Stallet

Nyss kommit hem från stallet, red bara ett buspass idag. Red lite i paddocken på den nya delen och underlaget har satt sig riktigt bra nu :D 
 
Magic var väldigt pigg och typ stack och var hur stark som helst.. 

Åker till stallet nu :D

Nu ska jag åka till stallet :DD

New in!

Denna tröja ifrån JH colletion (hööks) Tycker att det är jättefin och (som man inte ser på bilden) så har den lappar för armbågarna, och jag verkligen ÄLSKAR det! vet inte varför men jag gillar det :)
 
En vändbar väst från Mountain Horse (hittade ingen bild :() marinblå på ena sidan och grå/silver på andra! den marinblåa sidan var lite glansig (som många hv polo västar är) vilket jag tycker är jättefint! MEN... det ser ut som jag vet inte vad på mig. Men jag provade den.... och...... den var faktist riktigt fin på! Tycker jättemycket om den och den är jätteskön!
 
En röd huvtröja (dock utan huva, haha) och på vänster armen står det HORSE och på bröstet står det SWE och så är det 3 kronor. Tyckte att det var jättefin den oxå! och superskön. Fanns ingen bild på den men ska se om jag kan ta några egna kort!
 
En vit usa tröja som var jättefin! ska ta en egen bild på den oxå :)
 

Rida Siiiiilkiiiis

Nu ska jag äta sen blire staaaaaaaaaallllllllllllleeeeeeettttt!!!!!!!!!!!!!!!! Silka ska ridas och Poseidon ska jag gå med så att han får röra sig lite efter den långa resan och superbra prestation! 

PONNYN LEVERERAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAG KAN KNAPPT FATTA ATT DET ÄR SANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VI KOM 2, FATTAR NI???!!! VI KOM 2!!!! FATTTAR NI FATTAR NI FATTAR NI???????!!!!!!!!!!!!!! ÄLSKAR DIG SÅÅÅÅÅÅÅ MYCKET POSEIDON <3333333333333333333
 
 
jag tävlade mot vuxna, alla var över 25 år! och vi klarade det! vi gjorde det :DDD 
Glad tjej ♥
Svea
Min fina pojk. Älskar dig så sjuuuuuuuuukt mycket!
 
 

Lovade ju :)

http://newforestponnys.blogg.se/
 
http://majjasiimonsson.blogg.se
 
http://ebbaochliza.blogg.se/
 
http://dalipower.bloggplatsen.se
 

I ishallen

Kom ju hem igår men han inte blogga då klockan var halv 1. Får blogga när jag kommer hem för nu är jag i ishallen för Lucas ska spela 2 matcher :/
Ses!

/Emma


Godmorgon!

Godmorgon! Nu ligger jag i sängen och har nyss vaknat. Ska strax gå upp och äta frukost :) /Alexandra


Hej

Imorgon hemliga saker, hihii.. 
Var i stallet en sväng förut också, ååh älskar min ponny så mycket, står lös på stallgången och allt. Ibland älskar jag henne för mycket. Hon är så personlig, som en människa är hon. 
 

My horse

Bli vän med mig på My Horse ;)
Alexandraaah


Dagens hiss från Kingslands vinterkollektion 2012

(Lång rubrik.)
 

Det bästa från Kingslands vinterkollektion det är nog denna västen i marin, sjukt snygg är den, är svag för blått, vitt och rött också. To die for, looove.. 
Kostar 2290 kr men säkert värt varenda öre, men har redan en riktigt snygg Kingsland dunväst, den är vändbar mellan rött och blått. 
 

Budget vs. Lyx

       JH by Hööks. 329kr                  vs                         HG. ca 800-900kr
 
 
Vilket väljer ni? :)

Träningen

Dressyrträning för Johanna.
 

Träningen gick riktigt bra :D Vi övade mycket på sitsen, handen och inte så mycket fokus på själva formen. Vi gick in på små volter och då fick jag ställa henne utåt men inte så hon blir som en banan, utan mer rak och vissa gånger sökte hon sig ner, då fick jag verkligen jobba med magmusklerna för att stanna kvar i sitsen. 
 
När vi skulle trava runt på fyrkanten så kändes det så bra, hon blev mjuk och var lätt att ta upp osv. Så är supernöjd, kan säga att jag hade en trött häst efter. ;)
 
 

Vinter kollektion JH

Älskar JH sakerna, bra kvalite och riktigt snygga, bra jobbat Hööks :)

Godmorgon!

Hej! Ska nu snart åka till stallet 😃🐴 vädret är skit men det går nog bra! Det vi ska göra i stallet är: knoppa manen, borsta, lasta!! Måste sluta nu, ses!

/Emma


Please!

Behöver tips att blogga om, ideerna har HELT tagit slut.. 
 
Så alla som tipsar får en länk ! Kom igen tipsa om vad som helst jag ska skriva om, för annars blir det massa tråkiga inlägg :(

Godnatt!

Ska faktiskt gå och lägga mig strax, är så trött så jag kan somna sittandes här..
 
Imorgon upp tidigt, iväg till stallet och träning, håller tummarna för Emma och Bosse (hahaha) också :D  Kommer gå så bra!

I vare! 😃

Sitter just nu i sängen jag ska sova i :) ska snart gå och lägga mig nu! Ridpasset med Poseidon gick jättebra! Kommer inte kunna uppdatera så mycket nu men ni för stå ut!!!

/Emma


Stallet

Äter glass nu och NJUTER av fredagen <3
 
Ska strax cykla (orka gå 200m) till stallet, eller inte strax men typ vid halv 6. Magic vilar idag. Skönt för henne att bara slappaaa! 

Höstnytt

Nytt schabrak från GG :)
Var riktigt snyggt faktiskt (brukar inte gilla GGs schabrak) och väldigt stilrent. Finns dock bara i denna färgen (marin) så det var lite tråkigt. :(
 
349 kr HÄR
 

5 månader!

I tisdags fyllde vår blogg 5 månader och snart är den ett halvår gammal! 
Jättekul :D
 
VI SKA SATSA PÅ TOPPEN, är ni med oss eller? :DD

Mina borstar

Här är mina borstar :
Dessa är BARA dom jag använder dagligen / mest, hovkratsar går jag inte igenom då det kanske inte är lika intressant. Har mer borstar men tog bara dessa jag använder dagligen / mest.
 
Från vänster.... :
 
Borste från Borstiq, köpte den på Hööks. Älskar den verkligen sjukt mycket, använder den typ hela tiden. 
 
Rotborste som jag köpte på Till Häst i Örebro. Den är jättebra som borstar bort lera och den är jätteskön att hålla i!
 
Man/Svans borste från Borstiq, köpte den på Hööks och jag tror alla vet om att den är väldigt bra osv. ;)
 
Ännu en Borstiq borste (älskar borstarna därifrån) och den är gjord av tagel, jättebra till huvudet och som "putsborste". 
 
Från vänster... :
 
"Putshandske" tror jag det var, är inte säker. Den är iaf köpt på Hööks (vet dock inte säkert där med haha) och har den ibland, förstår inte vad den går ut på :P
 
Mankborste från Equality Line (tror jag?) köpte den på Mauds Sadelmakeri och har använt denna massor. Bra grepp och den är lagom hård, liksom en "mellanborste" som jag kallar det, inte för hård, inte för mjuk. 
 
Huvudborste från Horse Saver (?), köpte den på Mauds sadelmakeri, den är jättebra att ha till huvudet. :)
 
Ryktborste från Borstiq, köpt på Hööks. Finns en som är större också men tog den "minsta". Den är jättebra den med.
 
Ryktskrapa, köpt på Mauds Sadelmakeri. Inget fan av plastryktskrapor så den är väl sådär.
Och här är mina alla Magic Brush borstar <3
(Dock är den gula inte med)
 
 

Budget vs. Lyx

Uvex Suxxed glamour som kommer lanseras i november påminner om Samshield hjälmen.
För Uvex hjälmen kommer priset vara ca 3890 kr och Samshield hjälmen brukar kosta lite mer. Dessutom är Samshield hjälmen såååå mycket snyggare, Uvex ser ut som en kopia hjälm.
 
 

Dagens ridpass

Red ett lugnt pass på banan bara. 
 

Red främst runt hagen och hagarna och lite runt banan. Tog det lugnt och satte inte så många krav utan bara red framåt, hon var ganska lugn och fin idag. 
 
 

Måste packa lite :)

Måste börja packa lite nu sa kan inte blogga så mycket mer! Mamma kommer om cirka en halvtimme så då åker vi till stallet :DD

Stallet nu

Har ätit och ska ut till stallet alldedes strax. Tar med filmkameran + systemkameran, ska fota och filma, så film kommer ikväll !
 
Såå skönt att det är fredag imorgon. Och på lördag blir det träning för Johanna (hon hade Tango innan Danai Doverholt köpte henne) , markarbete bara då tror jag! Nästa helg blir det tävling kanske, i Avesta isf :D 
 
Nej nu får jag gå till stallet innan det blir mörkt, för det blir så mörkt fort nu...
 

Visste ni att...

... i onsdags tog vi en spruta i skolan. Den var mot livmoderhalscancergrejimojjj
... imorgon åker vi med Poseidon!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDDD
... jag har fått en kommentar om att jag ska göra en outfit som passar en fux, och jag lovar att göra den men har bara inte hunnit
... imorgon är det klassfoto
... att träningen med Poseidon i tisdags gick :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD (super) han hoppade högt över hindrena och var jätteduktig :DDD!!!!!!!!!!!
... nu kommer jag inte på några fler... :P
 

Smooooothie 🍓🍓🍓


Hemma från THE BAD SCHOOL

Nu har jag kommit hem från skolan och har ätit lite. Får blogga mer sen efter halv 5 för Lucas vill inte att jag bara sitter vid datorn hela tiden :P Men då är han på hockeyträning så då går det :D

Ny smart padd

T-Form Non Slip Saddle Pads™ från EquiFits

 
"Ryttarens påverkan på hästens rygg kan göra en stor skillnad i prestationen. Jag har provat alla typer av sadelpaddar men ingen kan jämföras i kvalitet och passform som EquiFits T-Foam paddar. De vetenskapliga materialen som de använder ger mig resultaten som jag behöver för att vinna" 
MICHAEL WHITAKER - UK
4x Olympian Member of over 130 Nations Cup Teams

Specifikationer:
• Täckt i halkfritt material för att försäkra minimal sadelrörelse
• Lätt att rengöra
• Standard-tjocklek för unikt anpassade sadlar: extra tjock för sadlar som behöver korrektion

Material:
• T-Foam™ maximerar support & sadelstabilitet
• Sprider tryckpunkterna
• Absorberar 97% av slag och vibration
• Materialet andas (släpper igenom fukten) svettningskontrollen
 
Riktigt smart och bra låter den, frågan om den är så BRA så den är värd priset?
 
2259 kr HÄR
 

:(

Arvikas tävling i helgen blev inställd, åh sur jag är på vädret -.-
Vill att det ska kunna fixas att det blir inomhus då.. 
Old pic

It's easy?

 
Bara för att filmen är bäst lägger jag upp den, ryser när jag kollar den.

Dagens ridpass

Blev hoppning istället. 
 
Värmde upp runt hagen först, i skritt och trav. I traven satte jag mig ner och verkligen jobbade fram henne. Hon tar så bra stöd på bettet nu! Galopperade även lite runt där. Där ställde jag mig upp och bara lät det rulla på lite, så hon kommer igång.
 
Sedan gick jag in i paddocken och hoppade fram på ett räcke på ca 50 cm, hoppade det några gånger och hon var riktigt pigg och stack mot hindren.. Sedan gjorde jag en bana som jag hoppade, den låg på 50-70 cm alltså bara låga hinder då jag skulle koncentrera mig på min galna häst.. 
 
Hoppade den banan några gånger tills jag var nöjd, sedan höjde vi till 70 cm ungefär på alla och det gick bra det med. Ska inte hoppa något mer denna vecka, hon är så duktig ändå ;)

Nu drar jag till stallet!

