i ett galoppombyte då hon blir studsig då. Hon är väldigt känslig, därför blir det svårt i hoppningen också. Hon kan, men vi är inte där än. 
 
Jag har ingen häst som har vunnit SM 66 gånger, jag har en galen ponny som varken går i form eller är kontrollerbar ibland. Och jag är stolt över oss att vi kommit såhär långt. Punkt. 

Topp 3 träns

1. Wednesday från Hervé Godignon. 
Det är bara för snyggt, helt klart mitt drömträns. Underbart. 
 
2. Dyon Snake Style. 
Det är så coolt med ormskinnsmönstret på nosgrimman och pannbandet. Det är likom lite eget och blir jättesnyggt. 
 
3. Dyon Working Collection. 
Mitt träns kom på 3:e plats haha. Men det är verkligen ursnyggt tycker jag, bra kvalitè och allmänt fint somsagt. 
 
 
 

Dagens tips!

Dagens tips är http://glosboken.se/! Den hemsidan är jättebra för att träna glosor på. Tränar alltid mina glosor där. Dels är det roligare än att sitta och förhöra sig själv /med någon + man får in stavningen också mer :)
 
Glosboken

Dagens ridpass

Idag blev det ett riktigt mjukpass i paddocken. Hade D-ringsbettet!
Myys helt själv i stallet och lugnt, paddocken för mig själv och musik i öronen är en bra kombination haha :D
 
Låg framme en bom så började med att trava över den. Tillslut red jag på en 8-volt runt den, varannan gång svängde jag innanför hindret här och varannan gång utanför. 
paintskills.
 

I galoppen var jag jättemjuk hela tiden och hon med tillbaks. Hon stressade inte när hon skulle byta galopp över hindret, utan bara ett enkelt byte. No more. Annars brukar hon alltid stressa sönder och studsa och greja innan hon gör galoppombyte. Är nöööjd i dag. På slutet i traven kommer resultatet alltid, denna gången var resultatet jättebra, hon var lösgjord och sökte sig neråt hela tiden!

Ute och rider <3


Tömköra

Hej! Vet att min uppdatering är jättedålig nu... Men idag ska Poseidon joggas och Silka ska jag nog tömköra! Ses :)

/ E


The Typical Alexandra

haha så typiskt mig.. Någon annan som känner igen sig? :)

Fryser

Har precis kommit hem från skolan nu ! Fick cykla hem i motvind .. Inte kul tog dubbelt så lång tid! Ska strax sticka till datorn (haha) och skriva ett annat inlägg.

/A


Crying out your name

 
Jag älskar Loreen !

Dagens fråga

Jag började rida på "riktigt" när jag var 2,5 år. Växte upp på hästgård i hästfamilj så blev ju automatiskt att jag red tidigt :)

Magic 6/10

 
Se i HD kvalite!

Helluuu

Hejhej!
 
Nu har jag kommit hem. Varit med 2 kompisar fram till 6, sedan cyklade jag till stallet direkt och pussade och borstade på Magic, gjorde maten osv. Sen hem och plugga spanska och geografi. Inte kul.. 
 
Ska fixa en film från i lördags nu :)
Orientering på gympan..

Läxor

Läxor som vanligt på måndagar....
 

Skolan

Nu går jag i skolan och har nog idrott förhoppningsvis, hoppas INTE varmvattnet är igång igen i duscharna, för då kanske det blir inställt igen och får sluta 2. :DD
 
Men säkert inte, så har nog idrott. Magic får vila idag, hon fick avmaskningsmedel igår. Åh ni skulle se vad söt hon var, döör. Hon gapade och tuggade på höet efteråt och tyckte det var ren tortyr av den äckliga smaken på avmaskningsmedlet, sötis! <3

Schabrak

Nu har ett nytt Equiline schabrak kommit ut.
Tyckte det var SKITSNYGGT, faktiskt. Kan lätt tänka mig att ha det. Såg tjockt och fylligt ut, åh så fint var det. Är kär! Stilrent var det också.
Finns i färgerna navy, vit och grå.
 

598 kr får du ge för det HÄR  Bra pris för ett Equiline schabrak som oftast brukar kosta över tusenlappen! Så det är ju ännu bättre. :)
 

Hästarna på Stall Lersäter

Tänkte jag skulle visa Stall Lersäters hästar, 4 st av dessa 12 äger vi. Alltså 8 hästar är uppstallade!
 

Dagens fråga


Söndagsmys

Har sett på Solsidan och ätit Ben & Jerry och naturgodis, söndagsmys <3
 
Imorgon back to school... Men helgen kommer bli sååå kul, längtar. Tävling och kanske en hemlig sak, mer om det framöver :D
 
Godnatt!

Dagens ridpass 7 oktober

Blev att jag red ändå idag, imorgon kommer jag hem runt 20 i 4 så känner att jag verkligen inte kommer orka rida då, måste plugga också så red idag så hon får stå imorgon. Värmde upp med Emma och Silka efter stallmötet. 
 
Vi hade en övning och bana sen på slutet vi rullade på. Magic var helt galen idag, jag överdriver INTE. Hon lyssnade inte ett dugg på mig, gick inte att svänga och hon hoppade av 5 meter (tyyyyp) innan hinderna. Allvarligt. Höstkänslor? 
 
Fick hoppa på en volt över en grind och ett kryss, vet inte hur snurriga vi blev förrens hon lyssnade. Men hon var så himla studsig idag och rusade. Men var inte helt nöjd, men det fick räcka så för hon var helt sjösvett. Kände inte igen henne idag. Inte alls..
Borde ha nobelpris för mina paintskills

Film på Emma!

 

Stall o stall o stall

Ska sticka till stallet nu! 

Stan!

Ska sticka till stan, handla o så.  Vi ses sen :D
 
Magic ska vila idag. Bara stallmöte kl 16 ikväll. Kommer en film sedan, eller många filmer rättare sagt. Vi filmade igår och jag har filmat lite idag också, blir filmkväll ikväll ;)

Städa........ suger

Nu ska jag städa mitt eländiga rum igen.... ser ut som ett bombnerslag, går knappt gå in där! kommer nog ta nån timme det.....

Stegra stegra (Emma och Silka)


Emma och Silka igår

 

Follow me

Alexandrarystedt

Follow me!


Godmorgon!

Har NÄSTAN precis vaknat nu ;€ idag ska jag rida båda hästarna innan stallmötet, kl. 16.00 :$ igår fotade jag och Alexandra men hon har bilderna :( hoppas hon lägger upp dom snart! :P

Jag och Poseidon i NWT och ridsport!!!!


Godis och nytt på Stall Lersäter

Sitter och äter godis med mentos och SALTLAKRITS, yeaaah så gott <3 Idag kom ännu en till inhyrare (vad ska man säga då? :o) på Stall Lersäter. Hon är 10 år (tror jag) och har en ursöt överväxt shettis om jag inte minns fel, skäck och såååå söt. Ska fota den imorgon så får ni se ? :D
 
Ni såg paddocken också kanske när jag la ut filmen på den. Den är på snäppet helt klar nu, kommer ni ihåg när jag la ut filmerna + bilderna när de hållde på och byggde om allting? Fatta det är klart nu, så stor paddocken blev och hagarna blev awesome :DDD 
 
Underlaget på den nya delen har satt sig riktigt bra nu och går att rida på ordentligt nu. Förut sjönk hästarna ner och det var jättetungt, nu är det myyycket bättre. Kanske man får tacka regnet lite ändå ;) Rött trästaket runt om, ger mig höstkänsla. Jättefint tycker jag då stallet är rött.
 
Någon dag ska jag och Emma visa er runt på Stall Lersäter, det nya, för det är riktigt fint nu, men inte helt klart. 
Imorgon får vi se om Magic ska ridas, men det är stallmöte kl 16 så ska gå på det, kanske rider före eller efter eller inte alls. Längtar jättemycket till nästa helg, tävling på hemmaplan, Magic har kännts så fin nu på sistone så hoppas på det bästa. :)
 

Baby you light up my world like nobody else #1

Magic, älskar dig mest av allt. <3 


Hos gammelfarmor och gammelfarfar

är på 80 års kalas nu och sen ska vi åka och fodra i stallet :) älskar att blogg.se appen har kommit till android :D

Emma och Poseidon idag

Mer bilder kommer senare på mig och Magic och Emma och Silka! Nu ska jag äta.