Drar till stallet nu, ses!

Äntligen läxorna klara!

Äntligen är alla läxor klara och färdiga för inlämning, så SJUUUUUKT SKÖÖÖÖNT!!!!!!!!!!!!!!!!!

Äta

Nyss kommit hem från skolan, så nu ska jag äta sen sticka ut till stallet. Fixar kanske ett inlägg till sedan. Idag ska jag bara rida lite runt hemma eller rida ut till småskogen. Hon ska jobbas lite lätt, annars inget mer speciellt än det. 
 
Längtar sååå mycket till helgen... Idag hade vi 2 prov och geografi provet kändes jättebra, det blir ju ganska mycket till betyget som vi får i jul också. Kemin kändes inte lika bra så kommer nog inte få något superhögt betyg. :(
 
Tar med kameran idag, ska fota lite saker och Magic såklart då :)

Läxor att göra!

Hann inte blogga igår inte hinner jag så mycket nu heller! Har Matteläxa tills imorgon eftersom jag är ledgi på fredag, får blogga mer sen måste göra den där dumma läxan.....
 

New in

Tänkte berätta lite om de senaste inköpen :)
 
På posten kom dessa stigbygelpåsar med broderat "Alexandra", enkla och fina. Ville ha för att skydda sadeln!
 
Sedan köpte mamma ett par Roeckl handskar till mig i fredags tror jag att det var :D
 
Och i söndags var vi på hästaffären "Till häst" där köpte jag (inte jag men haha...) en ryktväska från Eskadron, behövde verkligen en ny. Blev 1 borste och 2 par ridstrumpor också!

Höst

Hösten är riktigt mysig, satte ihop en snabb höstoutfit från Hööks. 
Vill verkligen ha den där gosiga fleecetröjan! Den ser så skön och varm ut, perfekt under västen i höst.

Dagens ridpass

Red med Emma och Silka idag!

Först red vi runt banan, Magic var jättepigg och studsade fram haha.. Knäpponny! Sedan gick vi in i paddocken och gjorde en liten bana som vi red. Det blev ett buspass idag, alltså inte några krav så, såna dagar ska man ha ibland också. :)

Plugga plugga plugga

SO och Kemi prov imorgon så dags att plugga lite nu... :I
 
Sedan ska jag till stallet och rida ett litet pass i paddocken tror jag, rätt så mysigt med ett gosigt ridtäcke på nu och ta en varm dusch väl hemma, hösten är ganska bra ändå!
 
Uppdatering kommer kanske om ni har tur från mobilen i stallet, om inte... så hörs vi ikväll :)
Min dator kommer komma igång i helgen, håll ut!
Följ mig på instagram @alexandrarystedt där jag uppdaterar med MASSA bilder per dag! 

Älskar dig

Livet ut bästa vän <3

Flyttrea

Önskade jag bodde närmre Charlies :(

Godnatt ;)

Ska plugga lite spanska nu, sedan sova tror jag. Är hur trött som helst!

Stallet idag!

Idag ska båda hästarna få vila! Silka ska skrittas lite men annars är det vila som gäller!
 

Helgen

På söndag ska jag iväg och tävla igen, finalen i Div 2, NU KÖR VI TJEJER!! :D
 
Hoppar LC+5 som förklass och finalen går i LB. Det är på hemmaplan också, Arvika RK på deras fina utebana så det blir ju extra kul. Kommer vara där hela dagen för vi ska hjälpa till osv. 
 
Börjar tänka på tävlingen efteråt sen, vill till Nuntorp och Christmas show på Grevagården. Fast det är ju inte förens tidigt i december. 

Ingen blogglust

Min dator har lagt av helt, vägrar starta IGEN så jag har tappat blogglusten HELT. 
Så sorry.... blir inte lika mycket inlägg som förut, men så fort datorn funkar kommer nog blogglusten igen!
 
Strax ska jag äta och sen sticka till stallet, ska fixa maten och skritta Magic. :)

Icona Pop- I Love It

 
ibörjan när jag lyssnade på denna låt tyckte jag inte att den var alls bra! Men har lyssnat på den fler gånger och tycker nu att den är jättebra faktist :D

Svar på kommentar

Anonym 
Gör en med jw och kl saker endast och 
en med bara saker från hööks
 

visst det kan jag göra! men vill du ha någon speciell färg på det?
 

Home

Now are i home from the baaaaad school. Ska väl göra läxorna och blogga då :D

Vit och Röd outfit

 
Ni får gärna ge fler tips! Vore snällt om ni även gav förslag på om ni vill ha något speciellt märke/ grej tex. ridstövlar eller JW schabrak :D

Outfit! Marinblå och brun!


Tävlingen idag ;)

L:B
 

Det gick SKIT! Hon var superpigg och taggad till tusen. Hon var het och jag orkade verkligen inte hålla henne. Hon bara sprang och sprang typ. Jag fick knappt stopp på henne. För mig har det varit att jag måste rida FRAM FRAM FRAM!!!! NU måste jag rida "TILLBAX TILLBAX TILLBAX". Alltså jag måste hålla in henne hela tiden men ändå inte bli kvar med handen. Hon sprang på sidan 11 i omhoppningen så jag la en volt och red på igen, en liten volt så att hon saktade ner lite. Men jag hade ändå näst snabbast tid i omhoppningen mot c-ponnyerna! Det fattar jag inte riktigt för sån liten volt la jag inte, haha.skildes en halv sekund eller något sånt där tror jag. 
men jag är inte alls nöjd!
 
L:A
 

Hon var lika pigg där men hon gjorde stora fina språng. Hon stannade en gång på trean, då blev det sådär att hon bara sprang iväg. Hon kan ju inte hoppa i hur hög fart som helst. Sen hoppade hon 4, 5, 6, 7, 8, 9a, 9b och sen blev stopp på ALLRA SISTA HINDRET!!!!! och vi var ute..... gick lite fort och så kollade hon ut, asså ut mot staketet, hon var utått stäld. Jag ska väl vara nöjd men det är jag inte riktig. Hon kunde ha hoppat sista hindret så hade jag vart supernöjd!!!! :D men nej... men jag taggar om till nästa tävling ist, som nog blir nuntorp!
 
 
När jag kom hem..... gjorde jag iordning Silka, borstade, hade på kyllera mm. Sen gick jag ut i paddocken och tränade banan med Poseidon! Det gick superbra :DDD går han så på finalen, då ni! Nåt bra har hänt idag iaf :D Jag börjar bli riktig nervös inför finalen nu....
 
MINST 7 KOMMENTARER OM NI SKA HA FILM!!!!!!!
 

Nu ska jag göra outfits, har ju fått så bra tips från er, tack :D <3
 

Påväg hem

Nu är vi nästan hemma, ingen av ponnyerna riktigt klickade tyvärr.. :(

Old movie

Detta är en film från september/oktober (?) förra året träning med Peppi. Saknar dig gubben... :( </3
 
 

Matte direkt 7

Intressant rubrik, men ska inte prata om matte nu, utan att Malin Baryard är med på min mattebok ;) I Matte direkt 7. 
 
Bild lånad från Ponnysanning.se

Nu beger vi oss iväg

Nu åker vi och provrider! :D
Nämner inga namn, vart dom bor eller nånting. Secret ;) 
 
 

Påväg :DD

Sitter nu i bilen och är påväg! Är snart framme tror jag 🐴💜


Filmen från tävlingen

 
Ljudet blev avstängt så sätt på denna.... 
 

Resultaten

En mening.... MIN PONNY ÄR BÄST ♥♥
 
 
LC+5

Hon var superfin på framhoppningen, hoppade bra och lugnt. Inne på banan travade jag runt en stund medans de höjde och sen galopperade jag på en volt innan de gav mig startsignal. Hela grunden kändes fin, dock fick vi ett omtramp på 7:an (sista i fas 1). Vi blev nolla i grunden, men i omhoppningen mot sista hindret fick jag värsta blackouten så fick lägga en volt och komma igen. Usch var så himla sur på mig efteråt, Magic var hur duktig som helst men jag ska alltid klanta till det... 
 
LB

Taggade om och på framhoppningen kändes hon mycket mycket piggare. Det var en A1:a och startade först, var enda C-ponnyn. Det var nio hinder (10 språng med kombinationen).  
 
Denna gången var jag riktigt taggad och Magic med. 2:an till 3:an kändes suuuuper. Hon kom exakt rätt och hoppade så fint. Resten av banan gick riktigt bra också, dock ett väldigt stort omtramp på 5:an. Vi blev nolla!
 
I omhoppningen hade jag bestämt att jag skulle vinna haha. Satsade och ja.. vi VANN! Med 5 sek från en D-ponny :DD Bästa Magic <3
 
 
 
Film kommer snart, nu ska jag fixa gooooood smoothie och poppa pocorn. :D
 

Fixat allt i stallet!

Nu är jag färdig i stallet och har precis kommit hem :)
 
Jag har ....
  • duschat Silka, vilket som tar lågn tid eftersom hon är vit
  • smörjt ALLT petnoga
  • packat allt
  • gjort mat, hö tills imorgon
  • plocka bort allt, hehe xD
Men imorgon startar jag först i BÅDA klasserna, vilket som suuuuuuger! Det är så sjukt dumt att starta fört, hatar det.....
 
Jag hoppar L:B och L:A, i L:Bn vill jag bli placerad. Får se hur banan är om jag ska svänga eller inte, hehe. I L:An vill jag bara komma runt, även hur många nedslag jag har eller nåt stopp så är jag nöjd bara vi kommer runt. Och jag vet att vi kan klara det! Jag vet det :)
 
Nu ska jag äta, bloggar mer sen :D

Gästbloggning Hanna!

Hej!
Jag heter Hanna och bloggar på ponniebruden.blogg.se
Jag och Emma har bråkat ett tag, men allt är glömt och borta hoppas jag iallafall! Jag och Emma har gått i samma klass i 6 år. Men nu det 7 året så bytte jag skola till Väse. Så vi går inte i samma klass längre. Jag har två hästar, ett D-ponny sto som heter Pira och en liten shetlandsponny som heter Ior. Men Pira och jag sjunger just nu på våran sista refräng. Jag ska tävla, men Pira är inte rätta hästen. Tyvärr. Hon kan,  men hennes hjärna kan inte. 
 
Om jag gör någonting fel, så har jag pajjat hela ridpasset. Eftersom jag inte har lärt mig tillräckligt ännu så behöver jag en häst som ställer upp för mig en kompis helt enkelt. Pira ställer inte upp, minsta lilla och hon stannar. Sen fortsätter det så hela passet ut. Nu har vi kommit in i det stadiet där jag lär henne, Jag behöver en ponny som kan lära mig. En ponny som jag kan ha kul med och utvecklas på tävlingsbanorna. Pira går det inte på, och det måste jag få in i min hjärna. Men jag kommer njuta så länge detta varar! Men just nu är jag i full gång med att leta en D-ponny! Jag provred ett D-ponny sto förra veckan och vi är mkt intresserade av henne! Ska provrida henne till veckan nu igen. Och sen så får vi se helt enkelt :) 
Ior då, han är en liten shetlandsponny född 05. I alla år har jag kämpat med honom. När jag var liten alltså, han bockar. Och bockar lite till. Emma har ridit honom en gång. Så hon vet vad jag pratar om alltså! Han stog rakt upp med Emma. Hon hjälpte mig att rida honom några dagar när jag hade ramlat av honom och brutit armen hoooost.. Han bockar tills han får av mig helt enkelt. Lättare än så är det inte. Shetlandsponnyer är som dom är. Vi kan inte sälja honom heller eftersom det inte är någon som vill ha en ponny som bockar av alla barn, stora som små och har exem. Nej. Ingen vill nog köpa en sådan ponny. Ior är en ponny, med livsglädje till tusen. Har alltid öronen framåt och är alltid glad. Inga sura miner alls. Då när jag red honom som mest, såklart var jag ju rädd för honom! Jag var ju inte så stor. Men sen då, så fick jag ju Pira. Och då var det ju såklart inte så kul att rida honom istället. Så han hamnade ju lite i andra hand. Han stog hos en som hette Rosa, med hästen Texas! Dom hade honom på foder kan vi säga. Men sen, så flyttade vi Pira hem till oss. Då tog vi hem Ior. Så nu står Ior med Pira och Herkules här hemma. Herkules är min systers jätte häst på 1,75. Aja, men nu så har jag och min syster startat ett projekt '' projekt tämja galen ponny! '' Haha! Vi vill göra oss av med honom, vi kan inte ge bort en liten bockig ponny nejnej. Jag är väldigt stor på honom, men det är inte synd om honom. Tro mig! Jag väger ju inte alls mycket, och jag är bara väldigt lång. Sen rider jag ju inte han i några 45 minuter inte heller. Utan jag slutar när han är duktig. Jag rider oftas bara barbacka, jag tycker att det är är lättast då eftersom jag är så lång! Sitter kvar lättast då. Nu, ibörjan ett pass åkte jag av honom 15 gånger. Eller mer. Jag vet inte. Men nu det senaste, var han så duktig! Först krånglade han väll lite. Men ior kanske bara är sån? Han stog lite rakt upp osv. Men sen så, galopperade vi till och med! Han förskökte inte ens bocka. Och jag åkte inte av en enda gång! (Det är det ridpasset bilderna kommeri ifrån) Åhh, så duktig! Nu är jag ju inte rädd för honom. Skrattar bara och hoppar upp igen. Så, det kanske går? Kanske kan han bli en liten ponny med en liten TUFF ryttare på ryggen någon gång? Jo, helt omöjligt är det inte. Han är en stor shetlandsponny på 110 i manken, han hoppar 70cm hur lätt som helst. Så hoppa kan han! Nu återstår det bara att se hur han reagerar. Han har inte ont, det har vi kollat upp med veterinär. Så lugna! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har inga bra hoppbilder!! :P
Hoppas att ni orkade läsa all denna babbliga och långa text! 
Ha det så bra!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fått med oss en häst hem ;)))

De hade fått punktering så då stannade vi och tog med hästen för de skulle bogsera (stavning..) transporten och visste inte var de skulle göra av hästen så de kommer och hämtar honom sen för de kommer från Göteborg :O

/A och E


BÄSTA MAGIC <3


Påväg nu

Nu är vi påväg :DD


Hoppningen med Poseidon

Idag var Poseidon sååå sjuuuuuukt PIGG! Han bockade lite ibörjan men dte gick bra! Tränade på banan som ska vara på finalen :D Det gick oxå bra :) Han hade framåtbjudning till tusen och klippte hindren i stora galoppsprång, fick ursnygga språng och det kändes verkligen som vi flög! En otrolig känsla som jag alltid vill ha! Min fina lilla prins. Åhhh han var så duktig och allt kändes så bra ♥ Hoppas bara att det går såhär på finalen.
Ska även träna på banan på söndag efter tävlingen med mamma och på tisdag med Johanna. Då blir det BARA träning på banan och inget annat! Nu är det banan som gäller, den är ganska lätt faktist.
 
  1. En komination, räcke oxer
  2. Snett igenom
  3. Linje tror att det var 19,5 m eller något sånt, räcke oxer
Hindrena är max 80 cm men dommarna kollar på "vad vi klarar" dom sätter upp så högt som vi klarar men max 80 cm.
Ska bli riktigt kul men lite pirrigt! :DD
Dagens failbild, hahahahahahaha xDDD

Tävling imorgon

Nu sitter vi här och ska lägga oss snart, vi ska upp 7 imorgon, hoppas vi bara vaknar haha. ;)
Idag hoppade jag Magic, gick riktigt bra faktiskt. En överpigg liten dam hade jag iaf. Orkade knappt hålla henne för hon var sjuuuuuukt pigg. Men är nöjd ändå och det känns bra inför imorgon.
 
Hoppar LC+5 och LB imorgon. Startar först i LC+5 vilket suuuuuger... I LB:n startar jag OCKSÅ först... Åh ..
 
Jaja, bloggar från mobilen imorgon då vi hinner inte fixa tidsinställda.. :/ Men ni får nöja er ändå med tråkiga mobilinlägg haha!
 
Godnatt.
 

Hv Polo


Äta sen stallet

Nu ska jag äta sen åker jag till stallet! Det gick att sova över hos Alexandra oxå :DDD Blir en riktig tävlingshelg. Först följa med Alexandra och sedan tävla själv.
Jag tävlar L:B och L:A på söndagen :DDDD
 

Följa med Alexandra på tävling

Idag ska jag KANSKE sova hos Alexandra och följa med henne på tävling. Tycker att det är roligt att följa med kompisar på tävling lika som jag tycker att det är roligt att tävla. Fast när jag följer med någon bli jag VÄÄÄLDIGT tävlingssugen. På söndag ska jag kanske hjälpa Emilia med någon av sina hästar för hon och hennes mamma är själva och dom har 2 hästar med sig. Hon hoppar L:A och L:A + 5. Fast det är inte säkert :D
 

Färgförslag

Ni får jättegärna ge förslag på vilken färg ni vill ha på någon outfit. Så många OLIKA förslag det blir så många outfits ska jag göra! Innan denna vecka är slut :D

Kingsland


Blå och Silver


Hoppning med Poseidon idag

Idag ska jag hoppa med Poseidon. Ska hoppa banan som det ska vara på finalen :) Ska bli kul att hoppa lilla prinsen. Ska se om jag hinner göra några outfits :D
 

Hoppning

Min fredag började med att jag försov mig... Så hade bara 4 lektioner idag, sköönt!
 
Vid ca halv 6 ska jag till stallet för sen ska jag hoppa Magic lite. Sen kanske Emma ska sova över här om hon ska följa med mig på tävlingen imorgon. :)

Tandläkaren

Efter Magic var hos tandläkaren har jag upplevt Magic mindre irriterad i munnen. Hon kastar inte lika mycket hejvilt med huvudet, bockar mindre och är lättare att ta tillbaka. Tänk att så lite kan göra stor skillnad. Dock får vi se på tävlingen men efter jag hoppade denna vecka har jag varit jätteglad att hon hoppade så bra då. 
 
Igår var hon lika underbar, var stilla med huvudet. Kanske hon hade ont ändå? Har har ju haft problem med tänder förut så det kom nog upp igen nu. 
 
Tur för att det finns veterniärer och tandläkare för häst :)

Hiss

 
MARS BOMBER JACKA UNISEX KINGSLAND
Åh så himla snygg jacka från Kingsland! Älskar desigen, färgerna, märket och allt.. 
Priset är dock en  annan sak men riktigt snygg jacka.

Dagens ridpass MED MASSA bilder

Idag blev det ett markarbetspass i paddocken med bommar. 
Skrittade 2 varv runt banan först, sedan travade jag fram runt hagen. 
Tränade på samma som igår, hålla ett friskt tempo med power i, gick mycket bättre idag.
 
Sen gick jag in i paddocken efter jag travat fram ordentligt. Satte igång henne direkt och red över bommarna i samma tempo. :) 
 
Varierade på en volt runt travbommarna, först innanför det gula räcket det ni ser nedan, sedan utanför och så varierade jag det. 
Sedan fattade jag galopp och tog galoppbommarna på samma sätt som med travbommarna, Magic var riktigt fin idag, hon tog knappt upp huvudet och hållde det stilla ;)
 
Sedan tog jag hela övningen, först red över travbommarna och sen fattade galopp och tog galoppbommarna, efter det tog jag den åt andra hållet, lite svårare, fick lägga endel volter men tillslut så gick det riktigt bra. 
 
Hon var verkligen fantastisk idag, så bra kändes det, hon var mjuk och lösgjord och sökte sig ner HELA tiden, tog stöd osv :D

Om en vecka

 
Om en vecka åker vi. Om en vecka är SM-finalen. Om en vecka kommer ni alla se oss i Falkenberg. Om en vecka kommer jag spy av nervositet. Om en vecka ska visa alla. Om en vecka.... ska..... vi......... visa..................................
 
ATT VI ÄR ABSOLUT BÄST! VI ÄR BÄST, VI ÄR BÄST, VIÄR BÄST, VI ÄR BÄST, VI ÄR BÄST, VI ÄR BÄST
 
Även om det inte går bäst på finalen betyder inte det att du är sämst. Vi gör det vi kan och det är ju inte nu du ska vara bäst,......, utan på tävlingsbanorna! ♥
 
Love u!!!!!

Hos Mormor och Morfar

 
Är hos mormor och morfar nu! Vet att min uppdatering inte är så bra men jag behöver bloggtips! Så snälls skriv en masssa tips som kan hjälpa till, snälla!!!!!
 

Svar

Liza Om:
 
Måste bara fråga dig Alexandra, vilken storlek har du på dina Veredus skydd? S,M eller L? Large kanske du inte har men vilken har du? :) 

Ska nämligen ha ett par och jag vet inte vilken storlek jag ska ha och Magic och Magic (haha, min häst kallas också Magic) är ungefär lika i storleken :) 

Svara jätte gärna i ett inlägg helst! 

SVAR
 

Hej! Jag har S till Magic och dom passar perfekt, tror S blir bra för din häst. (har sett den så jag är rätt säker på att dom passar). :)
Mina gamla bruna som jag sålde. </3 Har ju svarta nu!

Diss

Juna väst orange från Schockemöhle
Denna väst från Schockemöhle. Verkligen ingenting i min smak. Har aldrig gillat orange och kommer ha alltid svårt att tycka det är fint, så denna västen är en riktig diss i mina ögon. Tjock som satan ser den ut också haha vilket kanske är bra men västen blir inte precis finare med det.
 
899kr HÄR
 

SKRIV TIPS

Förlåt för tråkiga inlägg...
SKRIV INLÄGG NI VILL SE! 
 
Tex, min första häst. 
 
Annars kommer dessa tråkiga inlägg upp :(

Yay

YES nu kan man ladda upp bilder DIREKT från instagram på blogg.se!

Till stallet 👍

Förlåt för min dåliga uppdatering men ska verkligen bättra mig! Nu snart ska jag till stallet och mocka, fixa mm. Hinner inte blogga mer nu så jag får göra det sen 💚


/Emma 🐴


Natti natti

Ligger i sängen och ska sova, pluggade nästan en timme på geografin, de ni klart man satsar på ett A ;)

Imorgon ska jag rida Magic lite lösgörande med bommar. Hoppa gör jag LITE på fredag, lördag tävling, söndag provridning.. Livet leker <3

/Alexandra


Hola!

 Nu ska plugga spanska, kemi och geografi.. 
Måste verkligen kunna de i veckan för kommer INTE hinna att göra det i helgen och de är till på mån, tis och en till på ons. 
 
Chaaaooooo!

Tips

Nu kostar denna snygga ärmlöstoppen från Schockemöhle endast 299:- HÄR, den kostade 479:- innan. 

Oppsiiiieee

Har inte haft någon blogglust alls. Bloggen fått lida, men vill inte känna mig tvingad att blogga. 
Idag vilade Magic, var bara där en stund och myste. 

Höstnytt från Schockemöhle

Jos vinterjacka från SchockemöhleAva polotröja från Schockemöhle
Dunjacka Madison från Schockemöhle 2012Heli hoodtröja från Schockemöhle
Carrie väska från Schockemöhle SportsHolly orange fleecejacka från Schockemöhle
Kendra dunjacka från Schockemöhle.Patsy scarf från Schockemöhle
Ridstrumpa från Schockemöhle SportJuna väst midnight från Schockemöhle
Tyckte kollektionen var okej, vissa var rent ut sagt fula, men kanske finare i verkligeheten, men ja ingen stort fan av ryttarkollektionen för denna hösten.