Paddocken klar

Efter utbyggnaden ;)


Ishallen

Ska till ishallen nu 😳


Shit i love it

Tumblr_mb9y73cb1x1ri81f0o1_500_large
Tumblr_mb9y7xykxv1ri81f0o1_500_large
Tumblr_mb9xf3rsag1ri81f0o1_500_large
 
Förresten visste ni att jag varit i Paris 3 (tror jag) ggr och varit uppe längst upp i eifeltornet? :D
 
542509_356585784424233_275648465_n_large
573428-10-1345906682588_large

Imorgon..

.. ska vi fota ! :D
Blir jättekul, blir nog nått med höstema. Hoppas på fint väder + bilder :) Bilder får ni förstås sen!
 
Ska nog sova nu , är jättetrött. Sitter och gäspar. Har tråkigt också haha. 

Foton :D

Mina sötnötar <33333

JAAAAA

SJUKT LYCKLIG TJEJ HÄR!!!
Sitter vid MIN dator nu, den fungerar, fick sätta in en ny hårddisk, dock vet jag inte om bilderna kommer komma ur den förra hårddisken, får hoppas :/
 
Nu ska jag installera GIMP och lite andra saker :)
 

Snart kommer bilderna!

Snart kommer bilderna från förrgår ;)

På hööks!

Har ju vart på hööks idag så därför har jag inte kunna blogga :/ Vi bytte en lädergrimma och så fick jag ett par ridbyxor från JH collection :D Och ett par ridstrumpor som oxå var från JH Collection! Här är länken till ridstrumporna: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=140069. Hittade inte ridbyxorna :P
 

Längtar

Det enda jag saknar med vintern är detta..
 

Ang bloggtävlingen

Så fort min dator kommer tillbaks (den har inte fortfarande gjort det) ska jag dra vinnaren av bloggdesignen och börja göra den. :) 
Var med sålänge!
Klicka på bilden

Some Nights i Stay up cashing in my bad luck

 

Saknar..

Saknar Degoo! Vill rida honom igen, finisen :( 
 

Fredag :D

Yaay! Fredag idag, bäääst. Även om jag inte har några särskilda planer i helgen är ju helg alltid bra. Vill fota också, extrem höstfotningssugen så jag dör. Vill ha massa höstbilder osv... Vet perfekta platsen hemma. 
 
Superbra dag idag, 5 lektioner på hela dagen, roliga också, eller aa vissa, bild igen haha :D
Varför går jag inte bildklass? o.O
 

Tävling

Var med du också här --> http://ztreliin.se/2012/october/bloggtavling.html#comment

Film

 
Filmade med nya systemkameran första gången :) Film när jag hoppar på slutet också!
Och det ska stå this is love så klart i videon inte this is lov :P
 
 
 

Imorgon :D

Imorgon ska jag och mamma till hööks om vi hinner :DDDD


Lo<3


Bilderna kommer imorgon!!!!

Hej, imorgon kommer bilderna! En del blev skitbra! Nu ska jag äta och ska kolla om det är nå bra på tv:n ;))


Vunnit ett tagelarmband!!!!!!

Jag har vunnit ett tagelarmband på fridaochsanna.blogg.se!!!!!! Whiiio!!!!!


Till stallet


Stallet strax

Hejhej! Nu har jag varit hemma ett tag och ska sticka till stallet strax. I skolan var det jättekul på bilden, jag och en annan kompis gjorde en avmålning av en.. Hon blev jätteglad när hon såg bilden på instagram, ahah eller inte ;)
Jag tyckte den blev fin... 
 
Sedan målade jag själv en jättefin teckning.. Fint att händerna ser ut som klor
 
Nej nu får jag sticka ut till stallet, slutade nyss regna och nu skiner solen, tar med kameran, kanske filmar något. Vi får se.

är i skolan med Hanna :D

Har slutat nu och sitter och väntar på att Lucas ska sluta :/ dom slutar senare än OSS! Idag ska jag va med Hanna och hon ska följa med mig till stallet tror jag! ska bara gå med hästarna idag så det blir en varsin ;)
 

Tips

En stort tips och även en hiss är http://www.picmonkey.com/ ! Det är som det nya Picnik ungefär. :) 
 
Det är jättebra och roligt att redigera i.