Godmorgon :D

Godmorgon, nu ska jag cykla till skolan! ses när jag kommer hem :)
 

Dagens ridpass

Blev ett pass på banan!
Redan från början red jag bara framåt, inte fort utan mer power i traven. Åh vilka underbara travsteg hon har ibland.. ♥
 
Hela ridpasset fokuserade jag på power i gångarterna och rida framåt. I galoppen fick hon värsta powern och bjöd fram jättefint. 
Supernöjd med Magic idag, fick verkligen fram den känslan jag ville. 
Amanda (min lillasyster) fick även skritta av henne!
Kan säga att jag är riktigt trött efter massa timmars hårt arbete, packade även 9 höpåsar, duktig tjej.. 

GLAD!!!!

Yaaay nu funkar datorn igen :DDDD

X-Factor!

Nu ska jag kolla på X-Factor! Fler inlägg kommer imorgon :)

Budget alternativ!

Själv har jag denna västen. Visst den är lite dyrare 
men jag tycker att det är bra att ha en riktigt bra väst.
Den här är superbra och jätteskön, verkligen älskar den!      Denna västen är ju en liknade modell och när jag
                                                                                       köpte en väst provade jag denna men tyckte att den 
                                                                                       var lite klumpig men det är bara JAG!

                                                                              

Felicia dressyr med Silka (BILDBOMB)


Serietagning haha xD
























































































 

BILDBOMB Silka i hagen :)

Lite FailFailFail
Fail


















Hästarna = vilat idag

Idag har båda hästarna fått en välförkänt vila :) Var i stallet förut och gjorde iordning allt! Snart kommer en bildbomb på Silka :)

Orolig

Alltså kommer bilderna osv raderas på datorn nu? ._.

/Alexandra


Tecken på höst

När min tjocktröjja från KL åker fram är det höst ;)

/Alexandra


Hemma :)

Nu är jag hemma från skolan och ska göra läxorna :( bloggar mer sen men kommer att uppdatera insta 🐴


Bäst!

Våran travhäst vann sitt 3:e lopp idag, bästa Della!


Dumma dator dö

Datorn vägrar starta, dö!!!
Åh asså jag har lust att slänga den i golvet...

Nu har jag ätit och ska cykla (orka gå 200m) bort till stallet!

/Alexandra


Idag

En mysig och rolig tisdag väntas idag, trots att jag kommer få mocka hela stallet (inte de inhyrda dock så endast 5 boxar)  ser jag fram emot det. Slutar halv 2, tidigt och bra. Sen blir det stallet ett tag, Magic ska ridas och 5 boxar ska mockas. 
 
Tar med kameran och fotar lite. Om täckningen är bra så håller jag er uppdaterade från mobilen.. :D

Dagens ridpass

Idag red jag vid skogen vid grannen. Fast först skrittade jag på asvalten. Red där fram och tillbaka lite i skogen sen. Var ett hinder där också som jag travhoppade lite. Tränade på att verkligen vara jättemjuk och Magic var inte stark idag heller :D
 
I galoppen blev hon lite studsig mot hindret, men efter några gånger gick de super.

Äta nu :)

Nu ska jag äta sedan åka till stallet och träna! Alexandra ska nog fota då tror jag. Blir nog fina kort eftersom solen lyser, än så länge....



Så snyggt

Detta schabraket från Lamicell är så hiiiiiimla snyggt. Älskar det!
Priset är bra också. 
 
435 kr HÄR

Emma och Silka hoppning del 2

















 
 

Foton :) (BILDBOMB)







































































Bildbomb kommer 😄

Håller på att ladda upp massa bilder så jag får blogga från iPaden 😜 nu ska jag kolla på film 😊🐴💜


Rider :)


i play my horse


Bilder kommer!

Snart kommer det bilder på Silka och Poseidon :)

Träningen igår med Silka!

Godmorgon! Har varit och sätt på täcken på hästarna nu och kom precis hem :) 
Träningen igår gick toppen! Började med att rida volter, en på varje långsida och sedan på kortsidorna oxå! Skulle göra en volt inne i kombination om ni förstår hur jag menar! Det blev väldigt tajt men det gick bra. Sedan räknade jag lite galoppsprång osv osv. Efter det hoppade jag på volt, i trav och galopp, räcke, oxer. Det gick oxå jättebra! Sen hoppade jag lite linjer och kombination och "sätte" ihop dom till en bana! Det gick oxå bra. Låg på 90-100cm! Såg att Alexandra hade lagt ut några kort, tack!
 
Jättenöjd med träningen och idag blir det träning med Poseidon för Johanna ;)
min lilla gris, kollar man nära är hon alldeles grisrosa xDDD

Påväg till stallet


Godnatt

Godnatt kära läsare!
Imorgon har vi studiedag, WIHO <3 
 
Men ska ändå sova nu, är jättetrött. Imorgon ska jag rida i paddocken med Magic. Rider nog på morgonen.

Bilder Emma & Silka del 1











Mer kommer imorgon! ;)

Vila

Emma kunde inte sova över så nu sitter jag här ehehe. 
 
Magic vilade idag, agerade fotograf åt Emma istället! Blev väl sådär bilder eftersom det var ganska mörkt tyvärr, men ska redigera dom lite sen lägger jag upp dom. 
Smakprov. 

Hagbilder












Följ mig på instagram där jag uppdaterar med massa bilder varje dag ;) @alexandrarystedt


Hejhej

Frida kunde inte idag så jag sover över med Emma ikväll istället hehe ;)
 
Ska agera fotograf åt henne ikväll. Har nyss varit ute och fotat också, blev faktiskt nöjd med bilderna. Ska redigera dom nu och sen lägger jag upp dom! Låter det bra?
 
Magic ska skrittas/vila idag, beror på lite. 
Smakprov.

Träning ikväll!

Ikväll ska jag träna för Johanna. Alexandra skulle fota sa hon. Tror att jag ska träna med Silka vet inte riktigt. Jag är med så bra och vet så mycket, hehe xD
Ska kanske sova över med Alexandra oxå :D Men nu ska jag till mormor och morfar iaf! Uppdateringen kommre inte bli så bra men jag har uppdaterat jättemycket på instagram :DD
lite sne, hinner inte vända rätt den. Den här tog Felicia med sin iPhone <33

Visste ni att...

 
.. jag får ångest när jag vaknar typ 11-12 på lov/helger? Då är hela dagen förstörd hahaha! 
 
.. Magic kan stå lös på stallgången? Dock har det hänt 2 ggr att hon springer ut så litar inte 100% på henne längre där ;)
 
.. Min favoriträtt är tacos?
 
.. Jag älskar saltlakrits?
 
.. Jag har haft 2 shettisar innan jag började hoppa på "riktigt"?
 
.. Jag har vart höjdrädd? Inte mycket men lite.

The Typical Bloggaren!

Kolla vår sida!
http://www.facebook.com/pages/The-Typical-Bloggaren/529492393734139?ref=hl



Lite Whitaker nytt!

Fleecefodrad Union Jack grimma från John WhitakerJohn Whitaker Signature keps från Whitaker
Elastisk gjord från John Whitaker
Union Jack damasker från Whitaker
Allt finns HÄR

Min och Poseidons drömoutfit

Här är min och Poseidons drömoutfit :D
Dyon träns- fast svart!
Spooks kavaj- Mums!
Swarovski pannband- helst svart med stora stenar
Pessoa sadel- Vet ine riktigt vilken modell, tog bara en
Scapa schabrak- ett måste!
PC boots- ursnyggt till schabraket
JIN stigbyglar- Sååå snygga!
 
:DDD

Så grymt duktiga!

Jag blir nästan tårögd, kolla vad mycket http://carolinebagfeldt.blogg.se/ har utvecklats på sin ponny, riktigt fina är dom. 
 
 

Godmorgon!

Godmorgon på er!
 
Håller på med lite outfits som kommer senare, det kommer oxå ett Budget alternativ :) Nu ska jag göra klart outfitsen och läsa lite bloggar sedan FRUKOST! Är aldrig hungrig när jag vaknar måste vänta minst en timme -.-
Aja, fler inlägg kommer :D

Med Felicia

Har nu precis kommit hem från affären. Åkte dit med mamma så köpte vi chips och godis! Mums :) I stallet:
 
Silka:

Båda Silka och Felicia var skitduktiga! Silka gick jättefint och Felicia red skitfint :D Bilder kommer imorgon!
 
Poseidon:

Red cavaletti med honom, hoppade även lite :D Han var oxå jätteduktig :) Bilder kommer imorgon, kanske bjuder på en bild, får se ;)

Imorgon

Imorgon ska jag vara med Frida. Vet dock inte vart vi ska vara ;) 
Fixar lite tidsinställda nu. Sen ska jag se Körslaget. 
 
Det känns sååå bra med Magic nu, hos tandläkaren hittade de en "hake" i munnen (näheee), men iaf så fixade hon det och nu känns Magic inte lika "irriterad" i munnen, hon slår inte alls mycket med huvudet längre. Känns bra inför nästa helg. :D


Dagens ridpass med MASSA bilder

Hej igen, förlåt för min usla uppdatering idag. 
 
Magic klipptes ju idag, ååh så fin hon vart! Haha :D 
Sedan klippte jag manen, svansen och hovskäggen. Blev bra, nu ser hon ut som en tävlingshäst igen och inte värsta vildponnyn ;)
Men pannluggen sparar jag alltid, usch kommer aldrig klippa pannluggen!
 
Okej, till ridpasset då..... HERREGUD VAD NÖJD JAG ÄR!
Lätt det bästa hoppasset någonsin, varför glömmer man alltid att filma när det går bra? -.-      
 
Hon var hur lugn som helst, nästan lite trög. Inge stressad eller sur. Hon slog knappt med huvudet. Hon klippte 120 cm räcke hur lätt som helst. Känslan är underbar <3
På bilden står vi dock i en konstig vinkel så det ser jättelågt ut, eller hur?

Hoppa

Snart ska jag till stallet, då ska först Magic klippas, sedan ska jag hoppa!

Glöm inte!

 
Bilden är klickbar!
 

Dagens planer

Hej och godmorgon! Idag ser planerna ut att Magic ska gå från skogsmulle-vildhäst looken (ja hon ser så ut just nu haha) till tävlingshästlook. 
 
Hon ska klippas, klippa manen, hovskägg osv. :) 
Sedan ska jag rida, ska nog rida ett makarbetspass i paddocken. 

Hos Felicia


Är hos Felicia nu! Wilma är oxå här. Haha, passade på att blogga lite medans dom diskar, snäll jag är, hehe ;)
 

Till Felicia!

Hej fölåt för min uppdatering, har varit i stallet och ridit båda. Imorgon kommer troligtvis en massa bilder. Men detta får bli ett kort, snabbt inlägg för nu sak jag till Felicia! 

Saknar Göteborg

Göteborg Horse Show 2012.

Dagens ridpass

The feeling idag!

Gick jättebra idag, red ut med Emma och Magic var inte alls något stark. :D
Hon var pigg, men vi bara busade på lite. 
 
Vi red vid Humletorp, klättrade, red på asvalt och på hårt underlag så det blev riktig hårdträning idag! Kul, nu ska damen få styrka. 
 

Hemma

Nu är jag hemma! Idag blir det nog en uteritt för Magic. Vet inte vart jag ska rida dock. 
 
Nästa helg ska jag provrida några D-ponnysar, wiho :DDD Det är en där som jag tycker är riktigt fin! Ska även tävla nästa helg, vi ska bara hoppa runt på lätta klasser, LC+5 och LB.

Bilder från igår

Ridpasset gick sämst med whatever, här har ni bilderna iallafall.










IT'S FRIDAY

Yes fredag igen! Inga stora planer denna helgen, ingen tävling. 
 
Slutar kvart i 2 , hemma ca halv 3, idrott sista lektionen. Men helg är så skönt även om man inte har något speciellt inplanerat. 

Hemma

Ska strax hoppa i säng och imorgon är det fredag woho <3
Bilder kommer imorgon, red ändå idag. 
Smakprov, världens finaste. <3

Hello🐴


Äta :)

Nu ska jag äta! Sen ska vi fixa en grej och efter det ska jag rida båda hästarna. Kommer nog inte kunna blogga så mycket mer idag men aja! Bara så att ni vet :D

Massa texter

Har laddat hem hur många texter som helst! Minst 50 iaf hahaha xD hyper asså :)

Dafont

Ska se om jag hittar några fina typsnitt på http://www.dafont.com/ :)

OS i skolan

Idag hade vi OS i skolan :) Det var ganska kul faktist :D Hoppas bara vi vinner! Skulle ni vilja ha en Lyx vs Budget? 

Bara för min häst är bäst

GLÖM INTE BLOGGDESIGN TÄVLINGEN!!
http://championjumpers.blogg.se/2012/august/tavling-1.html#comment
 
Perfekt som en present att ge bort till någon eller ha den själv! :D
Exempel hittar du över,  på bloggen och i inlägget!

Älska torsdag

Slutade nyss idag, åh härligt?!
 
Idag blir det bara en promenad med Magic, kanske tar med kameran. Men det blir inte förens ikväll så ni får hålla ut .
Detta är världens underbaraste bild, värsta höstbilden på min älskade men saknade Peppi.. :( 
Ska se om stubbåkern är samma som förra året i höst, för då kanske jag och Emma kan fota där.

Vad jag gör innan tävling

Först rider jag väl Magic. Sen tar jag in henne och schamponerar med Fiebings schampo och Gallop schampo på de vita ställerna. 
Sätter på henne ett fleecetäcke om det är kallt ute. Sedan så smörjer jag alla grejer, sadel, träns, magplatta, förbygeln, putsar skydden och packar allt såsom täcken och alla grejer.
 
Tar ut henne sen och borstar av henne, smörjer hovarna med matolja, lindar (höst/vinter ibland på våren) och sätter på täcke om hon ska ha det. 
 
Detta var lite kortfattat vad jag gör innan tävling!

Laghoppningar

Jag har varit med i mängd laghoppningar och alltid lika kul varje gång, världens roligaste!
Första året jag var med var 2009. 
 
Tävlade för Karlstad RK. 
 
Div III 2009

Hade Sarja då, vi placerade oss i varje omgång och slutade 2:a i finalen. Stolt lag ;)
 
Div II 2009

Det gick riktigt bra här också och placerade oss i omgång 2 och slutade 3:a i finalen som gick på hemmaplan :)
 
Div I 2010

Var med bara första omgången då Sarja blev halt och vår historia slutade... 
Gick inte alls bra för laget. 
 
Div II 2010

Hade Magic nu och det gick sådär för laget, eller jo andra (tror jag) omgången vann vi men i finalen blev vi första utan placering ://
Världens underbaraste bild <3
 
Året efter var jag med i Rudskogens RF. 
 
Div I 2011

Gick inte alls bra för laget hehe. Var med bara första gången.
 

Nu bytte jag klubb till Arvika 2012. 
 

Div II 2012

Grymmast är vi, vi vann båda omgångarna, nu är det bara finalen kvar, det återstår och se ;)
 




Nytt John Whitaker schabrak

Nu har det kommit ett nytt JW schabrak - Pro-Elite. 
Ååååh vad snyggt det är. Enkelt och stilrent men ändå så snyggt. Inget drömschabrak, men sjukt snyggt på träning och tävling. 
 
Finns HÄR för 499kr vilket är ett bra pris.
 

Dagens fråga


Godnatt

Fixat lite tidsinställda nu på kvällen. 
 
Idag red jag ut med Emma och Silka, vi red i skogen vid grannen och hoppade ett hinder. Magic tyckte det var jättekul och jag hade verkligen en taggad ponny. 
 
Nu ska jag sova snart, ska bara äta glass hahaha ;) Imorgon är det mattedag, det ända positiva är att vi slutar tidigt, tror ca halv 1? 

Gästbloggning Sandra!

Hej :)

Jag heter Sandra Möller, jag är 13 år gammal och har 1 egen häst men jag tävlar på en B-ponny som min tränare äger, B-ponnyn heter Bo-peeps Pippin och min häst är en c-ponny som heter Curiad Modesty Blaze men dom kallar för Modesty och pippin :) Båda ponnyerna är welshar. Pippin är skimmel, 119cm hög och han är 8år.. Modesty är brun, just nu är hon runt 132cm men hon har ju inte växt klart än, Hon är 6 år och har ett föl som är 5 månader som är BUSIG!!! 
 
Det här är ju sista året jag får tävla med pippin och det är nu som vi börjar hitta varandra, men men, 
Modesty har aldrig blivit hoppad med någon på ryggen för hon är dressyr häst egentligen.. Så det kommer bli en utmaning..
 
(andra bilden på Pippin gick inte att ladda upp, ska försöka:()
 
 
 
Tack Emma för att jag fick gästblogga på eran blogg :)  
 
 

Till stallet :)

Nu ska jag snart till stallet. Ska jobba Silka i paddocken och Poseidon ska få en välförtjänt vila :) Mormor och Morfar är här för pappa är borta och mamma jobbar och Lucas ska på fotbollsmatch..

Mössor

Ett måste för mig i vintern är en snygg mössa, haha.
Nejmen, hatar mössor så måste vara en snygg en om jag ska använda de, och i stallet måste jag ha mössa
annars fryser jag ihjäl. 
 
 ↑ Denna godingen äger jag, vill gärna ha dessa också ↓

Inställt lektion = YEEEY

Yaaay slöjden var inställd så fick sluta ca 10 över 2 istället för halv 4, yaaaay :D
 
Ska rida ut idag, vet inte vart men ska se om någon vill hänga med. Ska inte jobba henne utan bara få henne och gå avslappnat. Tandläkaren imorgon ja för Magics del. Fast är i skolan då. 

Dagens fråga

Jag tävlar för Arvika RK, bästa klubben! <3

Godmorgon!

Nu har jag gjort iordning mig och allting. Ska väl cykla iväg snart antar jag. 
 
Slutar halv 4 idag, gåå o döööö. Men slöjd sista lektionen som är ganska kul. Fast inte nu när man måste göra bestämda saker.. 
 
Vi hörs sen efter skoooolaaaan ....  ;)


 

Ridpasset idag

Hej jag bloggar mer imorgon för blogg.se sopen 😢


Ställningen

Detta är nog inte så intressant för icke-Värmlandsbor men jag har tagit mig tid att räkna ihop dessa 2 omgångar av Div 2 så alla vet till finalen hur deras lag ligger. :D
 

Tandläkaren

På torsdag ska Magic till tandläkaren, bra att kolla upp då det kanske är någon tand som är och spökar eftersom hon var inte alls sig själv i söndags. 
 
Har varit i stallet och myst med Magic. Imorgon blir det skolan då.. 
 
Vi hörs sen, tror de blir fler inlägg.

Saknar Diego... :(


Har bakat chokladmuffins!!


Jag och Dominos framgångar

Detta är ett önskeinlägg.
Allt runt Domino är lite känsligt just nu då han är jättedålig. Han ska få ny medicin nu så han blir bättre förhoppningsvis... 
 
Domino har jag haft sen 14 april 2007, min första B-ponny. Var så lycklig när han kom hem ♥  
Ett halvår senare började vi tävla, första gången jag tävlade i hela mitt liv. Gick helt okej, nollade första klassen och ett stopp + en volt i min livs första LC någonsin. 
 
Några riktiga framgångar har vi aldrig haft så. Framgångar för oss var det, men inte framgångar som man kan gå på Facebook och få 200 gillare. 
 
Han var en riktig kul-häst man kunde göra vad man vill, vi tävlade dressyr, hoppade i skogen, lekte gymkhana, voltige, hoppade, badade och hade galopprace. 
 
Men han är världens bästa och jag älskar honom, utan honom skulle jag inte vara här, åååh min finaste Domino. <3

Tack ni som gör att jag fortsätter med det

Kanske de finns några ändå som uppskattar all tid vi lägger ned på denna bloggen <3


Nej nu får det va bra

Jag skriver "sätt rubriken" , då skriver någon Magic kan ingenting, nu får de vara bra. Orka slösa ner hela sin tid på ingenting.... Är detta vad man får tillbaka?


Svårt med rubriker..

Jag tycker att det är svårt med rubrikerna. Det finns jättemånga inlägg där rubrikerna är typ Godmorgon! Godmorgon, Godmorgon :) Eller Ridpasset igår! Ridpasset igår, Ridpasset igår :) Är det nån som håller med mig? Visst är det svårt med rubriker? Fast alla behöver ju inte tycka det men JAG  gör det ;) Nu ska jag läsa lite bloggar 

Ridpasset igår :)

Igår tränade jag mitt öga för att se avstånden bättre på hindrena :) Gjorde så att jag räknade 1, 2, 3! Det gick mycket bättre än jag trodde och Silka kändes fin! Denna vekca kommer nog bli mycket sån träning på Silka iaf :)

Lyx vs Budget :)

                                   
Budget  525:- (bara fram)                                                            Lyx  1349:-  (bara fram)
Elite bakskydd från Lamicell                   
425 :-                                                                                       1199:-
 
Skilje ganska mycket i pris på dessa men jag älskar veredusskydden :) Jag har veredus skydden och har dom BARA på träning och tävling. Jag tycker att dom är superbra och värt pengarna. Fick själv köpa dom och jag kunde ha köpt en par billigare men jag ville ha dom! Veredus skydden finns Här! och Här! och Lamicellskydden finns Här! och Här!
Vilka tycker ni är bäst? Budget vs Lyx?
 

Var med och tävla!

!
Var med och tävla om ett tagelarmband på Frida och Sannas blogg! En riktigt fin blogg :) 
www.Tail.se och www.FridaOchSanna.blogg.se!
Hoppas nu bara att jag vinner :)
 

Kommit hem från skolan

Nu är jag hemma från skolan och ska snart äta och sen blir det läxor....

Sätt rubriken

Skriv en rubrik så skriver jag om den, tex  min första ponny !
KOM IGEN NU!



Sjuk

Hemma från skolan. Uppdateringen blir nog inte så jätterolig uppdatering idag,KOMMENTERA

Ledsen

Dagen var sämst, ska bara glömma denna dag. Föralltid. 
 
Magic var jätteolik sig idag, sjukt stressad, tog inget stöd på bettet osv :( Vi ska kolla upp hennes tänder för vi tror hon har ont. 
 
Nu känns allt -0000000 på självförtroendet.. Ska bara hoppa LC o kanske LB ett tag nu, plocka placeringar där och få upp självförtroendet. 
 
Värsta dagen hittils.
 
Dessutom Torsby , inge bra. De sa varsegod och rid innan jag ens hade kommit in på banan! Inte alls okej och rättvist. 
 
 


Hos Sandra :)

Sitter hos Sandra nu :) Vi har bakat sockerkaka med karamellfärg i så den blev rosa! Just nu står den i ugnen och väntar på att bli färdig ;) När jag kommer hem ska jag till stallet och där ska vi klippa Silka och så ska jag rida båda hästarna. Kunde inte rida Poseidon igår för det blåste skitmycket och regnade, visst ska man rida i alla väder men det var inte så bra väder för en unghäst och då skulle mamma vara tvungen att longera honom :P 
 
Igår kväll tittade vi på en massa filmer när folk ramlade av, kul att se andra ramla av men inte så kul när man själv gör det, hehe :) Vi spelade en massa spel oxå och hade jättekul! Men nu måste jag gå för sockerkakan är färdig:)
ses!
 



Påväg nu!

Nu är vi Påväg till torsby ! 😃

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3510029/images/2012/pic_504c3cf1e087c31a6be3f477.jpg" class="image">


Filmen från träningen

 

Stilrent imorgon

Sitter och kollar på körslaget, dock är det reklam nu. Ähm, imorgon kör jag på stilrent. Jag stilrent???? 
 