Autumn is cozy #2


Dagens ridpass

Idag red jag i paddocken, gick riktigt bra på slutet. Jobbade mycket med yttersidan så hon inte blir böjd som en banan. PÅ slutet lossade hon jättebra och var hur fin och böjbar som helst. NÖJD

Från stallet 😄

Är hemma från stallet nu och ska äta! ❤


Autumn is cozy

Ni får mer bilder imorgon!
 

Love shopping

Nu ska jag visa vad som följde med hem igår, sjukt lycklig tjej <3
 
Först och främst köpte vi en ny systemkamera, en Nikon D3200, med 24 megapixel och HD film! :DDDDD Ska ta med den till stallet idag och fota, provade den dock också på grejerna jag köpte idag efter skolan :)
 
På Hööks följde det med denna HV Polo tröja, perfekt nu till hösten, så snygg och skön, fick då också med HV Polo skal :DDD

Hemma från skolan

Gör läxor nu 😥😭 förlåt för min uppdatering men ska bättra mig! Ska snart till stallet och rida båda heeeestarnaaa!!!!!!!! Kuuul 😄


Yay!

Efter stallet ska vi in till Hööks, ska handla för 300 kr på HV Polo då får man ett SKAL :D Grymt juu! Vi ska även köpa lite annat. :)
logo
 
 
Nej nu måste jag sticka till stallet, seees. 

Hemma från skolan!

Hemma från skolan nu, tråkig dag med endast 5 lektioner på hela dagen, det är väldigt bra ;) Magic ska ridas någonstans idag, vet inte vart. 
 
Nu ska jag äta, ciao!

Again

Skriver en snabbis vart ni kan hitta mig. :)
 
Facebook : Alexandra Rystedt
Instagram : Alexandrarystedt
My Horse : Alexandraaah
Kik : Alexandrarystedt
Bakskills by meee igååår, lugnt bäst är jag.
 
 
 
 
 
 
 

Horseware benskydd

Nu har Horseware tillverkat benskydd!
Armadillo Aero Tendon Velcro framskydd från Kentucky HorsewareArmadillo Aero Fetlock Velcro bakskydd från Kentucky Horseware
De var väl sådär snygga.
Dock verkar de väldigt bra annars. :)
 
"Armadillo Aero Fetlock Velcro är ett skydd med den senaste teknologin på marknaden, D3O, ett patenterad material som suger upp slagen och fördelar ut det jämnt över ytan. Storlek full, färg svart.

• Designad i samarbete med den ledande internationella Lars Nieberg • Det senaste i tekniska material med tonvikt på skydd, komfort och rörelsefrihet utan att kompromissa med stil • Tufft yttre skalhölje som är gjord i ett extremt lätt men stark TPU yttrerskal för att skydda mot stötar och påverkan • Bakskyddet har en särskild "Strike Zone" fylld med D3O för att ge kotan ett optimalt skydd mot skador orsakade av hästen när den lämnar marken innan ett hinder • Området runt kotan är också förstärkt med ett extra lager, D3O, stötdämpande molekyler för ultimat skydd • Laboratorietester har visat att skydden absorberar effekten mer än 37% bättre än någon annan skydd som finns på marknaden idag • "Aero" intelligenta ventilationshål för att förebygga ben och senor överhettning • Neoprenfoder är perforerad, vilket gör dessa skydd andas otroligt bra, samt erbjuder utmärkt dämpning mot huden • Hänsyn har också tagits till för att ge optimal frihet och komfort för bakbenen så att hästar hoppar bättre • Traditionell kardborreförslutning med tillägg av en smart slinga, för enkel justering"
 
1189 kr för fram och bakskydd Här.
 
 
 

Höbag

Sett denna höbagen från Hööks? Först trodde jag det var en sopsäck haha.. Den är väl smart kanske, särskilt på meetings. :)
29 kr här
 

Godnatt!

Ska inte gå och lägga mig än precis, men säger godnatt nu ändå. :)
 
Imorgon tisdag, tråkig skoldag imorgon, men mitt favoritämne biologi (inte) och religion. Roligt.. Magic ska ridas som vanligt, tror jag rider ut imorgon. Denna vecka blir chillvecka för henne, ingen tävling planerad i helgen, tävling nästa helg då. Hoppar LB och finalen i Div 2, som går också i LB. 

Konkurrans och avundsjuka

Detta inlägget kommer handla om vår kända bloggvärld, ridsportbloggvärld blandannat. 
 