Ja de är sant. Jag ska bära ett vanligt blått schabrak, okej inte jag men vi då. Här är outfiten:
 
I LB:n ska jag bara satsa på felfritt, är stilbedömning och bara en fas så vi gör så gott vi kan där. Kommer inte vinna denna då vi får alltid dåliga stilpoäng. 
 
I LA:n ska jag bara rida felfritt har jag bestämt, det är en A1:a så räcker bara att nolla första (grunden) för att det ska räknas som en nolla. NU SKA VI VARA FELFRIA punkt. 
 
 
 

Träningen

Här kommer en mer detaljerad text om träningen idag. 
 
Vi började med att rida på en serpentin ungefär runt några hinder. Tränade på att hästarna skulle vara raka ändå fast man svängde. Tränade lite på förvänd galopp gjorde vi också. :)
 
Sen hoppade vi 2 räcken på en linje där ponnyerna skulle ha 6 galoppsprång och stor hästarna 5. 
Magic var jättefin och hoppade bra, fick ta tillbaks henne ganska mycket för att få plats med 6. 
 
Hoppade lite linjer sedan oså innan jag hoppade bana. Hoppade på en 1 meters bana och vissa hinder låg på 105 och 110 cm.
 
Bästa träningen någonsin tror jag, allt kändes så lätt och hon funkar så bra på fullcheeket. Good feeling inför imorgon (y)
 
Film kommer snart, den laddas upp.

Budget alternativ!

Budget                                                                                                              Lyx
499:-                                                                                                               995:-
Dettta finns på hööks för 499:-                    Detta finns på bl.a skara hästsport för 995:-
HÄR!                                                                                                              HÄR!
 
Priserna kan ju variera lite beroende på vilket ställe man köper det på :) Det "äkta" finns 
även på charlies för 999:- Här :)
                          Om jag ska välja tycker jag Lyx! Skulle helst vilja ha det även om det 
är dyrare :)
 
 

Åker till stalelt nu!

Nu ska jag till stallet! Ja då ska det såklart börja regna! hatar att rida i regn. men aja, har inget val!

Sova över med Sandra!

När jag kommer hem från stallet hinner jag inte blogga för då ska jag till Sandra och sova där :D min uppdatering kommer därför inte vara på topp :S

Budget alternativ :)

                                         
       Budget 579:-                                                                                           Lyx 1085 :-
För mig känns det konstigt att det är kingsland                                   Hittade dessa på en sida som hette 
som är budget men dom är billigats och                                              zalando. Där fanns dom för 1085:-
hunter började ju me dessa stövlar!                                                     Här!
Hittade dessa på cheval ridsport för 579:-
Här!                         
                                          Priserna kan ju faktist vara olika beroende på vart 
                                          man köper dom :)
Utav dom här tycker jag faktist mest om kingsland, även om dom är budget. Tycker fortfarande att båda är ganska dyra för ett par gummistövlar! men om jag ska välja, så, kingsland!
                                                                        

Träningen

Träningen gick bäst! :D
 
Åh, älskar min lilla tjej, shit vad pigg hon var men OJ vad fin!
Vi hoppa 1 m bana på slutet, vissa på 105-110 cm. Även om vi kom fel på några vågade jag rida ända fram och inte dra i henne! 
 
Sitter hos mormor och morfar och har ätit. Vi åker ut till stallet sen, ska göra iordning Magic då.
 
 
 



Ska snart äta!

Nu har alla kommit hem från hockeyträningen och nu ska vi snart äta! Efter det ska jag till stalelt där Silka ska skrittas och Poseidon ska ridas. Det blir nog i paddocken med Poseidon och runt banan med Silka :) Med Poseidon ska jag ha lite bommar och försöka jobba honom lite på volter, dock brukar han stanna då och inte vilja vara med för då blir det jobbigt men när jag har bommar framme blir han jättepigg och bjude framåt! Tror att han tycker att det är väldigt roligt med bommar! Om jag har både bommar och volter så kan ju han få göra lite det han vill och jag göra lite det jag vill :) Han har även börjat dragit ner huvudet i galoppen så att jag nästan åker över halsen men Johanna sa att jag skulle luta mig lite bakåt och upp med handen lite då och fram såklart! Han har även lite svårt för att fatta höger galopp men det är ju bara att träna på och fatta galopp på en volt precis när vi kommer ut ur volten :) Det är bara och träna på han är ju ung så han ska ju lära sig! Det är dom sakerna jag håller på och tränar på just nu och som är mina mål med honom! Och när det är löst bli det nya mål. Ett till mål är att starta en tävling med honom men det blir inte förrens nästa år! Det är väl bara att träna på och göra så gott jag kan jag har ju hjlp utav mamma och Johanna, nästa år ska jag nog börja träna för Eva K med honom oxå! Det ska bli spännande :D Men jag tycker att det är så bra att jag har Silka oxå för när jag kommer upp på henne känns allt så lätt! Hon lyssnar så bra och fattar mer hur hon ska göra, fast det är ju inte så konstigt när det skiljer 10 år på dom. Skulle det inte vara så skulle det ju vara väldigt konstigt...   Men jag börjar bli riktigt taggad inför finalen med Poseidon. visst det är 22 dagar kvar men ändå! (30 september) jag kommer vara såååååå nervös så jag kommer spy! Får väl hoppas på det bästa!
 
Oj, detta inlägg blev ganska långt men då har ni något att göra!

Inget att göra... :/

Har inget att göra! finns inte något att göra mer än att sitta vid datorn och det orkar jag inte göra nu :P vet inte heller vad jag ska blogga om... förslag? ikväll ska jag kanske va med en kompis och så ska vi sova över :) det blir kul men det äär långt dit. kl. är ju bara 13.21! någon som vet vad jag kan göra? ska jag filma något, fota?
snälla kommentera och skriv vad jag kan göra, vad ni vill läsa om! :)

























Massa gamla bilder!
 

Youtube!

Har suttit och kollat på en massa filmer  på youtube xD men nu måste jag städa rummet.... att det alltid ska bli så stökigt! jag fattar inte, så fort man har gått in i rummet blir det jättestökigt, längtar tills jag får mitt nya rum ♥
 
Har ni några bloggtips? Vad vill ni läsa just nu? skulle ni vilja ha en frågesport? :)
 

Filmen :D

Nu är filmen äntligen färdig :)
 

Bilder på Poseidon

Älskade Posseman <333
 
vill ni ha fler bilder?

Träningen med Poseidon och Silka

Torsdag, träning med Poseidon för Johanna :)
 
Hoppade liner och lite banor och svängar och han var superfin :) Känns ganska bra inför finalen men får väl fortsätta att träna på så ska det nog bli bra! :D
 
Fredag, träning med Silka för Eva :)
 
absolut bästa träningen på länge!!!! hon var såååå fin :DDD älskade ponny :)
vi hoppade en serie med 5 hinder och en  långsida med 3 hinder, räcke 5 galoppsprång oxer 5 galoppsprång räcke
 
tyvär ingen fiilm, det blir nästa gång!
 
 

Laddar.....

laddar laddar och laddar...
 

Gästbloggning!

Ställde ju en fråga om gästbloggning! Har lottat ut 2 st!
 
den förste är.....

































































 
Frida!!! en jättesnäll tjej som jag tycker är värd en gästbloggning!
 
den andra är .......











































 
Sandra! oxå en jättesnäll tjej som är värd att få gästblogga här :)
 
ni kan skicka eran gästbloggning till [email protected]
 
 
och ni andra ska få en chans till :) så.... är det någon mer som vill ha en gästbloggning på champion jumpers? ;)
 
 

Film kommer!

Snart kommer en film på......

Svar på frågorna!

HEj vad är Magic för ras ?? Har massor med frågor !! 
2.RAs på silka och poseidon . 
3.Jag va intresserad av San diego hur va han egentligen ? 
4. Tävlings meriter ? 
5.Är det bara hoppning ni sysslar med elr är det ändra ridstilar också ? 
6.Jag är märkes freak ´vad är det bästa märket ? 
7. Kan inte nån filma er när ni rider ett hopppass där ni hoppar rediga höjder? 
8. Vad är det högsta du har hoppat med magic? 
9.Vad är det högsta du har hoppat med silka ? 
10.Vilket bett tycker du att jag ska rida min nya ponny på ? han är väldigt het vid hoppningen och så och rätt stel i sidorna ! 

skulle va kul om ni ville svara på alla dom i ett inlägg !! Jättebra blogg !! Vi ses i torsby !! Kramar i massor från Hannah !
 
2. Silka är ju imp. Danmark så hon är okänd och Poseidon, hans mamma är welsh och hans pappa är welshcob men han räknas som welshcob!
4. När jag fick Silka hade hon bara gått lokal L:C och typ 1 L:B men jag har hoppat en massa L:C och fått en säker "grund" där och även varit ute på reg tävlingar :) Och debuterat L:A ;)
5. På Silka är det bara hoppning som gäller men på Poseidon kommer det nog bli lite dressyr :) men det är hoppning jag satsar mest på :)
6. hmm, svårt, jag gillar kingsland mycket och hv polo och John Whitaker är oxå superfint!
7. Asså, kanske men för mig är det inte viktigaste med hur högt jag hoppar eller vem som hoppar högst. Bara för att man hoppar 130 tex så betyder inte det att man är bäst men jag vill helst klara den höjden jag hoppar som en bana och kanske hoppa lite lägre, men får se!
9. 115 cm

Planer idag

Idag blir det hoppträning med Eva kl 11, vet dock inte när vi åker men måste gå upp 8 iaf. 
Sedan hem, blogga och sen tillbaks till stallet för att schamponera henne, packa, smörja osv osv tills imorgon!
 
Uppdaterar nog flitigt från mobilen :)

Godmorgon!

Godmorgon på er!
 
Min uppdatering har varit ur ursel! Jag lovar att bättra mig!

HAHAHAHAHAHAHA

Kvällshumor...
 

Bilder från idag

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3510029/images/2012/pic_504a2a0eddf2b37ba8001063.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3510029/images/2012/pic_504a2a0eddf2b37ba8001063.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3510029/images/2012/pic_504a2b6dddf2b37bb8000fcf.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3510029/images/2012/pic_504a2ba99606ee0dd8712c77.jpg" class="image">


FREEEEDAG

YES helgen är äntligen här! Åh massa kul planer i helgen :DDDD
Nu ska jag fixa en god smoothie, hallon blir det nog i, sen blir det lite mer bloggning. 
 
Lalala, veckan är slut och jag är taggad till tusen tills DM på söndag.

Arvika RK Div 2 lag 2012

Kan berätta lite om alla som är med i Arvikas Div 2 lag 2012 :)
 
Felicia och Pasqal (vet inte hur det stavas med uttalas Paskal 
 
 
Carro och Bacchus
Emma och Silka
 
Felicia och Linement
 
.... och jag  och Magic ;)

Gårdagens ridpass

Dressyr. 
 
 
Gick sådär, i traven var hon jättefin sökte sig neråt hela tiden och tuggade bra på bettet. Men i galoppen bara drog hon och bara sprang iväg. Gick ut på banan och hon fick springa lite bara för att skölja bort all dåligt osv. Gick in på en volt där det fanns lte utrymme, där travade jag några varv, flyttade för skänkeln, lika fin som vanligt ;)
 
Tog några varv i galopp också i båda varven och de gick såååå bra, nu tog hon stöd på bettet och det kändes jättebra. 

Gammal film från 2010

Hittade en jättegammal film från 2010 i Div 2 omhoppningen som gick på Hammarö, vi vann faktiskt denna omgången ändå. 
 
Det gick hur dåligt som helst denna tävlingen, hon bara stoppade och stoppade, visste inte vad som hände?
 
Helgen efter nollade vi båda klasserna... LC+5 och LB.. 
 
 
 
Såhär kan Magic vara ibland. Är det dåligt underlag = nä jag ställer inte upp. 2010 var det första år jag hade henne, redan då fick jag lära känna henne mycket. 
 
 
 

Bilder från Filipstad

Love you so much, i can't say with words.... 
 





Klar

Nu är jag klar för skolan, dock är det 40 min tills jag cyklar iväg så får väl hitta på något haha. 
 
Idag ska Magic få en välförtjänt vila, dock ska jag gå med henne. Magic är så skum för den här veckan har ju varit värsta hårdveckan, med klättring, intervaller och kluriga banor. Men tro ändå att Magic var ÄNNU piggare igår än hon varit på hela veckan.. 
 
Ja, min ponny är skum, hon har energi som räcker åt hela Kina. När blir denna ponnyn trött? 
 
Som på Öland, för varje dag (vi var där nere 4 dagar) blev hon piggare och piggare bara, så sista dagen, räseeerponny hade jag. 
 
Är man taggad på finalen i Div 2 eller? NU TAR VI DOM TJEJER!

Frågor ;D

Svarar nu endast på frågor riktade mot mig, Emma får svara på sina själva ;)

 
HEj vad är Magic för ras ?? Har massor med frågor !! Hon är imp. Danmark :)
2.RAs på silka och poseidon . -
3.Jag va intresserad av San diego hur va han egentligen ? Han var känslig, pigg och hade en enorm hoppkapacitet... Han var jättesnäll i hanteringen, men hade lite egna ideer i ridningen.
4. Tävlings meriter ? B-ponny och C-ponny upp till LA-nivå, lite vinster här och där, DM för B-ponny, DM för C-ponny
5.Är det bara hoppning ni sysslar med elr är det ändra ridstilar också ? Jag har tävlat dressyr också :) Men annars är det hoppning som gäller. 
6.Jag är märkes freak ´vad är det bästa märket ? Ojojoj, svår fråga. Kingsland eller HV Polo gillar jag i ridklädersväg och John Whitaker i hästväg. 
7. Kan inte nån filma er när ni rider ett hopppass där ni hoppar rediga höjder? Vet inte riktigt vad du menar med "rediga höjder" :P
8. Vad är det högsta du har hoppat med magic? 125 cm
9.Vad är det högsta du har hoppat med silka ? 
10.Vilket bett tycker du att jag ska rida min nya ponny på ? han är väldigt het vid hoppningen och så och rätt stel i sidorna ! Fullcheek, gags kan man också prova eller ett babypelham. Han låter väldigt lik Magic så de är de betten jag kan tipsa om. 
 
skulle va kul om ni ville svara på alla dom i ett inlägg !! Jättebra blogg !! Vi ses i torsby !! Kramar i massor från Hannah !

Ja de gör vi! :)
 

 

 

Smoothie

Nu sitter jag och dricker smoothie. Ska strax ut till stallet och rida ett dressyrpass med bra musik i örorna. Ååh, älskar de. 
 
Sen hem och plugga kemi och göra svenskaläxa. Inte så älskat däremot ;)

Älskar dig <3


Bilder från igår

Tagga DM till helgen , nu tar vi dom <3


Hiss

 
Hissar detta täcket, det är liksom coolt med orange runt om, riktigt fränt var det. Lätt ett jag skulle vilja ha på Magic. 

Tips!

 
Jump Clubs handbok för vardagsträning! Den är jättebra när man får slut på egna idèer. Som igår tog jag en övning därifrån. Dessutom finns alla mått för kombinationer, markbommar m.m längst bak i boken så man kan kolla när som helst. 
 
Köpte den i Ridsports monter på Göteborg i vintras, ett stort tips :D

Hiss och diss

  • Att det känns så himla bra nu i ridningen!
  • Lördag - träning, söndag - tävling


  • Mitt hår, usch fy blääää på det
  • Torsdag och fredag kvar i skolan, du är välkommen helgen redan nu..... <3
  • Det är höst, har stickad tröja idag liksom


Igga min sits.

Hiss och diss

  • Att det känns så himla bra nu i ridningen!
  • Lördag - träning, söndag - tävling


  • Mitt hår, usch fy blääää på det
  • Torsdag och fredag kvar i skolan, du är välkommen helgen redan nu..... <3
  • Det är höst, har stickad tröja idag liksom


Igga min sits.

John Whitaker outfit!


Bildminnen

Bildminnen
Så små och fula vi var......... till skillnad från nu! 






Enooormt mycket skillnad!'
 
 
 

Trött

Har nyss gjort iordning mig och tränat det sista på spanskagloserna, tror jag är redo nu!
Ååååh torsdagar är så dryga, vi slutar halv 3 idag, tidigt njaaa.    
 
Idag ska jag rida Magic lite i paddocken, dressyrpass. Sen fredag ska hon bara skrittas efter en hård träningsvecka ;) ördag och söndag wiiie, träning och tävling! Måndag, back to school :(

Markarbete

Idag blev det en rytmövning jag tog från Jump Club boken med massa övningar. Den hette "Sylves rytmövning", jättebra träning var den iallafall. 
 
Hade fullcheek bettet, jag tränade verkligen på att KRAMA om tygeln och inte dra, de första gångerna släppte jag iväg henne för vågade inte ta i henne, haha! Men på slutet, oj vilken skillnad. Stolt över mig själv hihi och att hon kom rätt och inte att det blev av och på. 
 
Hoppade bara lågt idag, skulle bara träna våran rytm och den övningen var perfekt. 
 
Känslan är underbar. 
Filmen finner ni i inlägget under. :)

Hoppar Magic


Fullcheek bett

Fullcheek bettet har ju "stänger" på sidorna vilket ger ett tryck så hästarna helt enkelt svänger lättare kort och gott ;)
 
Tycker det är jättebra på hästar som är lite stela i sidorna som Magic, behöver en extra hand ungefär för att kunna svänga bättre. 

Packat färdigt!

Nu är allt helt färdigt! Har packat allt och hoppas att det är med :) Det verkar bli fint väder så vi kan bada fast att det är september ;) 
 
Klättringen igår.... gick jättebra! Kände att hon fick jobba vilket som jag tycker är bra!
 
Just nu...  så "skypar" jag med Hanna, Daniel, Hampus och Adam, haha xD
 
hade tänkt  att åka tjugo i men jag måste ätanu så ses!

Visste ni att...

.. jag äter nästan ALDRIG frukost mer än 1 halv smörgås typ?
.. jag kan inte äta frukost tidigt på dagen? så innan skolan är det typ kört hehe
.. jag sitter nästan aldrig ner i traven? Rider lätt för det mesta när jag rider ett dressyrpass också. Bara om jag har dressyrsadel sitter jag ner. Ibland på träningar kan det hända också. 
 
Äter typ bara ordentlig frukost på helgerna, det är så äckligt innan skolan på vardagarna, är jättehungrig men kan inte äta. Samma när jag ska åka och tävla. 

Visste ni att..

..Poseidon har tappat en tand!
.. Jag hoppade oxer med Poseidon igår
.. Poseidon gillar inte när man kollar i munnen på honom men sen när han tappade tanden så får man det! Han är stolt :D
.. Jag vill ha en hund....
..Silka håller alltid på med sin underläpp, mpapapmapamapmappapa
.. Silka är en häst som man måste byta bett på hela tiden
.. Jag kan inte äta frukost på morgonen
 

Halsont

Gaaaaah, min hals dödar mig. Har jätteont i halsen, min frukost blir halstabletter. Vill inte bli sjuk nu... För jag får alltid halsont precis innan jag blir förkyld. Men ska gå till skolan ändå såklart, har ju inte feber. 
 
Idag ska Magic skos runt halv 6 cirka slutar halv 4 så det blir direkt ut till stallet för att bygga studs o sånt och köra ett litet markarbetspass. Ni kommer alltså få kanske lite uppdatering från mobilen. 

Vardagslyx


Ridpasset 4/9

Körde ett riktigt kämpigt pass med Emma & Silka idag! Red till en brant backe där vi klättrade upp och ner ett par gånger. Kände verkligen hur Magic jobbade, bara nyttigt :)
 
Sen red vi till en grusväg och galopperade lite. Bytte häst gjorde vi också. Silka var jättepigg haha!

ska snart till stallet...

nu ska jag snart till stallet! blir klättring med Alexandra! :D

Lite ändrat!

Lite ändrat denna vecka!
 Torsdag blir det lugn ridning för på fredag blir det träning för Eva K! sen blir det samma!

Emma!


















 

Någon?

Någon som vill ha en gästbloggning? :) kommentera bara så ska jag fixa det! Beroende på hur många som är med kommer jag lotta ut så det blir lite gästbloggningar här :D
 

Slutar snart

Kemi nu slutar snart :D


Slutade efter lunch!

Slutade efter lunch idag, skööönt!!!! Imorgon börjar vi 10 för vi ska till hagudden :DD Kuuul :))))) Vi kommer att sova där så jag kommer hem på torsdag.Därför, som ni säkert förstår kommer min uppdatering inte vara så bra men sla försöka fixa lite tidsinställda! Kanske lite outfits och sånt! Förslag? 

Tack Sandra!

Tack så jätte mycket snälla Sandra! <333

Fråga

Är det intressant med dagens ridpass inläggen? Ska jag göra de ännu mer detaljerade eller bara ta kort om dom?
 

Vill gärna veta om jag ska fortsätta med detaljerat eller bara dra kort om dom. ;)
Tack på förhand. 



Bettdjungel

Det finns så otroligt många bett jag vill prova på Magic, men är det verkligen värt att lägga över 300kr (vissa av dom kostar så) och OM hon nu inte går bra på det bara låta det ligga eller sälja?
 
Men ska hoppa på fullcheeket har jag bestämt mig om hon går bra med det på onsdag när det blir studs och lite övningar. 
 
Är så taggad inför helgen nu, DM och allt :)

En vanlig dag i stallet

Först går jag till stallet, tar oftast med mig Magic direkt då eftersom jag ändå går förbi hagen till stallet. Leder henne till stallet och släpper in henne i boxen, om hon ska kissa eller dricka vatten m.m. Då brukar jag ta ut ryktväskan samtidigt, sen ställer jag henne på stallgången och borstar. Sätter på skydden, martingal, ev sadel och träns. 
 
Sedan rider jag någonstans. När jag kommer in tränsar jag av henne, antingen smörjer sadeln direkt eller bara torkar av stigbyglarna, tar av sadeln och sen skydden. Om hon är jättesvettig duschar jag henne, annars svampar jag av henne eller bara borstar. Släpper in henne i boxen eller ut i hagen. Beror vad klockan är. Sen fixar jag iordning maten, tar in höpåsar. Sköljer bett och ev skydd. Sen kanske jag hänger upp schabraket om det är blött efter ridpasset. Sist tar jag in höpåsen. 
 
Så ser en vanlig dag i stallet ut i kort text bara :)

Dööööör

Hahahah!

Våran mejl

Om du vill kontakta oss, skicka bilder eller vad vet jag, så har ni mejladressen här nedan :)

Skola

Godmorgon, nu har jag klätt på mig o allting. Ska göra iordning mig snart. Sist äta. 
Slutar halv 2 idag sen blir det klättring med Emma runt 3  :)
 
Förlåtförlåt för detta urtråkiga inlägg.. 

Magic 3 september

Idag blev det ett RIKTIGT svettigt pass på banan. Skrittade och travade fram och sen galopperade jag lite. Sen körde jag igång med intervallerna, skritt 2 min, galopp 2 min, skritt 2 min osv. Gjorde det ungefär 4 ggr. För sen ville jag få "igenom henne" och få henne lösgjord i galoppen. 
 
Galopperade runt banan och hade en stadig innerhand, målet var att inte få henne att studsa när jag minskade galoppen och bara sitta djupt ner i sadeln. Det var inte direkt lätt kan jag säga. Blev rätt många varv jag galopperade runt (inte full fart naturligtvis) men tillslut fick jag igenom henne riktigt bra och kunde bromsa utan hon blev studsig. 
 
Hon tog stöd på bettet och gick riktigt fint. Då nöjde jag mig så och checkade av traven. Ååååååååh herregud vad fin hon var, love the feeling. Hon tog jättemycket stöd på bettet, trampade på bra och slog inte upp huvudet varje gång jag gjorde en halvhalt. 
 