Det finns en anledning varför det är så få som det är som räcker ända fram i bloggvärlden. Det skapas tusentals bloggar varje dag. Vissa bloggar för att det är kul och skiter i statistiken, andra bloggar för att bli störst och vissa provocerar för att få läsare.  Alla gör olika. 
 
I ridsportsbloggvärlden handlar de flesta om samma saker, med fokus på hästen blir det lätt samma inlägg på alla dessa tusentals hästbloggar. Man vill ha läsare, man vill också bli störst som Nellie Berntsson (inte alla vill det jag vet), men det finns en anledning varför just hon eller Linn Olsson med flera är stora. De bloggarna handlar precis om samma saker som vilken random hästblogg som helst. Om deras liv, deras hästar, utrustning osv. Så varför är det just de som har blivit stora? Inte ens de kan svara på den, de kan sättas ett avtryck på läsaren. Antingen stör läsarna på bloggens "huvudperson" = statistik eller så bara gillar de bloggen. Ingen vet - det är bara läsarna som avgör. 
 
Avundsjuka att just de har blivit stora finns också bland läsare, det är där alla elaka kommentarer som anonym kommer fram. Det är där bloggarna blir knuffade, men det är också där de ställer sig upp igen och blir starkare och stadigare. Så är det i bloggvärlden, ger man sig in i leken får man leken tåla. För hela bloggvärlden och internet överhuvudtaget är en stor mobbningsplats. Det är lättare att skriva med anonym "Du är dum i huvudet" än att säga det face to face. Bara ett klick, easy. 
 
Bloggar konkurreras bland andra bloggar, den är bättre än den osv. Men på hästbloggar handlar ju nästintill alla tusentals hästbloggar om samma sak - hästar. So whats the problem? Det handlar om dagens ridpass, utrustning, hästar och allt. Ändå ställer vi fortfarande frågan - Varför blev hon/han känd med inte jag? Hästbloggar och ridsportbloggvärlden skriver samma inlägg. Vissa med mer känsla, andra inte. Vi behåller samma ämne. Det finns somsagt en anledning varför inte alla är kända. Det finns något bakom det som alla ännu inte upptäckt än. 
 
Jag bloggar om hästar, mitt liv och utrustning som precis lika vanlig hästbloggare i Sverige som andra.  Varför är då inte jag känd som hon/han? Hon gör ju samma sak? Vissa ger mer avtryck på läsarna, alla kan inte vara kända. Det är inte bloggarna som bestämmer om de ska bli kända eller inte, det är DU som läser. Störig eller inte, ni fortsätter läsa ändå. 
 
Bli inte avundsjuka för att hon eller han är känd, det är inte många som är riktigt kända, det finns en anledning till det. 
 
Håller du med mig eller är jag helt ute och cyklar? Uttryck din åsikt :)

Baam

Nicholai började följa mig 👊😄


FRÅGESTUND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
SPAMMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fastnade här..

Tänkte baka, samtidigt ska jag plugga också.. 
Men aja! 
 
Nästa tävling blir den 14:e på Arvika hemmaplan. Nuntorp helgen efter också tror jag, sen vill jag åka på Trollhättans nationella. Men det får vi se :D
 

Visste ni att.....

...Jag ÄLSKAR saltlakriss
... Om jag inte har träffat Alexandra på typ 2 dagar, saknar jag henne SUPERMYCKET!!!!!!!!!!
...Jag älskar mina hästar
...jag vet inte vad jag ska blogga om
... jag vill tävla med Poseidon
... Silka och Poseidon är bäst
... jag har inget att göra
... !!!

Regn

Fick cykla hem i regnet, mys! Så har bytt om till mjukisbyxor och goo tröja nu, orkar inte rida idag. Måste plugga massa också och jag mår illa.  Magic har ju gått rätt hårt så hon förtjänar en vilodag. Så blir pluggmysdag. 
 
Har mått illa hela dagen, vissa gånger kändes det som jag skulle spy. Efter idrotten så mådde jag jätteilla också. Så går ut till stallet vid halv 6 och bara tar in henne och borstar, förmodligen får jag byta täcke också!

Hemma från skolan nu :)

Har kommit hem från skolan nu och ska snart äta mat! Idag ska jag bara rida Silka tror jag, Poseidon ska få vila en dag till :D






RSS 2.0