Masserade in med arnika efteråt och duschade av henne. Blir klättring imorgon. 

Tacktack :DDD

Tack snälla Sandra för bilden! :D

Good

Horsespot kommer öppna en liten bloggportal för alla småbloggar, AWESOME!

Cavaletti med Poseidon

Igår red jag lite cavaletti med Poseidon. Han var superduktig och bjöd verkligen mot bommarna! Hoppade även bara ett hinder på 70cm. Han var jättefin :DD 
Min duktiga grabb! ♥

Diss!

Dissar dessa tröjor från hööks. Lägga 179 kronor på detta! Visst inte så mycket pengar men ändå. Skulle aldrig göra det...
Usch!!!!

It was only just a dream

 

När mamma kommer...

ska jag till stallet! Tycker att det är så tråkigt att bara vara hemm :P Lääännggttaaarr!
Så duktiga!
 

Movietiiiimeeee snart


Intervaller

Slutade 13.15 idag, skööönt ?! Oja. Imorgon slutar jag halv 2 också, bra vecka.
 
Idag ska Magic gå intervaller på banan, sedan ska jag inte göra så mycket. Inga läxor eller prov än denna vecka. Åååh, vill att det ska bli helg nununununu. 
 
Ska träna på mig själv denna vecka, inte dra i henne för mycket till hinder, hoppas ett mildare bett kommer hjälpa. Jag vet nu varför hon har stannat så mycket i LA osv.

Svar :)

Postat av: elsa

Provred du någon d-ponny igår? :)


SV: Nej, de gjorde jag inte för ponnyn var lite tjock i benen, så vi tar det en annan dag :)



2 bilder från April

Hittade 2 bilder ifrån April på Filipstads RK! Hoppade LB och LB+5. :)
Love the picture ♥

B-ponny tiden

B-ponny tiden måste ju vara den roligaste tiden. Jag hann ha 2 B-ponnysar. Har kvar en, den ena är borta, ja... u know.. 
 
Jag är inte gammal för B-ponny än, får tävla detta året. Men  min längd ställde till det. När Sarja gick bort, var det frågan vi ställde till oss själva. Ska man leta B-ponny eller C-ponny? Jag var då 11 år.  Hade 2 år kvar, men kul att ha den i typ 1,5 år eftersom jag skulle vara lång nu. 
 
Så vi letade efter en C-ponny istället. Det var nästan bestämt att jag skulle direkt gå upp på D-ponny när B-ponny tiden var slut. Men eftersom den tog oväntat fort var det lika bra med en C-ponny. Liksom en 11-åring tävlar D-ponny mot 15-16 åringar?
 
Ni som rider B-ponny, njut. Ni borde njuta så länge ni kan, för inte så länge till man kan rejsa runt på banorna ;) 
 
Lågt över?


Taggad taggad.

Nu ska det bli hårdträning denna vecka, taggad!
På lördag blir det träning äntligen, måste få nya tips och så ska jag testa ett annat bett, fullcheek tror jag att jag ska ha. Det har hon funkat bra på och hoppas på det igen. 
 
Efteranmälde mig till DM på söndag, hoppar LB och LA, blir kul. Det är på Torsby RK. Vi får göra så gott vi kan. Denna vecka ska lydnaden och styrkan sitta i. 
 
På torsdagen ska jag inte rida något långt dressyrpass, bara checka av lite bara. Tisdagen blir det bara klättring och på onsdagen ska jag hoppa studs, lite cavaletti och så. Ska hitta en bra övning.

Myyyys

Har ätit precis egengjord pizza, muuums. Gör ingenting att det är söndag idag, skolan är helt okej ändå haha. Är inte lika skoltrött längre. Om man tänker efter är det inte så hemskt. 
 
Skrittade Magic idag barbacka, vi körde på rosa style. Fick låna min lillasysters schabrak ;) 
Nu ska jag njuta det sista av söndagen, fixa lite tidsinställda och sen sova. Bäst statistik idag + kommentarer, love you!
 
Filmen från igår kommer nog imorgon. Dock vågar jag inte visa filmen för LB:n grunden för SÅ mycket skäms jag för den... Omhoppningen kan jag nog visa iaf. 

Vi kör på rosa idag ;)


Uppfräschning

Ny header + lite nytt i menyn o smått och gott, vad tycks? :D
 
Glöm inte att delta om att vinna en UNIK bloggdesign
by mee http://championjumpers.blogg.se/category/bloggtavlingar.html

Poseidon kvalité del 2






Veckoupplägg!

Efter lagklassen igår var JÄTTETRÖTT så denna vecka hade jag tänkt att träna konditionen lite!
Såhär:
 
Kör hårt med min lilla ponnie ♥♥♥

Tävlings resultat!

Hej! sorry för att jag inte bloggade igår.... men här kommer lite resultat från igår ;)
 
L:B (Laget)
 
Hon kändes väldigt fin på framhoppningen, dock gick hon inte riktigt fram ibörjan men det gick bättre sen :) Gjorde många volter och ökade och minskade tempot. Jag startade ju såklart först, som jag ALLTID gör i L:B, redan då kändes jag att det var väldigt tungt på banan. Väl inne på banan var hon jättefin och vi fick till en nolla!
 
Vi gick till omhoppning.... Då var det hinder nr. 1, 2, 3, 5, 6, 7. Många hinder för att vara en omhoppning men aja :) 3:an var en kombination, 3a, 3b, där rev vi 3b. Jag fick verkligen inte stopp på henne! Hon blev skitstark så hon kom väldigt nära, därför rev hon. Men det gick bra ändå!
 
VI VANN!!!!  Arvika tjejer, we are the best girls in the world!!!!!! Vunnit 2 av 2 gånger! Gud va bra vi är :DD
Lite stor bild kanske?
Aja, en mindre kommer!
 
 
 
L:An (debut)

Det började redan på framhoppningen... hon stannade och stannade och stannade. Kändes såååå dåligt att gå in på banan efter det. Mitt självförtroende var på 0 och visste att vi inte skulle klara ett enda hinder!
Hon stannade på ettan och sen hoppade hon 1 2 3 och stopp på fyran. JAG tyckte att det var riktigt svår bana och det var så som sagt tungt. Men det är ju faktist lika för alla.
Det var inte dom bästa förutsättningarna men nu är det gjort i allafall! 
 
Om jag ska tänka positivt..... så stannade vi iallafall inte ut oss på ettan! Så det kunde gått dåligare!
 
 
 
Filipstad är inge bra! För oss. Det är inte själva filipstad men den här tiden på året är Silka brunstig :/ Det var hon förra gången jag var där oxå. Då blir hon svår att rida och sur... :P
 
Nöjd... Jag är faktist väldigt nöjd ändå men nästa L:A kommer det gå bättre ska jag se till!
 
 

Bett-hjälp!

Nu måste ni hjälpa mig läsare, finns det någon bett-expert här? :D
                     Får man tävla med detta bett?
D-ringsbett med kopparrullar.

Varför bloggar jag?

Ja, varför bloggar jag?
Är det för att vara bäst, störst, vackrast eller bara en hobby?
 
För mig så är det mest en rolig grej liksom, en öppen dagbok. Som jag kan gå in och läsa gamla inlägg. Hur tänkte jag då, hur såg jag ut då, osv. 
 
Såklart vill man komma upp till toppen, få lite fler läsare. MEN alla kan inte komma dit, det är ytterst få som går hela vägen upp till toppen bland Sveriges största bloggar. 
 

Jag skulle inte vilja vara som Nellie, eller Linn Olsson, eller vilken annan storbloggare. Jag vill vara mig själv, Alexandra och jag skulle inte klara av den pressen som dom har. Dock hade det varit lagom med typ runt 3000 läsare ;)
 
Mitt mål med bloggningen är att skriva så många BRA inlägg, inte bomba med godmorgon eller nu ska jag till stallet-inlägg eller mobilbloggning. Nej, jag vill skriva BRA inlägg som folk höjer ögonbrynen lite när de läser. 

Det här klarar jag mig inte utan.

• Magic
• Mobil (haha..)
• Dator 
• Vänner
• Familj
 
 
Magic kommer ALDRIG säljas om de blir som jag vill, ska nog beställa ett tagelarmband, så jag har med mig henne överallt. <3
Även om du i andras ögon ser ut som värsta racerponny och inte kan hoppa, är du bäst i mina. 

Beställa skal

Vill beställa ett skal från caseapp, men vad ska jag beställa av dessa 3 bilder?
1:an, 2:an eller 3:an?
 

Instagram

Glöm inte att följa mig på instagram.

Alexandrarystedt


Följ mig


Provridning imorgon

Ska provrida en D-ponny imorgon, iiih längtar. <3
 
Ser ut att vara en typisk "Alexandra-ponny", men man vet ju aldrig ;) Vi får låna den också om det funkar osv. 

Haha truuue


Resultaten från idag

Lite blandade resultat idag. Både bra o dåliga. Alla kan misslyckas, alla kan vinna, alla kan göra det o det. Det är lika för alla. Det är lika för alla på tävling, alla får samma förutsättningar. Alla rider på samma underlag i samma värme. 
 
Men jag har en häst som är otroligt känslig. Kan komma på en MASSA anledningar varför det gick som det gick i LA:n.
 
1. Hon var kissnödig. 2: Underlaget var tungt. 3. En av de svåraste banorna jag hoppat någonsin. 4. Nervös som in i sjutton. 5. Värmen. 6. Hon var trött i benen och allt, eftersom jag hade exakt 20 min på mig att hoppa av Magic, slänga av grejerna, veterniärbesikta, slänga på alla grejer, upp igen och gå banan. Stressigt. Ja.
 
Sen på framhoppningen valde jag inte att hoppa något på oxern som stod i vänstervarv. Nej, hon kändes verkligen inte bra. Jag red som en kratta, jag SKÄMS hur jag sitter på henne. Usch och fy, vill inte ens visa filmen från LB:n. LA:n kan ni glömma.. 
 
Ibland fattar jag att ödet vill något med mig, jag säger gång på gång, jag ska INTE låta henne sura ihop genom att dra, men så fort jag kommer in på banan, då är det som allt är bortblåst. Vårat självförtroende är på noll. Extremt -0, orkar inte kämpa mer för att få den där dumma sista nollan. Jag vet inte vad jag ska göra. Till nästa tävling (troligvis DM, efteranmäler mig, ville se hur det gick idag) så ska jag byta bett. Jag tror pelhamet blir för starkt för henne just nu och därför det blir av och på hela tiden. 
 
Jag SKÄMS, skäms för mina ritter idag. 
 
Men ändå fortsätter jag kämpa, ingen aning varför. Hon vill, men JAG JAG JAG JAG dumma jag ställer till med det. Jag kunde påverkat henne mer än vad jag gjorde idag. 
 
Så, nu har jag skrivit av mig snabbt. Orkar inte åka hem från en tävling besviken igen.  
Fall seven times, stand up eight. 
 
Jaja, VILL NI HÖRA DOM GLADA NYHETERNA?? Det har faktiskt inte BARA gått dåligt idag, nej första klassen (LB) lag, då gick det bäst. Extremt svår bana med maxade hinder och kluriga linjer. För att vara LB?
 
Hon petade SISTA hindret i grunden, surt var det, förutom att jag red som en kratta var hon väldigt snäll och hoppade ändå. <3  Vi kom till omhoppning, grymma tjejer. Sen i omhoppningen nollade jag! De höjde inte så mycket, tror jag inte iaf, för märkte inte av det. 
 
ARVIKA RK, REMEMBER THE CLUB, we are best girls <3
 
Men om ni vill se från LB:n, grunden och sen omhoppningen kräver jag MINST 7 kommentarer från olika personer. Skäms över den rundan så ni får övertyga om ni verkligen vill se den.. 
 
 

Påväg nu :D

Nu är vi äntligen påväg!







RSS 2.0